LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2023 10:49 | Ανανέωση: 24 Φεβρουαρίου 2023 12:04

Ουκρανία - Ζελένσκι: Θα νικήσουμε τους πάντες!

Το μήνυμα του προέδρου Ζελένσκι για την πρώτη επέτειο από το ξέσπασμα του πολέμου.

Μήνυμα Ζελένσκι - πρώτη επέτειος  - ρωσική εισβολήΟ Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε ένα μήνυμα αντίστασης προς τους κατοίκους της χώρας του, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας, τονίζοντας ότι «θα νικήσουμε τους πάντες».

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα με τίτλο «το αήττητο έτος», ο 45χρονος Ζελένσκι εμφανίζεται να κάθεται στο γραφείο του. Θυμάται πώς απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πριν από ένα χρόνο σε μια βιαστική ανακοίνωση, καθώς ξεκινούσε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. «Πριν ένα χρόνο, την ημέρα αυτή, από το ίδιο μέρος, περίπου στις 7 το πρωί απευθύνθηκα σε εσάς με μια σύντομη ανακοίνωση που διήρκησε μόνο 67 δευτερόλεπτα», αναφέρει ο Ζελένσκι στο 15λεπτο βίντεο. «… είμαστε δυνατοί. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Θα νικήσουμε τους πάντες. Έτσι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η πιο μακρά ημέρα της ζωής μας. Η πιο δύσκολη ημέρα στη σύγχρονη Ιστορία. Ξυπνήσαμε νωρίς και δεν έχουμε κοιμηθεί έκτοτε», τονίζει.

«Σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον μία επαφή στο τηλέφωνό μας που δεν θα σηκώσει ποτέ ξανά το τηλέφωνο», προσθέτει ο Ζελένσκι. «Κάποιον που δεν θα απαντήσει στο SMS ‘τι κάνεις;’. Δύο απλές λέξεις που απέκτησαν νέο νόημα στη διάρκεια του ενός χρόνου του πολέμου». Ο Ουκρανός πρόεδρος εξήρε εξάλλου τους συμπολίτες του. «Γίναμε ένας μεγάλος στρατός», δηλώνει στο βίντεο. «Έχουμε γίνει μία ομάδα στην οποία κάποιος βρίσκει, κάποιος πακετάρει, κάποιος φέρνει, αλλά όλοι συνεισφέρουν», τονίζει. Χαρακτήρισε μάλιστα το 2022 ως το έτος της ανθεκτικότητας, της γενναιότητας, του πόνου και της ενότητας. «Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι επιβιώσαμε. Δεν ηττηθήκαμε. Και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε φέτος!», καταλήγει ο Ζελένσκι στο μήνυμά του.

Ουκρανία - πολυκατοικία

Σολτς: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία με όση ισχύ και για όσο διάστημα χρειαστεί

Η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία «με όση ισχύ και για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αυτό που μας εκπλήσσει όλους πολύ είναι η αποφασιστικότητα και η γενναιότητα των Ουκρανών, ο τρόπος που υπερασπίζονται την ελευθερία τους», πρόσθεσε ο Σολτς σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα. 

«Η Γερμανία τους στηρίζει σε αυτό – με όση ισχύ και για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα το Βερολίνο έχει παράσχει οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως και εξοπλισμό, συνολικού ύψους 14 δισεκ. ευρώ. Παράλληλα η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό «για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ουκρανία - Ντνίπρο - πυραυλική επίθεση

Σακελλαροπούλου: Η στήριξη στην Ουκρανία είναι καθήκον όλων μας

«Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τον ουκρανικό λαό, που μάχεται ηρωικά κατά της ρωσικής εισβολής για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του. Η στήριξη στην Ουκρανία είναι καθήκον όλων μας», τονίζει σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου:

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη ενός αδιανόητου πολέμου, ο οποίος αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τον ουκρανικό λαό, που μάχεται ηρωικά κατά της ρωσικής εισβολής για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του. Η στήριξη στην Ουκρανία είναι καθήκον όλων μας. Σλάβα Ουκρέινι!».

Μητσοτάκης: Αταλάντευτα στο πλευρό της Ουκρανίας μέχρι τη νίκη

Μήνυμα με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ρσική εισβολή στην Ουκρανία απηύθυνε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την συμπαράσταση της χώρας στον αγώνα της Ουκρανίας.

Ειδική αναφορά έκανε, δε, στην Μαριούπολη και τους ομογενείς.

«Ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των γενναίων υπερασπιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η σκέψη μας είναι επίσης με την κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης και τους ομογενείς μας εκεί.

Δένδιας: Η Ελλάδα ήταν και παραμένει στο πλευρό του ουκρανικού λαού 

«Ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Η Ελλάδα ήταν και παραμένει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, πιστή στις αρχές της για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και της εδαφικής κυριαρχίας όλων των κρατών και κατά οιουδήποτε αναθεωρητισμού», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Κουτσούμπας: Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία και ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός

«Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία και ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, όταν μάλιστα στη «μεγάλη εικόνα» προβάλλει ολοφάνερα η σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.
Ένας χρόνος που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ από τη μια και η Ρωσία με τους συμμάχους της από την άλλη, λύνουν τις διάφορες τους στις πλάτες δυο λαών που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά στο πλαίσιο του σοσιαλισμού.

Ένας χρόνος, όμως, που και οι άλλοι λαοί, ιδιαίτερα της Ευρώπης, πληρώνουν για τη συνέχιση και κλιμάκωση του πολέμου, «ματώνουν» για τους ανταγωνισμούς γύρω από τον πλούτο της περιοχής, τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμό στο λαό και συνεχίζει για να σταματήσει η πολύμορφη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκες βάσεις και να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο πολέμου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την εμπλοκή στον πόλεμο, με τις κυρώσεις στη Ρωσία που πληρώνει όμως μόνο ο ελληνικός λαός, χειροκροτούσαν μαζί στη βουλή τον Ζελένσκι και τους ναζί του «Τάγματος Αζόφ». Οι εγκληματικές ευθύνες τους είναι ένας επιπλέον λόγος για να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, αποτελεί κριτήριο ψήφου και μπορεί να δυναμώσει μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ»., δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ειδησεις σήμερα: 

Europa League: Οι “16” που θα μπουν στην κληρωτίδα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά σε σχολείο - Τραυματίες παδί και έφηβοι (βίντεο)

Υπουργείο Ανάπτυξης: οι τιμές στα σαρακοστιανά στα σούπερ μάρκετ συγκριτικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Καλαμπάκα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αύρα – Νεκρός μοτοσικλετιστής (εικόνες)Σήμερα 10:14 | Ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στο οδόστρωμα χωρίς τις αισθήσεις του.

Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.Σήμερα 11:06 | Ειδήσεις

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ αυτοκινήτων και μηχανής σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/8) στη διασταύρωση Μεσογείων και Λεωφόρου Λαυρίου.

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTokΣήμερα 09:23 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θεωρεί ότι το TikTok τον βοήθησε να κερδίσει την υποστήριξη των νεαρών ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πορτογαλία: Τρίτος νεκρός από τις πυρκαγιές13:00Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως τυχόν συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία θα τον βοηθούσε να "πάει στον Παράδεισο"12:45Τετάρτη 20 Αυγούστου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:31Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένος12:17Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει νέους πυραύλους σε περίπτωση που δεχθεί εκ νέου επίθεση από το Ισραήλ12:10Κυψέλη: Συνελήφθησαν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι κατείχαν περισσότερα από 7 κιλά κάνναβης11:56Με Ελίασον στις Βρυξέλλες η ΑΕΚ11:41Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Τάρας Κατσκά 11:27Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.11:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών10:58Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ενέκρινε το σχέδιο κατάληψης της Πόλης της Γάζας, επιστράτευσε 60.000 εφέδρους10:44Άνδρας συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία - Είχε "οπλοστάσιο" στο σπίτι του10:30Καλαμπάκα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αύρα – Νεκρός μοτοσικλετιστής (εικόνες)10:16Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε 60χρονη, γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη10:02Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Αυγούστου09:48Τροχαίο Χανιά: Όχημα εκσφενδόνισε πεζό μέτρα μακριά09:34ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok09:20Έξι ανθρώπινα κεφάλια σε δρόμο στο κεντρικό Μεξικό09:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη08:50Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά 08:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο