LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2023 22:56

Χάρι και Μέγκαν: τα παιδιά τους θα είναι “πρίγκιπας” και “πριγκίπισσα”

Με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο, τα εγγόνια του μονάρχη μπορούν να πάρουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

AP - Χάρι - Μέγκαν

Τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ θα αποκαλούνται «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα» και το ζεύγος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά δημοσίως τον τίτλο αυτόν, για να ανακοινώσει τη βάπτιση της κόρης του.

Με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο, τα εγγόνια του μονάρχη μπορούν να πάρουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας, κάτι που σημαίνει ότι ο 3χρονος Άρτσι και η ενός έτους Λίλιμπετ δικαιούνταν να τους χρησιμοποιήσουν αφότου ο Κάρολος, ο πατέρας του Χάρι, έγινε βασιλιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο κανόνας τέθηκε το 1917 από τον τότε βασιλιά Γεώργιο Ε΄ και ορίζει ότι τους τίτλους αυτούς μπορούν να τους φέρουν τα εγγόνια του μονάρχη αλλά όχι και τα δισέγγονά του.

Μέχρι και σήμερα δεν ήταν γνωστό αν το ζευγάρι, που αποποιήθηκε τα βασιλικά καθήκοντά του τον Μάρτιο του 2020 και σήμερα ζει στην Καλιφόρνια ήθελε να αποκαλούνται με τους τίτλους αυτούς τα δύο νήπια. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η πριγκίπισσα Λίλιμπετ Νταϊάνα βαπτίστηκε την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, από τον αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες, αιδεσιμώτατο Τζον Τέιλορ» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ζεύγους.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είπαν ότι «εν ευθέτω χρόνω» θα ανανεώσουν τον ιστότοπό τους για να συμπεριλάβει τους τίτλους του Άρτσι και της Λίλιμπετ.

Πριν από δύο χρόνια η Μέγκαν υποστήριξε σε μια συνέντευξή της ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να δώσει τον τίτλο στον γιο της και ότι γίνονταν συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα μπορούσε να είναι το δέρμα του.

Η βάπτιση της μικρότερης κόρης τους έγινε λίγες ημέρες αφότου ο βασιλιάς Κάρολος έκανε έξωση στο ζεύγος από το σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η Ελισάβετ στη Βρετανία, το Φρόγκμορ Κόταζ. Ωστόσο, τους προσκάλεσε στην τελετή της στέψης του, που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα παραβρεθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Market pass: Πώς θα λειτουργήσει στις λαϊκές αγορές

Βουλή - Ενδοσχολική βία: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Τραγωδία στα Τέμπη: “Έβαλα χαμογελαστό το παιδί μου στο τρένο και μου το έφεραν σε άσπρο φέρετρο” (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο