LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2023 20:43

Ρωσία: Πούτιν και Σι υπέγραψαν σύμφωνο πολυμερούς οικονομικής συνεργασίας (βίντεο)

Ρωσια και Κίνα, υπέγραψαν συμφωνία κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στη Μόσχα.

Πούτιν - Σι Ζιπινγκ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ ήσαν «επιτυχείς και εποικοδομητικές» και πως ελπίζει να συνεχισθούν οι επαφές του με τον Σι στο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας μια ημέρα συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας και ότι οι ρωσικές ενεργειακές προμήθειες προς την Κίνα θα αυξηθούν.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι το Πεκίνο είχε μια «αμερόληπτη στάση» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι υποστηρίζει την ειρήνη και τον διάλογο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Σι, ο οποίος μιλούσε μέσω διερμηνέα μετά τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι οι συνομιλίες με τον ηγέτη του Κρεμλίνου ήταν «ανοιχτές και φιλικές».

Πούτιν - Σι Ζιπινγκ

Μόσχα και Πεκίνο απορρίπτουν τα περί «στρατιωτικής–πολιτικής συμμαχίας»

Η Ρωσία και η Κίνα σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα αναφέρουν ότι οι στενές εταιρικές σχέσεις μεταξύ τους δεν συνιστούν μια «στρατιωτική-πολιτική συμμαχία».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση μετά τη συνάντηση κορυφής των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ υπογραμμίζεται ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, αν και δεν συνιστούν μια στρατιωτική-πολιτική συμμαχία παρόμοια με εκείνη που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, είναι κάτι παραπάνω από μια διακρατική συνεργασία».

Οι σχέσεις αυτές «δεν συνιστούν μια συμμαχία, δεν έχουν την φύση της αντιπαράθεσης και δεν στρέφονται κατά άλλων χωρών», διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: “Ο σταθμάρχης είχε 1,5 λεπτό για να δει το λάθος με το υπάρχον σύστημα”

Θεσσαλονίκη: Ο απόστρατος είχε καταναλώσει χάπια - Έσπασαν το παρμπρίζ και έβγαλαν τα παιδιά (εικόνες)

Τιμολόγια ρεύματος - Απρίλιος: οι τιμές των παρόχων


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο