LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2023 08:08

Μήνυσε τρεις γυναίκες γιατί βοήθησαν την πρώην σύντροφό του να κάνει άμβλωση

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, όποιος βοηθά μια γυναίκα να κάνει άμβλωση μπορεί να διωχθεί για ανθρωποκτονία.

αμβλώσεις - άμβλωση
Ένας άνδρας στο Τέξας, κατέθεσε μήνυση κατά τριών γυναικών που, σύμφωνα με τον ίδιο, έδωσαν στην πρώην κοπέλα του χάπια άμβλωσης για να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Στο Τέξας η άμβλωση είναι πλέον παράνομη ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες οι αγωγές φαίνεται να είναι οι πρώτες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε πέρσι τον Ιούνιο την απόφαση Roe v. Wade, δυναμιτίζοντας το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, ανατρέποντας ένα δεδικασμένο 50 ετών. Και οι αγωγές αυτές στρέφονται ενάντια στα χάπια διακοπής κύησης που έχουν γίνει κρίσιμης σημασίας για την πρόσβαση στην άμβλωση στη χώρα.

Στην μήνυση, που κατατέθηκε την Πέμπτη, υπογραμμίζεται ότι όποιος βοηθά μια γυναίκα να κάνει άμβλωση μπορεί να διωχθεί για ανθρωποκτονία, σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας. Ο ενάγων, ο Μάρκους Σίλβα, ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του έμεινε έγκυος τον Ιούλιο του 2022, ενώ ήταν ακόμη παντρεμένοι, και του απέκρυψε την εγκυμοσύνη της.

Ο Σίλβα κατηγορεί τρεις γυναίκες ότι βοήθησαν την πρώην σύντροφό του να κάνει άμβλωση, δίνοντάς της το αποκαλούμενο και "χάπι της επόμενης μέρας" και ο ίδιος λέει ότι βασίζεται σε προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι γυναίκες. Στα μηνύματα κειμένου, τα οποία φαίνεται να είναι σε φιλικό τόνο, δύο από αυτές τις γυναίκες εξηγούν στην πρώην κοπέλα του Μάρκους Σίλβα πώς να προμηθευτεί αυτά τα χάπια. Η τρίτη γυναίκα που αναφέρεται θα αναλάμβανε την ευθύνη για την παράδοση των χαπιών, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα.

Ο ενάγων σκοπεύει μάλιστα να μηνύσει τον κατασκευαστή των χαπιών για την άμβλωση που χρησιμοποίησε η πρώην σύζυγός του, αν αυτός ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την μήνυση. Η πρώην σύντροφος του Μάρκους Σίλβα, ωστόσο, δεν διώκεται.

Τα χάπια για την άμβλωση βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης για την πρόσβαση στην άμβλωση στις ΗΠΑ, όπου το 54% των αμβλώσεων που πραγματοποιούνται είναι φαρμακευτικές.

Αυτά τα χάπια θεωρούνται απαραίτητα για τους υπερασπιστές αυτού του δικαιώματος. Οι γυναίκες σε 15 αμερικανικές Πολιτείες όπου η άμβλωση είναι παράνομη μπορούν να ταξιδέψουν σε γειτονικές Πολιτείες για να λάβουν τα χάπια, μια διαδικασία απλούστερη από μια χειρουργική επέμβαση.

Για τους ίδιους λόγους, οι πολέμιοι των αμβλώσεων θέλουν να τα απαγορεύσουν με κάθε κόστος. Ο Μάρκους Σίλβα εκπροσωπείται επίσης από έναν τοπικό Ρεπουμπλικάνο εκλεγμένο αξιωματούχο και από τον συντηρητικό δικηγόρο Τζόναθαν Μίτσελ, αρχιτέκτονα του πρόσφατου πολύ περιοριστικού νόμου του Τέξας για τις αμβλώσεις.

Ένας συντηρητικός δικαστής του Τέξας αναμένεται επίσης να αποφασίσει σύντομα για την έγκριση που χορηγήθηκε στο χάπι για την άμβλωση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μια πολυαναμενόμενη απόφαση, καθώς αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε απαγόρευση αυτών των χαπιών σε όλες τις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσεχία: Διαδηλώσεις κατά της φτώχειας, αλλά και της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία (εικόνες)

Ελίνα Τζένγκο: Χρυσό μετάλλιο με σπουδαία επίδοση

Καιρός: Βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για τα δύο χρόνια από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου: Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίαςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα αντιπαράθεση κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης με επίκεντρο την κλήτευση μαρτύρωνΣήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, επεσήμανε ότι «πρέπει να μπει στον προγραμματισμό της Επιτροπής, η σειρά κλήτευσης των μαρτύρων και η κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους».

Τρομοκρατική επίθεση 7ης Οκτωβρίου: Η απάντηση του Ισραήλ που άφησε πίσω δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ανείπωτη καταστροφήΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Δεκάδες χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί από την αρχή του πολέμου στην ισοπεδωμένη, πλέον, Γάζα.

Αττικόν: Συνελήφθησαν δύο νοσηλεύτριες που χορήγησαν λάθος φάρμακο σε 22χρονη και υπέστη αλλεργικό επεισόδιοΣήμερα 10:53 | Ειδήσεις

Για το περιστατικό παραγγέλθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:13Ηράκλειο: Τουρίστες έκαναν βόλτα…με κλεμμένη μηχανή16:59Το Χαμόγελο του Παιδιού: Ανακοίνωση για την 15χρονη που κατήγγειλε τον πατέρα της για ενδοοικογενειακή βία16:45Τρομοκρατική επίθεση 7ης Οκτωβρίου: Η απάντηση του Ισραήλ που άφησε πίσω δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ανείπωτη καταστροφή16:31Παναθηναϊκός: Τέσσερις εβδομάδες εκτός ο Ντέσερς 16:17Βόλος: Σώος ο κτηνοτρόφος που είχε εξαφανιστεί όταν έμαθε ότι τα ζώα του έχουν ευλογιά16:03Χανιά: Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις για άγρα πελατών15:49ΟΠΕΚΕΠΕ - Πηγές ΝΔ: Απαραίτητη η κλήση Ν. Μπουνάκη, στενού συνεργάτη Ν. Ανδρουλάκη μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή του στην υπόθεση15:34Κατέρρευσε εξαώροφο κτίριο στο κέντρο της Μαδρίτης15:20Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 57χρονος για τα 17 κιλά χασίς15:05Ελληνικό FBI: Επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος εκμετάλλευσης αλλοδαπών – 170 προσαγωγές και 6 συλλήψεις14:50Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι τρεις νεαροί που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς14:34Πάτρα: Κεραυνός "χτύπησε" οικοδόμο στο κέντρο της πόλης14:19Χωρίς τρένα την Τετάρτη η γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες14:05Τραγωδία στη Λέσβο – Ναυάγιο με νεκρούς13:50Τροχαίο στις Σέρρες: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά – Νεκρή μια 77χρονη13:36ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα αντιπαράθεση κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης με επίκεντρο την κλήτευση μαρτύρων13:22Αττικόν: Συνελήφθησαν δύο νοσηλεύτριες που χορήγησαν λάθος φάρμακο σε 22χρονη και υπέστη αλλεργικό επεισόδιο 13:08Καμπάνες για παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη12:54Μητσοτάκης για τα δύο χρόνια από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου: Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο