LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2023 12:17 | Ανανέωση: 18 Φεβρουαρίου 2023 12:30

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: ποιοι έδωσαν το “παρών” (εικόνες)

Μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.

ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΜΝΗΜΟΜΟΣΥΝΟ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του.τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα με τις συζύγους τους.

Νωρίτερα στη Μητρόπολη έφτασαν οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη.Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, συνοδευόμενη από τον γιο της Παύλο, και τη νύψη της, Μαρί Σαντάλ.

ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΜΝΗΜΟΜΟΣΥΝΟ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους έξω από τον ιερό ναό.

ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΜΝΗΜΟΜΟΣΥΝΟ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Λίγο αργότερα στη Μητρόπολη έφτασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΜΝΗΜΟΜΟΣΥΝΟ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΜΝΗΜΟΜΟΣΥΝΟ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κυκλοφορία στην Μητροπόλεως έχει διακοπεί απο την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση των περίπου 300 ατόμων που θα δώσουν το «παρών» στην τελετή.

Μετά το Μνημόσυνο η οικογένεια θα δώσει καφέ στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ αύριο Κυριακή θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την Κυριακή, όπως επιθυμούσε η οικογένεια, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο την ίδια μέρα.

ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΜΝΗΜΟΜΟΣΥΝΟ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ειδήσεις σήμερα:

Τρίκαλα: Πέθανε ξαφνικά σε ταβέρνα

Ράπτη: Η έλλειψη προσωπικού θεραπεύεται με μόνιμες προσλήψεις

Bullying - Βόλος: έγδυσε συμμαθητή του και τον έδειρε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο (live)18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο