LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2023 19:18

Η Φινλανδία υψώνει φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία

Η Φινλανδία σχδιάζει το... "Σιδηρούν Παραπέτασμα" στα σύνορα με τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ρωσία - Ουκρανία - άρματα μάχης - τανκ

Η Φινλανδία ξεκίνησε σήμερα την κατασκευή του νέου της φράχτη μήκους 200 χλμ σε ένα τμήμα των συνόρων της με τη Ρωσία, ένα έργο που αποφασίστηκε μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα «με την κοπή δασών, η οποία θα συνεχιστεί ώστε να επιτραπεί η κατασκευή δρόμου και η τοποθέτηση του φράχτη», υπογραμμίζει η συνοριοφυλακή.

Η κατασκευή φράκτη σε επιπλέον 70 χλμ προγραμματίζεται μεταξύ 2023 και 2025, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της σκανδιναβικής χώρας, στο πιο πυκνό τμήμα των 1.340 χλμ των συνόρων της Φινλανδίας με τη Ρωσία.

Συνολικά, το Ελσίνκι σχεδιάζει να στήσει φράχτες 200 χλμ, στο πλαίσιο ενός τεράστιου έργου που υπολογίζεται στα 380 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μεταλλικά φράγματα ύψους τριών μέτρων θα καλυφθούν με συρματόπλεγμα, με κάμερες νυχτερινής όρασης, λάμπες και μεγάφωνα σε σημεία που κρίνονται ευαίσθητα.

Η τελευταία φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Φοβούμενη ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει μετανάστες για να ασκήσει πολιτική πίεση, η υποψήφια για ένταξη στο ΝΑΤΟ Φινλανδία τροποποίησε τον νόμο της για την συνοριοφυλακή τον Ιούλιο ώστε να διευκολύνει να κατασκευαστούν ισχυρότεροι φράκτες.

Τα σύνορα της Φινλανδίας επί του παρόντος ασφαλίζονται κυρίως από ελαφρά ξύλινα εμπόδια, σχεδιασμένα ουσιαστικά για να εμποδίζουν την κίνηση ζώων.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Πολωνία έχουν επίσης αυξήσει ή σχεδιάζουν να αυξήσουν την ασφάλεια στα σύνορά τους με τη Ρωσία.

Τον Σεπτέμβριο, Ρώσοι συνέρρεαν στη Φινλανδία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την επιστράτευση εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, το Ελσίνκι περιόρισε σημαντικά την είσοδο Ρώσων πολιτών στη φινλανδική επικράτεια.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός στη Λακωνία

ΣΤΑΣΥ - Ηλεκτρικός: Στάση εργασίας των εργαζομένων

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ευκαιρία για την εμπρόθεση πληρωμή τους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Ράμα στην Αθήνα: η άφιξή του και το κατάμεστο κλειστό στο Γαλάτσι (βίντεο)Σήμερα 11:57 | Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί για την ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, έφτασε στην Αθήνα που έχει λάβει "δρακόντεια" μέτρα.

Ερντογάν: Η αμφισβήτηση κυριαρχίας, η λύση - “πακέτο” και ο... καλός διάλογοςΣήμερα 07:41 | Ειδήσεις

Τι λέει ο Τούρκος Πρόεδρος, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση στην Άγκυρα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις διμερείς σχέσεις, την Ενέργεια και την παράνομη μετανάστευση.

Αγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Ξέσπασε ο πατέρας της στο μνημόσυνο της 28χρονηςΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Βαρύ ήταν το κλίμα στο 40ημερο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφο της ακριβώς έξω απο το Αστυνομικό Τμήμα.

Ραφήνα: Διαρρήκτες τραυμάτισαν ηλικιωμένη, χτυπώντας την με μαγκούραΣήμερα 12:26 | Ειδήσεις

Οι δράστες τραυμάτισαν και την κόρη της. Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι δύο γυναίκες, που βρέθηκαν αντιμετωπες με τους εισβολείς, μέσα στο σπίτι τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Φονική κατάρρευση πολυκατοικίας από ουκρανικό πύηραυλο (εικόνες)13:47Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: οι φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα και η συνάντηση Χρυσοχοΐδη με UEFA13:34Αγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Ξέσπασε ο πατέρας της στο μνημόσυνο της 28χρονης13:21Αντώνης Καρυώτης - Εισαγγελική πρόταση: Τον άφησαν αβοήθητο…13:07Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις της εβδομάδας και τα... απρόβλεπτα (βίντεο)12:54Γιάννης Μαλούχος: “Έφυγε” δύο χρόνια μετά τον θάνατο του αδερφού του12:40Ραφήνα: Διαρρήκτες τραυμάτισαν ηλικιωμένη, χτυπώντας την με μαγκούρα12:26Μήνυμα Μπελέρη: Ο Ράμα έχει στόχο να προκαλέσει την Ελλάδα12:13Ο Ράμα στην Αθήνα: η άφιξή του και το κατάμεστο κλειστό στο Γαλάτσι (βίντεο)11:59Γιορτή της Μητέρας - Φίνος Φιλμ: “Μάνα είναι μόνο μία” (βίντεο)11:46Ηγουμενίτσα: Γάμος με φορτηγά... ξεσήκωσε την πόλη ! (βίντεο)11:33Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος, προστασία ανηλίκων και επίδομα ενοικίου στην ανασκόπηση11:32Δωρεάν Μαστογραφία: Έγκαιρη διάγνωση για 20000 γυναίκες11:19Έρευνα: Πόσες ώρες περνάμε μπροστά στις οθόνες!11:05Τροχαίο - Καρπενήσι: Νεκρός ο επιβάτης αυτοκινήτου που “έπεσε” σε γκρεμό (εικόνες)10:52Μητσοτάκης στη Millieyt: Είμαστε γείτονες και όχι εχθροί10:38Eurovision - Χορευτές της Μαρίνας Σάττι: Είμαστε “Έλληνες – Τούρκοι” από την Δυτική Θράκη (βίντεο)10:25Γάζα - Ράφα: Νέος φονικός βομβαρδισμός, ενώ η Δύση “πιέζει” για εκεχειρία (εικόνες)10:12Ρέθυμνο: Νεκρός νεαρός άνδρας σε παραλία09:58Νότια Αφρική: Βγήκε ζωντανός από ερείπια μετά από 5 ημέρες! (βίντεο)09:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο