LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2023 19:11

Μιχαηλίδου για υπόθεση μαστροπείας 14χρονης: τίποτα δεν κρύφτηκε κάτω από το χαλί (βίντεο)

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δόμνα Μιχαηλίδου -ΑΝΤ1

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το βράδυ της Τρίτης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου για την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Η υφυπουργός μεταξύ άλλως έδωσε απαντήσεις σχετικά με τη Δομή Φιλοξενίας, τις συνθήκες αλλά και τη φυγή ανηλίκων απο δομές όπως αυτή. 

Αρχικά ανέφερε: "Απαντήσεις για την υπόθεση περιμένουμε κι εμείς από την αστυνομία και την εισαγγελία". Όπως τόνισε στη συνέχεια, "οι αρχές είχαν ενημερωθεί από την ειδικό παιδικής προστασίας μέσα από το Ιδρυμα για τη φυγή της και είχαν κινηθεί όλες οι διαδικασίες".

"Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι το κορίτσι είναι ασφαλές τώρα και έδωσε κατάθεση και έχει μεταβεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις." είπε ακόμη η Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Όπως τόνισε ακόμη η δομή αυτή είναι η πιο καλοστελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες και παρόλα αυτά η περίπτωση αυτή δεν φάνηκε να μπορεί να ανατραπεί.

Όσον αφορά τη Δομή Φιλοξενίας, όπως επεσήμανε, "Είναι μια δομή που φιλοξενεί έφηβα κορίτσια που ζούσαν σε κακοποιητικό περιβάλλον από την οικογένειά τους η καταγγελία έγινε μέσω της αδερφής της την Κυριακή, τίποτα δεν κρύφτηκε κάτω από το χαλί" τονίζοντας παράλληλα το πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση τέτοιων περιστατικών κακοποιημένων εφήβων και της αποϊδρυματοποίησης.

Όπως αποκάλυψε, "Η συγκεκριμένη δομή, πολύ συχνά αντιμετωπιζει εξαφανίσεις, κάθε φορά ενημερώνει την αστυνομία. Είναι μία δομή με δύσκολες περιπτώσεις, προσπαθεί να τα στηρίξει τα παιδιά αλλά δεν είναι το πρώτο κορίτσι που φεύγει απο τη δομή. Γνωρίζουν ότι χρειάζονται στήριξη στον συγκεκριμένο τομέα" αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Σχετικά με το γιατί φευγουν παιδιά από τις δομές και υπάρχουν εξαφανίσεις η υφυπουργός απάντησε: "Μία δομή εφήβων, δεν μπορεί να είναι κλειστή. Υπάρχει φύλακας, όμως δεν μπορείς να τα κλειδώσεις. Στις περιπτώσεις που δεν έχουν αφήσει παλαιότερα τα παιδιά έξω και τα έχουν κλειδώσει, τότε είχαν περιπτώσεις αυτοτραυματισμού με σοβαρά αποτελέσματα. Το κλείδωμα δεν είναι η λύση, δεν υπάρχει κάποιο "μαγικο ραβδί" για να το λύσει αυτό."

Κλείνοντας τόνισε πως η υπόθεση της 14χρονης την οποία εξέδιδαν "είναι άλλη μια ασύλληπτη περίπτωση".

Υπενθυμίζεται πως στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος των τριών συλληφθέντων που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά τη 14χρονη μαθήτρια που έμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες, κατά περίπτωση, κατηγορούνται για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: “Ο σταθμάρχης είχε 1,5 λεπτό για να δει το λάθος με το υπάρχον σύστημα”

Θεσσαλονίκη: Ο απόστρατος είχε καταναλώσει χάπια - Έσπασαν το παρμπρίζ και έβγαλαν τα παιδιά (εικόνες)

Τιμολόγια ρεύματος - Απρίλιος: οι τιμές των παρόχων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠρο των πυλών η κακοκαιρία Adel με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 06:57 | Ειδήσεις

Σε κατάσταση ετοιμότητας RED CODE έθεσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και τους δήμους αυτών των Περιφερειών, από σήμερα.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 ΝοεμβρίουΧθες 18:18 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία.


 

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΧθες 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΧθες 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ07:08Γάζα: Όχημα του πάπα Φραγκίσκου μετατράπηκε σε κινητή μονάδα υγείας για τα παιδιά 06:53Ολυμπιακός - Ντάνι Γκαρθία: Νομίζω ότι έχουμε λιγότερους βαθμούς από όσους αξίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ06:38Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:24Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Νοεμβρίου06:10Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο