LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2023 21:04 | Ανανέωση: 14 Φεβρουαρίου 2023 21:24

Μητσοτάκης: Γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος που σέβεται τον πολίτη

«Η ψηφιακή μεταρρύθμιση ευνοεί τους λιγότερο προνομιούχους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση, «3 χρόνια gov.gr – Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση».

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος που σέβεται τον πολίτη και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης. Το εγχείρημα της ψηφιακής διακυβέρνησης έχει τυχει πιστεύω καθολικής αναγνώρισης», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση, «3 χρόνια gov.gr – Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση», στο Μέγαρο Μουσικής.

«Όταν σχεδιάσαμε το μέλλον της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είπαμε ότι το πρώτο θα ήταν να δημιουργήσουμε υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης. Οι συναρμόδιοι υπουργοί ήταν όλοι χαρούμενοι. Δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι είχαμε πάρει ένα κομμάτι των αρμοδιοτήτων τους.

Δεν το κρύβω ότι μπορέσαμε και μετατρέψαμε τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες. Προτάξαμε το ζήτημα του 112. Σήμερα το 112 είναι συλλογικό κτήμα και δεν είναι μόνο ψηφιακό εργαλείο, αλλά ολόκληρη κουλτούρα πολιτικής προστασίας.

Μετά ήρθε η πανδημία η οποία μας υποχρέωσε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας όπως τα sms. Μετά πειραματιστήκαμε με πιο προχωρημένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσουμε εργαλείο για να αξιοποιήσουμε τα λίγα τεστ που είχαμε το πρώτο καλοκαίρι στη διάθεση μας. Και μετά βέβαια ακολούθησε η διαδικασία του εμβολιασμού, στην οποία το κράτος πήγε στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο κράτος», ανέφερε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός.


«Η ψηφιακή μεταρρύθμιση ευνοεί τους λιγότερο προνομιούχους»

«Σας συνιστώ όσοι δεν έχετε κατεβάσει το myhealth να το κάνετε. Δημιουργούμε πρόπλασμα ενός ψηφιακού φακέλου υγείας. Η τεχνολογία δεν σταματά. Είτε θα μας ξεπεράσει, είτε θα την αξιοποιήσουμε. Είναι ήδη εδώ τεχνολογίες που απαιτούν μεγαλύτερη διασυνδεσιμότητα.

Η χώρα μετατρέπεται σε πόλο υψηλής τεχνολογίας. Θέλω να αναδείξω ιδιαίτερα τον προοδευτικό χαρακτήρα αυτής της μεταρρύθμισης. Με ένα τρόπο ευνοεί τους λιγότερο προνομιούχους, όσους είναι σε απομακρυσμένα νησιά, τους ανάπηρους, την εργαζόμενη γυναίκα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης

«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε»

«Έχουμε πετύχει πολλά αυτά τα 3,5 χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημόσιους λειτουργούς που συνέβαλαν. Είμαστε μόνο στην αρχή. Να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να τρέξουμε με την τεχνολογία. Η επόμενη τετραετία προδιαγράφεται ακόμα πιο συναρπαστική σε μια σειρά από πεδία. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε.

Μιλούσα πρόσφατα με την Εσθονή πρωθυπουργό. Στην Εσθονία οι μισοί πολίτες ψηφίζουν ηλεκτρονικά. Θα ήθελα να γίνει και εδώ. Τουλάχιστον όσοι ζουν εκτός Ελλάδος να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Στην επίσκεψη μου πρόσφατα στον Κορυδαλλό συνάντησα μια ηλικιωμένη κυρία που μάθαινε τα μυστικά της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Την ρώτησα γιατί τα μαθαίνει και μου είπε “δεν θέλω να είμαι εξαρτημένη από τον εγγονό μου για να μπαίνω στο gov.gr”», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη για το Μάτι: “Δεν υπήρχε εντολή για εναέρια επιτήρηση”

Κέρκυρα: Χειροπέδες σε 64χρονο για μητροκτονία

Κορυδαλλός - Γηροκομείο: Έδεσαν την γιαγιά στο κρεβάτι και της είπαν “ζήσεις – πεθάνεις… εδώ θα μείνεις”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιρλανδία – Γάζα: Κατάληψη φοιτητών για τον πόλεμο (βίντεο)14:29Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν άνδρα στην μέση του δρόμου 14:16Φλώρινα: Χάκαρε το Facebook του φίλου τους και τους πήρε λεφτά14:08Άρτα: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της σε δύο νεφροπαθείς13:55Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις13:41Άννα Παναγιωτοπούλου: “Έφυγε” από τη ζωή η ηθοποιός13:28Mr Bitcoin: Η ομολογία και η ποινή που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ13:15Βλάντο Τζούροβιτς: Νεκρός ο γιός του - Είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του λίγες ώρες νωρίτερα13:01Ενδοοικογενειακή βία: Σύλληψη 1 γυναίκας και 5 ανδρών την Μεγάλη Παρασκευή12:48Κέρκυρα: Έσπασαν τους μπότηδες για την Πρώτη Ανάσταση (εικόνες)12:34Ιεροσόλυμα: Live η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός12:20Κέρκυρα - Κασσελάκης: Οι μπότηδες και η περιφορά του Αγίου Σπυρίδωνα (εικόνες)12:07Μητσοτάκης: Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο (εικόνες)11:54Πάτρα: Γύρισαν από τον Επιτάφιο και βρήκαν τον διαρρήκτη μέσα στο σπίτι τους11:40Πώς η κλιματική αλλαγή “κλέβει” την ανάσα μας11:27“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)11:13Εύβοια: Συναγερμός για παιδιά που χάθηκαν δίπλα σε γκρεμό (εικόνες)11:00Εκδρομείς του Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι από την Αττική10:46Γκιουλέρ για F-35: Θα χαρούμε να τα πάρει η Ελλάδα10:33Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της10:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο