LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2023 18:40 | Ανανέωση: 20 Φεβρουαρίου 2023 18:53

Μέγαρο Μουσικής: Επεισόδια εκπαιδευτικών με αστυνομικούς (εικόνες)

Μεγάλη ένταση έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Χρήση χημικών έκανε η Αστυνομία.

Επεισόδια - φοιτητές

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να σπάσουν το «φράγμα» των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να φτάσουν μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είναι σε εξέλιξη εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Επεισόδια - φοιτητές

Επεισόδια - φοιτητές

Εν τω μεταξύ, κυκλοφοριακό χάος σημειώθηκε  στη Λεωφόρο Κηφισίας, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ των ΜΑΤ και των εκπαιδευτικών στο Μέγαρο Μουσικής. Λόγω των επεισοδίων η Αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει την Κηφισίας, από το ύψος της Πανόρμου και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους οδηγούς να μένουν καθηλωμένοι μέσα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους. 

Επεισόδια - φοιτητές

Μέσα στο Μέγαρο Μουσικής, η Νίκη Κεραμεως παρουσίασε το έργο που επιτέλεσε την τελευταία τετραετία, τονίζοντας στην ομιλία της ότι ηταν μία τετραετία με σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, όπου δόθηκε έμφαση στην αποκατάσταση της εκπαίδευσης ως ενός πραγματικά δωρεάν αγαθού για όλους, στον  εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού περιεχομένου και των εκπαιδευτικών επιλογών, στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση, την αναβάθμιση των δομών εκπαίδευσης και την απλοποίηση των διαδικασιών, ενώ μίλησε για επιπλέον μεταρυθμισεις την επόμενη τετραετία στην περίπτωση που συνεχίσει το έργο της στην ίδια θεση. 

Επεισόδια - φοιτητές

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης. Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Αυτά είναι τα "κατορθώματα" Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή. Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει «Με χρήση χημικών και χτυπήματα με γκλομπ στο κεφάλι, αντιμετώπισαν εκπαιδευτικούς, φοιτητές/φοιτήτριες και σπουδαστές/σπουδάστριες καλλιτεχνικών σχολών έξω από το Μέγαρο Μουσικής τα ΜΑΤ του κ. Θεοδωρικάκου, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κεραμέως μιλούσαν για τα 4 χρόνια "παιδείας" επί της Μητσοτάκης Α.Ε.. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική της απαίδευτης κας Κεραμέως και του αυταρχικού κ. Μητσοτάκη στην δημόσια παιδεία: ΜΑΤ-βία-αστυνομοκρατία, μαζί με ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα των πάντων και επέλαση των κολλεγίων των φίλων τους. Κατανοούμε ότι η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ανεχτούν όσες και όσους προσπαθούν να τους χαλάσουν το παραμυθένιο, μιντιακό αφήγημα τους, όμως η κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί, ο φοιτητικός και ο μαθητικός κόσμος είναι απέναντι τους. Καταγγέλλουμε την ωμή, απρόκλητη βία των δυνάμεων καταστολής και την αυταρχική Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. που έχει μετατρέψει τον χώρο της δημόσιας παιδείας σε καθημερινό πεδίο άσκησης κρατικής βίας κατά της νεολαίας και των εκπαιδευτικών».


Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Βαρβάρα: πυροβολισμοί στη μέση του δρόμου

Κρήτη: Πέθανε ο άνδρας που τραυματίστηκε με αλυσοπρίονο

Μύκονος - Έγκλημα: Τον πυροβόλησε στο κεφάλι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 14 μηνών.

Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιούΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σφαίρα πέρασε ξυστά απο φίλο του τραυματία. Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τον τραυματισμό, ανήμερα το Πάσχα, της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές της Θήβας.

Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρίαΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Η Χαμάς αναχωρεί για την Ντόχα. Παράλληλα ο διευθυντής της CIA αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα στο Ισραήλ. Πιέση από τις ΗΠΑ και μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)Χθες 21:07 | Ειδήσεις

Ευδιάθετοι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγος του, μετά από το πασχαλινό τραπέζι, έκαναν μια ξεχωριστή βόλτα στην αγαπημένη τους Τήνο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)21:56Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο