LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2023 09:19 | Ανανέωση: 14 Φεβρουαρίου 2023 08:11

Πλειστηριασμοί - Κεντρωτή: Είμαι πάντα στο σπίτι, περιμένοντας τον δικαστικό επιμελητή με την έξωση

Τι λέει στον ΑΝΤ1 η δανειολήπτρια, το σπίτι της οποίας έχει πλειστηριαστεί και θα κληθεί να το εγκαταλείψει. Το δάνειο, οι πληρωμές, η “εκτίναξη” της οφειλής και η προσφυγή στο δικαστήριο.

Καλημέρα Ελλάδα - έξωση οικογένειας - Βασιλικά

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τρίτη η Μαρίνα Κεντρωτή, από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, η οικογένεια της οποίας κινδυνεύει να βρεθεί εκτός της πρώτης κατοικίας της, καθώς λόγω του στεγαστικού δανείου που δεν εξοφλείτο κανονικά, ένεκα οικονομικών δυσκολιών της οικογένειας, το ακίνητο πλειστηριάστηκε και έχει αγοραστεί από εταιρεία διαχείρισης ακινήτων.

Όπως περιέγραψε στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου, «πήραμε δάνειο 177.000 ευρώ το 2006. Πληρώναμε κανονικά για 10 χρόνια, έχοντας δώσει 60.000 ευρώ και το αρχικό κεφάλαιο είχε μειωθεί στις 153.000 ευρώ. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση, το ποσό της οφειλής αυξήθηκε στις 208.000 ευρώ».

Η κ. Κεντρωτή ανέφερε ότι το ακίνητο της πέρασε σε fund το 2021 και ότι από το 2022 το σπίτι της, μετά απο πλειστηριασμό, έχει περάσει σε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, που προφανώς θα θελήσει να αξιοποιήσει την κατοικία και η οικογένεια ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της έξωσης.

«Στις 9 Ιανουαρίου 2023 είχαμε δικαστήριο για ακύρωση του πλειστηριασμού, για να μπορέσουμε να έρθουμε σε διακανονισμό», είπε η κ. Κεντρωτή, σημειώνοντας ότι «το σπίτι αγοράστηκε από την τράπεζα από ένα fund και μετά πλειστηριάστηκε, με τιμή εκκίνησης 118.000 ευρώ. Πουλήθηκε σε μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων προς 118.001 ευρώ. Και το fund και η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ανήκουν στην τράπεζα που είχε το δάνειο μας».

Όπως υπογράμμισε, «φθάσαμε κάποια στιγμή να σκεφτόμαστε «το δάνειο ή το ρεύμα; Το δάνειο ή το σούπερ μάρκετ;» και επιλέξαμε να έχουμε έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής, όχι ότι βγαίναμε βόλτες και χαλούσαμε λεφτά», ενώ προσέθεσε πως η οικογένεια έχει την έμπρακτη στήριξη πολλών φορέων της ευρύτερης περιοχής, όπου διαβιεί, καθώς και ότι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης και άλλες δράσεις υπέρ της οικογένειας.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «μένω στο σπίτι, μήπως έρθει ο δικαστικός επιμελητής», εννοώντας ότι ανά πάσα στιγμή η οικογένεια μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τον δικαστικό επιμελητή και την έξωση της από την κατοικία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγίου Βαλεντίνου: η ιστορία πίσω από τη γιορτή των ερωτευμένων

Missing Alert για αρπαγή 15χρονου

Άλκης Καμπανός: ο αστυνομικός, ο οδηγός και η οργή του πατέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡάφα: Νεκροί από βομβαρδισμούς - Αναφορές για εκκένωση ενόψει χερσαίας επιχείρησηςΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Ενώ εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις, η Ράφα, που αποτελεί τo "αγκάθι" για Ισραήλ και Χαμάς για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας, αποτελεί θέατρο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων. 

Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματαΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία ανήμερα το Πάσχα για μια οικογένεια που "έχασε" ξαφνικά το αγγελούδι της. 

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς ΜενότιΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Έφυγε από την ζωή ένας θρύλος των ποδοσφαιρικών "πάγκων".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα08:59ΟΟΣΑ για Ελλάδα: “Έκρηξη” των ξένων επενδύσεων08:45F1- GP Miami: Ο Norris πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του (βίντεο) 08:32Ράφα: Νεκροί από βομβαρδισμούς - Αναφορές για εκκένωση ενόψει χερσαίας επιχείρησης08:18Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο