LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2023 06:10

Τσεχία: Διαδηλώσεις κατά της φτώχειας, αλλά και της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία (εικόνες)

Διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα πως δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

AP - Τσεχία - Πράγα - διαδήλωση

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες Σάββατο στην πλατεία Βέντσεσλας της Πράγας συμμετέχοντας σε διαδήλωση υπό το γενικό σύνθημα «Η Δημοκρατία της Τσεχίας εναντίον της φτώχειας».

Ανέμιζαν σημαίες της χώρας και φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν την κυβέρνηση φιλελεύθερων-δεξιάς να παραιτηθεί.

Διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα πως δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

AP - Τσεχία - Πράγα - διαδήλωση

Στο τέλος της συγκέντρωσης, κάποιοι από τους διαδηλωτές πήγαν στο Εθνικό Μουσείο, που βρίσκεται στην πλατεία, κι απαίτησαν η σημαία της Ουκρανίας στο κτίριο να αντικατασταθεί με αυτή της Τσεχίας.

Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών, που κυκλοφόρησαν επίσης σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, είναι να ληφθούν μέτρα για να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας και να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση στην Πράγα θα όφειλε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο, πρόσθεσαν.

Παρότι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της βοήθειας στην Ουκρανία, ζήτησαν να είναι ανθρωπιστική και όχι στρατιωτική.

Αντιδιαδηλωτές με σημαίες της Ουκρανίας και του NATO από την άλλη κράταγαν πλακάτ με συνθήματα εναντίον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

AP - Τσεχία - Πράγα - διαδήλωση

AP - Τσεχία - Πράγα - διαδήλωση

Ειδήσεις σήμερα:

Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή

Ελίνα Τζένγκο: Χρυσό μετάλλιο με σπουδαία επίδοση

Καιρός: Βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:56Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:44Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο