LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2023 08:42

Ύπνος: Ποιοι βλέπουν περισσότερα όνειρα

Μεγάλη γερμανική επιστημονική μελέτη αφιερωμένη στον ύπνο και τα όνειρα.

Ύπνος - όνειρα - όνειρο

Οι αλλαγές στη θερμοκρασία και στο φως της ημέρας που φέρνει ο χειμώνας, έχουν ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να κάνουν γενικά περισσότερο ύπνο και ειδικότερα στη φάση REM όπου βλέπουν όνειρα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου Charite και της Κλινικής Ύπνου του Νοσοκομείου St.Hedwig του Βερολίνου, με επικεφαλής τον δρα Ντίτερ Κουντς, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Frontiers in Neuroscience", μελέτησαν 188 ανθρώπους και τον ύπνο τους στις διαφορετικές εποχές του έτους.

Διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός χρόνος ύπνου ήταν κατά μέσο όρο περίπου μία ώρα περισσότερος τον χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι. Επίσης ο χρόνος του ύπνου στη φάση REM (Rapid Eye Movement - Ταχεία Κίνηση Ματιών) όταν οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν ζωντανά όνειρα, βρέθηκε να είναι 30 λεπτά περισσότερος τον χειμώνα από ό,τι το καλοκαίρι. Ο φυσιολογικός ύπνος ξεκινά με διαδοχικά στάδια μη-REM ύπνου και ακολουθούν περίοδοι ύπνου REM συνήθως με ενδιάμεσα διαλείμματα.

«Η εποχικότητα είναι εξαπλωμένη σε κάθε έμβιο όν σε αυτόν τον πλανήτη. Η μελέτη μας δείχνει ότι η αρχιτεκτονική του ανθρώπινου ύπνου διαφέρει σημαντικά από εποχή σε εποχή σε έναν ενήλικο πληθυσμό που ζει σε ένα αστικό περιβάλλον. Γενικά οι κοινωνίες πρέπει να προσαρμόσουν στην εκάστοτε εποχή τις συνήθειες ύπνου, συμπεριλαμβανομένων της διάρκειας και του χρονισμού τους, μεταξύ άλλων αναπροσαρμόζοντας τα σχολικά και εργασιακά προγράμματα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται τις ανάγκες ύπνου της κάθε εποχής», δήλωσε ο Κουντς.

Ειδήσεις σήμερα:

Πετρούπολη: Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κέντρο

Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή

Καιρός: ζέστη, βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούςΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τι εντόπισαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο.

ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο ΚασσελάκηΣήμερα 07:16 | Ειδήσεις

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε γνωστή την διάρρηξη στα γραφεία του κόμματος στην Καλλιθέα.

Γάζα - Φοιτητές: Δεκάδες συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (εικόνες)Σήμερα 07:25 | Ειδήσεις

Κατά την αστυνομία, ορισμένοι διαδηλωτές δεν ήταν φοιτητές, αλλά πρόσωπα “που δεν έχουν καμιά σχέση με το πανεπιστήμιο και επιδίωκαν εσκεμμένα σύγκρουση”.

Μητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Χθες 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα - Φοιτητές: Δεκάδες συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (εικόνες)07:58Ευγένιος Σπαθάρης: Ο “πατέρας” του Καραγκιόζη07:44ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη 07:31Το Πάσχα των πολιτών και των πολιτικών…07:17Εορτολόγιο – 9 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:03Κολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούς06:50Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία06:36Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου: Επική ανατροπή και τελικός για τη “βασίλισσα”06:23Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Euroleague: Ο Ολυμπιακός στο Final 4 μετά το θρίλερ με την Μπαρτσελόνα23:59Βόρεια Μακεδονία – διπλές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της δεξιάς παράταξης (εικόνες)23:44Τελικό Κυπέλλου με φιλάθλους ζητεί ο Άρης23:30Γκρέτα Τούνμπεργκ: “έφαγε” πρόστιμο γιατί απέκλεισε την είσοδο κοινοβουλίου23:19Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 423:05Βουλή: Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)22:52Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει πρεμιέρα στις λαϊκές αγορές22:38Τροχαία – Μήνυμα ασφάλειας: Ωραίο το makeup, πιο ωραίο το κεφάλι σου. Φόρα κράνος!22:25Τσίπρας: Σημείο καμπής οι ευρωεκλογές22:11Βέλγιο: 14χρονη βιάστηκε ομαδικά σε δάσος21:58Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το “Ζάρι” της Σάττι και τον Πίνατ21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο