LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2023 21:22

Βεατρίκη Ντούγκου: Πανελλήνιο ρεκόρ από την σημαιοφόρο της 28ης Οκτωβρίου! (εικόνες)

Ποια είναι η νεαρή που έγινε ξανά κεντρικό πρόσωπο, όπως και την ημέρα που παρήλασε ως σημαιοφόρος, αυτήν την φορά, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ μετά από 34 χρόνια!

Βεατρίκη Ντούγκου

Η Βεατρίκη Καλυψώ Ντούγκου, το κορίτσι κενυατικής καταγωγής που είχε παρελάσει ως σημαιοφόρος την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, έγινε ξανά χθες κεντρικό πρόσωπο, αλλά σε αγώνες στίβου.

Η νεαρή κέρδισε την κούρσα στα 200 μέτρα με χρόνο 25.01 και έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18 (κορασίδων), καταρρίπτοντας ρεκόρ που κρατούσε 34 χρόνια.

Η ταλαντούχα 17χρονη πρωταθλήτρια έχει ήδη επιτυχημένη πορεία στον στίβο από το 2021, όταν ήταν 15 ετών.

Το 2022 φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο και εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα σε βαλκανικό και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 σε Μαυροβούνιο και Ισραήλ, αντίστοιχα. Στο βαλκανικό πρωτάθλημα, μάλιστα, έτρεξε το 100άρι σε 12.04, το οποίο, δυστυχώς, λόγω ανέμου δεν μπόρεσε να μετρήσει για ρεκόρ της.

Βεατρίκη Ντούγκου

Χθες (19/2), στο ΣΕΦ, ωστόσο, μπροστά σε 8.000 θεατές, έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ για την κατηγορία της και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, καθώς ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της δεύτερης ημέρας.

Η Ντούγκου τον περασμένο Οκτώβριο είχε παρελάσει όλο καμάρι με την ελληνική σημαία στην παρέλαση.

Κόρη Κενυάτη ιατροδικαστή, ο οποίος είναι και καθηγητής στο ΑΠΘ, με τη μητέρα της να κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της, λέγοντας στις κάμερες πως νιώθει «υπερήφανη για την πατρίδα μου και που κρατάω την ελληνική σημαία εκπροσωπώντας το σχολείο μου».

Βεατρίκη Ντούγκου

Ποιος είναι ο πατέρας της

Ο πατέρας της, Σάμουελ Ντούγκου, καθηγητής Τοξικολογίας και ιατροδικαστής, δήλωνε πως αισθανόταν περηφάνια για την κόρη του που κρατούσε τη σημαία.

Γεννημένος στο Κιμέντε της Κένυας, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ναϊρόμπι, ο Σαμουήλ Ντούγκου ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1967, καθώς έγινε δεκτός με υποτροφία στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Μία εβδομάδα μετά την άφιξή του στη χώρα μας, όμως, το πραξικόπημα και η δικτατορία έβαλαν προσωρινό φρένο στα όνειρά του.

Ολοκλήρωσε τις εκκλησιαστικές σπουδές του το 1970, οπότε και αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Στο παρελθόν είχε δηλώσει: «Ήθελα να περάσω στην Ιατρική Σχολή, αν και πάντα με γοήτευε η Νομική. Καλύτερο συνδυασμό δεν θα μπορούσα να επιλέξω, όταν, τελειώνοντας την Ιατρική, πήρα εξειδίκευση στην Ιατροδικαστική».

Έκτοτε, βοήθησε πολλές φορές τις Αρχές να εξιχνιάσουν στυγερά εγκλήματα, ενώ, παράλληλα, το 2009 έθετε έναν ακόμη στόχο, την ανέγερση ενός σχολείου στη γενέθλια πόλη του, Κιμέντε. Μαζί με φίλους του γιατρούς, δικηγόρους και πανεπιστημιακούς συνέστησαν τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σωκράτης», με σύνθημα της δράσης του τη φράση «Ένα σχολείο για την Κένυα», το οποίο τελικά και έχτισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός - Τουρκία: Κατάρρευση κτηρίων και εγκλωβισμένοι από τα 6,4 Ρίχτερ (εικόνες)

Τροχαίο: Νεκρός 27χρονος οδηγός μηχανής

“Πρόσωπο με πρόσωπο”: Νέα εκπομπή με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσηςΣήμερα 19:25 | Ειδήσεις

Με ποιον τρόπο προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του ο κατηγορούμενος. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο