LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2023 23:35

DBRS: “Στάσιμη” η αξιολόγηση της Ελλάδας

Η χώρα διατηρείται μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική. Η ανακοίνωση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Καναδάς - DBRS - Οίκος Αξιολόγησης
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στo ΒΒ (high) με σταθερή τάση, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Όπως αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του, η σταθερή τάση αντανακλά την άποψή του ότι η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στη διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και της βιωσιμότητας του χρέους, παρά το πιο δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Σημειώνει ότι το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε σχεδόν 6% το 2022 λόγω της ισχυρής ανάκαμψης του τουρισμού, της συνεχιζόμενης βελτίωσης στην αγορά εργασίας και των μέτρων στήριξης.

Η αποτελεσματική εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και τα κρατικά μέτρα στήριξης θα συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομία φέτος, σημειώνει ο οίκος, αλλά οι προοπτικές για την ανάπτυξη υπόκεινται σε καθοδικούς κινδύνους που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και σε πιο αδύναμη εξωτερική ζήτηση.

Τα μέτρα για την άμβλυνση του αντίκτυπου από το υψηλό ενεργειακό κόστος οδήγησαν σε πρωτογενές έλλειμμα 1,6% του ΑΕΠ το 2022 από 5% το 2021.

Το δημόσιο χρέος αναμένεται να έχει μειωθεί κατά σχεδόν 25 ποσοστιαίες μονάδες το 2022, επωφελούμενο από τα καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα και την ισχυρή ονομαστική ανάπτυξη.

Παρά τη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων στο δημοσιονομικό πεδίο και στο χρέος, η εφαρμογή ενός συνετού σχεδίου προσαρμογής θα είναι κρίσιμης σημασίας για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, οικοδομώντας παράλληλα ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, σημειώνει ο οίκος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα μέτρα στήριξης συγγενών θυμάτων, τραυματιών και επιβατών

Εξάρχεια: Ο Βαρουφάκης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Λάρισα: Θρίλερ με νεκρό βρέφος, στη ΜΕΘ η μητέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο