LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2023 20:27

Τραγωδία στα Τέμπη - Κιουτσούκης: Αν λειτουργούσε το σύστημα GPS θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα

Τι κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ για τα συστήματα GPS στα τρένα. Πώς εξηγεί την φράση «πάμε κι ότι γίνει». 

Ειδήσεις - Κουτσιούκης για Τέμπη
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν την ζωή τους και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Ο κ. Κιουτσούκης προχώρησε σε σημαντικές καταγγελίες, λέγοντας πως «το σύστημα ασφαλείας έχει αγοραστεί από το 2000 και δεν έχει εγκατασταθεί ».

 Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το σύστημα μετά από 23 χρόνια είναι πεπερασμένο και θα έπρεπε να αναβαθμιστεί για να λειτουργεί σωστά, ενώ υπογράμμισε ότι αν λειτουργούσε το σύστημα των GPS θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα

«Το λάθος που έκανε ο σταθμάρχης θα μπορούσε να το διορθώσει αν έβλεπε δυο αμαξοστοιχίες στην ίδια γραμμή», σημείωσε ο κ. Κιουτσούκης, ενώ απάντησε και για την φάση «πάμε κι ότι γίνει» που άκουσε επιβάτης κι έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και οργή. Σύμφωνα με τον κ. Κιουτσούκη αυτή η φράση ακούστηκε στον σταθμό Παλαιοφαρσάλων γιατί σε κάποιο σημείο είχε κοπεί καλώδιο.

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ ανέφερε ακόμα ότι αυτά που είπε ο πρωθυπουργός πρέπει να γίνουν άμεσά πράξη ακόμα και με απευθείας ανάθεση. Τέλος, σημείωσε πώς πρέπει «να πάει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να μην μείνουμε μόνο στον σταθμάρχη».

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Η στιγμή της σύγκρουσης των τρένων (βίντεο)

 Hellenic Train: Επεισόδια έξω από τα γραφεία της εταιρείας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει Υπουργός Μεταφορών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των μαθημάτων09:05Ισραήλ: Κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα08:51 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)08:38Λάρισα: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον αδερφό του κι έναν φίλο τους08:24Γάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο08:11Τρίτη του Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς07:57Πώς ο Τίμιος Σταυρός κάλυψε τον ουρανό της Ιερουσαλήμ07:43Εορτολόγιο - 7 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη του Πάσχα07:30Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Διασυρμός στο Λονδίνο07:17Ολλανδία - Γάζα: Καταλήψεις κατά του πολέμου07:03Τουρκία: Πολύνεκρη επίθεση κατά στόχων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ06:50“Πέφτει η νύχτα με ΡΥΘΜΟ”: Η Πέγκυ Ζήνα συναντά τη Μελίνα Ασλανίδου06:36Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για την επίτευξη εκεχειρίας06:23Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι06:09Γλυφάδα: Καρχαριοειδές εμφανίστηκε στην παραλία (εικόνες)23:59Ρέθυμνο: Τουρίστας πέθανε στο ξενοδοχείο23:49Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στη Ράφα (βίντεο)23:38Δωρεά οργάνων: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της23:25Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη Δύση23:12Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη Ράφα22:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο