LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2023 20:57

ΗΠΑ: Αθώος… έμεινε 28 χρόνια στην φυλακή! (βίντεο)

Ο Αφροαμερικανός βρήκε ξανά την ελευθερία του χάρη στην έρευνα που έκανε ο ίδιος, μέσα από την κελί. Μπήκε στην φυλακή σε νεαρή ηλικία και βγήκε, έχοντας πλέον και εγγόνια.


 

AP - Λαμάρ Τζόνσον - ΗΠΑ - Κακοδικία

Του Τάκη Σφυρή

Ο Λαμάρ Τζόνσον, με κλειστά τα μάτια και με μια προσευχή στα σφιγμένα του χείλη, κάνει προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς που αναβλύζουν, όταν, από το στόμα του δικαστή, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μιζούρι, μετά από 28 χρόνια στη φυλακή, ακούει ό,τι «ναι, είναι αθώος», όπως επέμενε από τότε που τον έκλεισαν σε ένα κελί, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Ο Τζόνσον ήταν 21 ετών, όταν καταδικάστηκε για τον θάνατο του πιο στενού φίλου του, ενώ ήταν και οι δύο «βαποράκια» εμπόρων ναρκωτικών.

AP - Λαμάρ Τζόνσον - ΗΠΑ - Κακοδικία

Παρά το άλλοθι του, μια αυτόπτης μάρτυρας τον υπέδειξε ως τον άνθρωπο που είδε να σκοτώνει, επιλέγοντάς τον από μια σειρά υπόπτων που περνούσε από μπροστά της. 

Ο Τζόνσον, 49 ετών σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια, μάζευε στοιχεία για την υπόθεσή του και ζητούσε αναψηλάφηση της δίκης του, για να αποδείξει την αθωότητά του.

Εργαζόταν όπως είπε σαν «δικαστικός κλητήρας» για την προσωπική του υπόθεση. Ευτυχώς, η έρευνα του… έπιασε τόπο.

 AP - Λαμάρ Τζόνσον - ΗΠΑ - Κακοδικία

Ο Λαμάρ Τζόνσον δεν θα αποζημιωθεί από την Πολιτεία για την αδικία του συστήματος Δικαιοσύνης, διότι η αθωότητά του, δεν αποδείχτηκε με τεστ dna, όπως προβλέπει η σχετική νομολογία.

Ωστόσο, έχουν συγκεντρωθεί χρήματα από διαδικτυακούς εράνους, για να αρχίσει την ζωή του με κάποια οικονομική «κανονικότητα». Ο Τζόνσον φυλακίστηκε στα 21 του, ενώ ήταν ήδη πατέρας και αποφυλακίστηκε στα 49 του, ενώ είναι παππούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρίκαλα: Πέθανε ξαφνικά σε ταβέρνα

Εικονικά σύμφωνα συμβίωσης: Νεαρός συνοριοφύλακας “παντρεύτηκε” 74χρονη για να αποφύγει τον Έβρο

Θεσσαλονίκη: νεαρή κατήγγειλε τον θείο της για βιασμό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαAstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωσηΣήμερα 08:00 | Ειδήσεις

Τι είπε για την απόσυρση του εμβολίου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Κολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούςΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τι εντόπισαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο.

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο ΙσραήλΣήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται οι «τελευταίες» μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο ΚασσελάκηΣήμερα 07:16 | Ειδήσεις

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε γνωστή την διάρρηξη στα γραφεία του κόμματος στην Καλλιθέα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)11:49Θεσσαλονίκη: 61χρονος αυνανίστηκε μπροστά σε 18χρονη σε δημόσιο χώρο11:35Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας11:21Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)11:08Δωρεάν Μαστογραφία: SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων10:54Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Μονή της Χώρας: Οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για αυτές τις εξελίξεις10:41ΕΛΑΣ: Viral το μήνυμα για τους... “αγκωνόμυαλους” που σώζει ζωές! (βίντεο)10:27Ηράκλειο: Πέθανε από τις αναθυμιάσεις της μηχανής του μέσα στο σπίτι του10:13Βόρεια Μακεδονία - εκλογές: Προβληματισμός για την επικράτηση των εθνικιστών09:59Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε και χάνει το Προολυμπιακό09:46Ευγένιος Σπαθάρης: Ο “πατέρας” του Καραγκιόζη09:32Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ09:19Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά09:05Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν κατάστημα και απείλησαν τον υπάλληλο με κατσαβίδι08:52Viral ο νεαρός που τον έριξε ο πυροσβεστήρας στη θάλασσα (βίντεο)08:38Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία αυτοκίνητα και ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Λαγκαδά (εικόνες)08:25AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση08:11Γάζα - Φοιτητές: Δεκάδες συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (εικόνες)07:58Η Φιορεντίνα έκλεισε θέση στον τελικό και περιμένει Ολυμπιακό ή Άστον Βίλα07:44ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη 07:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο