LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2023 14:39 | Ανανέωση: 27 Φεβρουαρίου 2023 15:02

Στενιώτη: Η ανάρτηση Πολάκη συνιστά συνταγματική εκτροπή

Τα “πυρά” της προς τον πρώην Αν. Υπουργό στρέφει η Μαργαρίτα Στενιώτη, που κάνει λόγο για επανειλημμένες παρεμβάσεις του βουλευτή με παρόμοιο περιεχόμενο.

Στενιώτη Μαργαρίτα

«Είναι σοκαριστική η εικόνα των επικηρυγμένων προσώπων», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

Η κ. Στενιώτη εξηγεί: «Σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…) Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της», διευκρίνισε η κ. Στενιώτη. «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας». 

Αναφερόμενη, σύμφωνα με το ertnews.gr, στο δεύτερο μέρος, το οποίο, όπως είπε, «παραβλέπουμε», συνιστά «μια προαναγγελία χειραγώγησης των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ομιλεί περί εκδίωξης δικαστών, περί εθελουσίας εξόδου και δημιουργεί μία νέα σχολή δικαστών, μέσα από την οποία θα προσλάβουμε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας δικαστές. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου».

Στην ερώτηση, ποια θεωρεί ότι είναι τα αίτια μίας τέτοιας ανάρτησης, η κ. Στενιώτη απάντησε: «Δεν είναι μεμονωμένη η τοποθέτηση του κ. Πολάκη, έχει ξανακάνει τέτοιες δηλώσεις. Φανερώνει την αντίληψή του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Επιθυμεί μια χειραγωγημένη Δικαιοσύνη».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός - Τουρκία: Τα “κουκλάκια της οργής” στα γήπεδα και οι αντιδράσεις (βίντεο)

Ισημερινός - Κοκαΐνη: Ποσότητα ρεκόρ ήταν “κρυμμένη” σε μπανάνες (εικόνες)

Πυρηνικά - Μεντβέντεφ: Θα ζήσουμε την “Αποκάλυψη”, αν η Δύση δεν συνετιστεί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Χθες 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΧθες 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- ΣιφάΧθες 21:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες πτώματα έχουν βρεθεί σε επτά ομαδικούς τάφους στη Γάζα.

Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)Χθες 19:24 | Ειδήσεις

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι ο στατιστικός κίνδυνος εκδήλωσης παρενεργειών ήταν εξαρχής πολύ χαμηλός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Ο Ολυμπιακός στο Final 4 μετά το θρίλερ με την Μπαρτσελόνα23:59Βόρεια Μακεδονία – διπλές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της δεξιάς παράταξης (εικόνες)23:44Τελικό Κυπέλλου με φιλάθλους ζητεί ο Άρης23:30Γκρέτα Τούνμπεργκ: “έφαγε” πρόστιμο γιατί απέκλεισε την είσοδο κοινοβουλίου23:19Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 423:05Βουλή: Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)22:52Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει πρεμιέρα στις λαϊκές αγορές22:38Τροχαία – Μήνυμα ασφάλειας: Ωραίο το makeup, πιο ωραίο το κεφάλι σου. Φόρα κράνος!22:25Τσίπρας: Σημείο καμπής οι ευρωεκλογές22:11Βέλγιο: 14χρονη βιάστηκε ομαδικά σε δάσος21:58Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το “Ζάρι” της Σάττι και τον Πίνατ21:44Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη21:31Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- Σιφά21:17Επιστολική ψήφος: Ξεκινά η αποστολή φακέλων στους εκλογείς21:04Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο