LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2023 13:48 | Ανανέωση: 04 Μαρτίου 2023 15:32

Τραγωδία στα Τέμπη: Η πολιτική κόντρα για το δυστύχημα και τις έρευνες

Λίγες μέρες μετά την τραγωδία και βγήκαν τα πολιτικά «ξίφη» για τα αίτια και τις έρευνες.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ - ΤΕΜΠΗ

«Τίτλους τέλους» έριξε η ανακωχή για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη  ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

«Ως συντεταγμένη Πολιτεία οφείλουμε να διερευνήσουμε τα αίτια, να αποδώσουμε ευθύνες όπου υπάρχουν, αλλά και να μη μείνει τίποτα αναπάντητο», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Νίκος Δένδιας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, «ανέβασαν» τους τόνους στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Στούντιο με Θέα», με τον πρώτο να επιμένει πως, «θα εξεταστούν όλα» και τον δεύτερο να κατηγορεί πως, «υπάρχει κρατική ευθύνη».

Στην ίδια εκπομπή, ο Γιώργος Νικητιάδης, του ΠΑΣΟΚ, σημείωνε πως «το καλύτερο είναι σιωπή και αναστοχασμός».

Η ΚΝΕ, από πλευράς της, καλεί σε συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίνοντας στη δημοσιότητα σποτ από τις διαμαρτυρίες μαθητών και φοιτητών.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις πυροδοτεί και η στελέχωση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίθεση στην απόφαση στην κυβέρνηση για την επιτροπή - φιάσκο όπως τη χαρακτηρίζει, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "δεν είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να διορίζει τον ελεγκτή του".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την ώρα που ακόμα η χώρα θρηνεί τους νεκρούς της, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τη δήθεν 'υπερκομματική' Επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να διορίζει τον ελεγκτή του», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του, καλώντας τον πρωθυπουργό να καταργήσει άμεσα την Επιτροπή.

Υποστηρίζει ειδικότερα ότι «η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να συστήσει μία διορισμένη από τον ίδιον Επιτροπή που θα προκαταλάβει την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο έργο της, ενέχει προεκλογικές σκοπιμότητες και είναι εξόχως ύποπτη». Αναφέρει ότι «η απόσυρση του κ. Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταργήσει αμέσως την εν λόγω Επιτροπή και να αφήσει τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος», τονίζοντας καταληκτικά ότι «οι ώρες της τραγωδίας δεν ενδείκνυνται για επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

«Η επιτροπή «εμπειρογνωμόνων», που έστησε η κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχει ως βασική της αποστολή να «τεκμηριώσει» το προαποφασισμένο πόρισμα, περιορίζοντάς το σε ένα «ανθρώπινο λάθος» και βγάζοντας λάδι την εγκληματική πολιτική της ιδιωτικοποίησης, του ξεχαρβαλώματος των σιδηροδρόμων και της κερδοφορίας, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα», αναφέρεται από το ΚΚΕ, ενώ σε ανάρτησή του ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνει πως, «Ο κ. Γεραπετρίτης διόρισε τον κ. Ζηλιασκόπουλο, που πρωταγωνίστησε στη διάλυση & ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, στην Επιτροπή που θα διερευνήσει την Τραγωδία που έφερε η διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Ας βάλουν και την Καϊλή να διερευνήσει το Qatar Gate».

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιοι στις εκλογές όσοι διατέλεσαν υπουργοί Μεταφορών από το 2012 και μετά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στα Τέμπη – Μιχάλης Κλάψης: Βρήκα μωρό κάτω από το κάθισμά μου

Ενδιοικογενειακή βία - Κρήτη: του είπε πως θα καλέσει την αστυνομία και εκείνος ήπιε χλωρίνη

Έλενα Ναθαναήλ: Η ζωή, το έργο και το πρόωρο τέλος της Ελληνίδας “θεάς”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο