LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2023 19:11

Μιχαηλίδου για υπόθεση μαστροπείας 14χρονης: τίποτα δεν κρύφτηκε κάτω από το χαλί (βίντεο)

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δόμνα Μιχαηλίδου -ΑΝΤ1

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το βράδυ της Τρίτης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου για την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Η υφυπουργός μεταξύ άλλως έδωσε απαντήσεις σχετικά με τη Δομή Φιλοξενίας, τις συνθήκες αλλά και τη φυγή ανηλίκων απο δομές όπως αυτή. 

Αρχικά ανέφερε: "Απαντήσεις για την υπόθεση περιμένουμε κι εμείς από την αστυνομία και την εισαγγελία". Όπως τόνισε στη συνέχεια, "οι αρχές είχαν ενημερωθεί από την ειδικό παιδικής προστασίας μέσα από το Ιδρυμα για τη φυγή της και είχαν κινηθεί όλες οι διαδικασίες".

"Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι το κορίτσι είναι ασφαλές τώρα και έδωσε κατάθεση και έχει μεταβεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις." είπε ακόμη η Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Όπως τόνισε ακόμη η δομή αυτή είναι η πιο καλοστελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες και παρόλα αυτά η περίπτωση αυτή δεν φάνηκε να μπορεί να ανατραπεί.

Όσον αφορά τη Δομή Φιλοξενίας, όπως επεσήμανε, "Είναι μια δομή που φιλοξενεί έφηβα κορίτσια που ζούσαν σε κακοποιητικό περιβάλλον από την οικογένειά τους η καταγγελία έγινε μέσω της αδερφής της την Κυριακή, τίποτα δεν κρύφτηκε κάτω από το χαλί" τονίζοντας παράλληλα το πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση τέτοιων περιστατικών κακοποιημένων εφήβων και της αποϊδρυματοποίησης.

Όπως αποκάλυψε, "Η συγκεκριμένη δομή, πολύ συχνά αντιμετωπιζει εξαφανίσεις, κάθε φορά ενημερώνει την αστυνομία. Είναι μία δομή με δύσκολες περιπτώσεις, προσπαθεί να τα στηρίξει τα παιδιά αλλά δεν είναι το πρώτο κορίτσι που φεύγει απο τη δομή. Γνωρίζουν ότι χρειάζονται στήριξη στον συγκεκριμένο τομέα" αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Σχετικά με το γιατί φευγουν παιδιά από τις δομές και υπάρχουν εξαφανίσεις η υφυπουργός απάντησε: "Μία δομή εφήβων, δεν μπορεί να είναι κλειστή. Υπάρχει φύλακας, όμως δεν μπορείς να τα κλειδώσεις. Στις περιπτώσεις που δεν έχουν αφήσει παλαιότερα τα παιδιά έξω και τα έχουν κλειδώσει, τότε είχαν περιπτώσεις αυτοτραυματισμού με σοβαρά αποτελέσματα. Το κλείδωμα δεν είναι η λύση, δεν υπάρχει κάποιο "μαγικο ραβδί" για να το λύσει αυτό."

Κλείνοντας τόνισε πως η υπόθεση της 14χρονης την οποία εξέδιδαν "είναι άλλη μια ασύλληπτη περίπτωση".

Υπενθυμίζεται πως στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος των τριών συλληφθέντων που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά τη 14χρονη μαθήτρια που έμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες, κατά περίπτωση, κατηγορούνται για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: “Ο σταθμάρχης είχε 1,5 λεπτό για να δει το λάθος με το υπάρχον σύστημα”

Θεσσαλονίκη: Ο απόστρατος είχε καταναλώσει χάπια - Έσπασαν το παρμπρίζ και έβγαλαν τα παιδιά (εικόνες)

Τιμολόγια ρεύματος - Απρίλιος: οι τιμές των παρόχων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)Σήμερα 16:41 | Ειδήσεις

«Οι ζημιές αυτές είναι αδικαιολόγητες και απρόκλητες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όλα όσα έγιναν μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων.

Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμιΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυτιλήνη: Άδειο αναχώρησε από το λιμάνι το πλοίο "Διαγόρας"- Αγρότες εμπόδισαν τους επιβάτες να μπουν19:17ΑΣ Καρδίτσας - Μερσίν: Το πρώτο εμπόδιο των φιλοξενούμενων ... τα μπλόκα των αγροτών19:03Ναυάγιο στην Κρήτη - Αγνοούνται 15 μετανάστες18:49ΠΑΕ ΑΕΚ: Η κοροϊδία αποκαλύπτεται και δεν θα διαρκέσει για πολύ18:35Ηράκλειο: Αποχώρησαν από την πίστα οι αγρότες - Θα διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο18:21"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι προϋποθέσεις που ζητά για να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του Παναγιωτάκη18:07Ίλιον: Καταγγελία 12χρονου σε βάρος αστυνομικού για βιαοπραγία - Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ17:53Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωση17:39Ηράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)17:25Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει την πρακτική "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"17:11Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι16:57Super League: Στις 24 Μαρτίου η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ16:43Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις του ο 40χρονος ορειβάτης από το Ηράκλειο16:29Ολυμπιακός: Χωρίς Ρέτσο και στην Αστάνα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ16:15Χανιά: Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο από μπλόκο αγροκτηνοτρόφων16:01Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα πυλώνας στη στρατηγική Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και Τεχνητή Νοημοσύνη15:47Λαμία: Απέσυραν οι αγρότες τα τρακτέρ από τους παραδρόμους στο μπλόκο του Μπράλου15:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού15:19ΔΕΗ: "Quiet Hour" στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της15:10Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστός ο κόμβος Γλαύκου (βίντεο)15:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο