LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2023 10:35 | Ανανέωση: 22 Μαρτίου 2023 11:31

Ελληνοτουρκικά: Ο Φραγκογιάννης στην Άγκυρα

Συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του θα έχει ο Κώστας Φραγκογιάννης. Ποια θέματα είναι στην ατζέντα.

Δένδιας - Τσαβούσογλου
Στην Άγκυρα θα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπουράκ Ακσαπάρ, για την προώθηση του διαλόγου με την Τουρκία στα θέματα της θετικής ατζέντας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση των δύο υφυπουργών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της θετικής ατζέντας, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Απρίλιο του 2021 και εγκαινιάστηκε με την πρώτη συνάντηση των δύο υφυπουργών στην Καβάλα, στις 28-29 Μαΐου του ίδιου έτους. Η δεύτερη συνάντηση του κ. Φραγκογιάννη με τον τότε Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ, έλαβε χώρα στην Αττάλεια, στις 16 Ιουνίου 2021 και η τρίτη στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις 25 θεματικές της θετικής ατζέντας και θα προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα.

Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ: Και νέους τομείς συνεργασίας συζητούν Φραγκογιάννης – Ακτσαπάρ

Και νέους τομείς συνεργασίας συζητούν σήμερα Έλληνας ΥΦΕΞ Κώστας Φραγκογιάννης με τον Τούρκο αναπληρωτή Υπουργό Μπουράκ Ακτσαπάρ ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «στο πλαίσιο του διαλόγου για τη θετική ατζέντα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός Πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη στις 22 Μαρτίου 2023 στην Άγκυρα», σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωσνταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

«Η εν λόγω συνάντηση θα είναι η τέταρτη συνάντηση της πρωτοβουλίας Θετικής Ατζέντας, που συμφωνήθηκε από τον υπουργό Τσαβούσογλου και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη συνάντησή τους στην Άγκυρα τον Απρίλιο του 2021» ,αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ «στη συνάντηση, προβλέπεται να επανεξεταστεί η πρόοδος του Κοινού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου, της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων σχέσεων και να συζητηθούν νέοι τομείς συνεργασίας που μπορούν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία».

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση μαστροπείας 14χρονης - Δημογλίδου: Κοινωνική λειτουργός οδήγησε στην σύλληψη των δραστών

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα παιδιά από το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου (βίντεο)

“The 2Night Show” - Μανωλάκου: Οι “Παγιδευμένοι”, το διαζύγιο, η νόσος και η μητρότητα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:53Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο