LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2023 11:35 | Ανανέωση: 11 Φεβρουαρίου 2023 11:40

Κορυδαλλός: Το γηροκομείο - “κολαστήριο” σε καραντίνα μετά τις αποκαλύψεις

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο, όπου ηλικιωμένοι βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. 

Γηροκομείο - ηλικιωμένοι

(εικόνα αρχείου)

Σε καραντίνα βρίσκεται το ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έφτασαν την Παρασκευή έξω από το γηροκομείο, όμως για να μπορέσουν να μπουν και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο αναγκάστηκαν να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία ήταν σφραγισμένη η είσοδος.

Το πρωί του Σαββάτου ειδική ιατρική ομάδα με πρωτοβουλία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετέβη στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό για να εξετάσει τους ηλικιωμένους. Αποφασίστηκε μάλιστα να τεθεί σε καραντίνα η δομή, καθώς ένας από τους ηλικιωμένους βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ κάποιοι άλλοι φιλοξενούμενοι είχαν ψώρα.

Απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως έχει γίνει γνωστό περίπου 38 ηλικιωμένοι βρέθηκαν υποσιτισμένοι.

Περιφέρεια Αττικής: Από το 2020 έχουμε ζητήσει το κλείσιμο της δομής

Σε ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρει τα εξής. «Με αφορμή το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την παράνομη λειτουργία   Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό, που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και ζωή δεκάδων ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Α.  Η Περιφέρεια Αττικής από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ και έχει εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας στον Κορυδαλλό.  

Β. Η Μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Γ. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Αττικής να προχωρά και σε σφράγιση των ακατάλληλων αντίστοιχων δομών. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Αστυνομίας.  

Τέσσερις αλήθειες για το  ιστορικό χειρισμού της συγκεκριμένης περίπτωσης

1η Αλήθεια:  Η Περιφέρεια Αττικής, από το 2020 και κατόπιν σχετικών ελέγχων έχει προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες ευρώ και έχει προχωρήσει στην έκδοση τριών αποφάσεων ανάκλησης της άδειας καθώς και σφράγισης της μονάδας, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της και της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου. Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό.

2η Αλήθεια: Σύμφωνα με το Νόμο 2345/1995, στην περίπτωση απόφασης διακοπής λειτουργίας από τις υπηρεσίας της Περιφέρειας, η απόφαση εκτελείται από την οικεία αστυνομική αρχή. Ωστόσο στις 23/9/20  υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων 29/4/20, 23/7/20 και 10/9/20, της Αντιπεριφερειάρχη για ανάκληση διακοπή και σφράγιση της μονάδας.  

3η Αλήθεια: Σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επικοινώνησε τόσο με τον Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη όσο και με την Αν. Υπ. Υγείας Μ. Γκάγκα, προκειμένου να συντονιστεί η ασφαλής μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομεία για την εξέταση της κλινικής τους κατάστασης.  

4η Αλήθεια:  Όλο το προηγούμενο το διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο Ενεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και η χωρική αντιπεριφεριάρχης με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής  έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και υπουργεία για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων. Σημειώνεται  πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας,  η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επανειλημμένα ζητούσε με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών από τη μονάδα φροντίδας τα  στοιχεία των ηλικιωμένων και των συγγενών τους. Ωστόσο η μονάδα ουδέποτε τα προσκόμισε.

Τέλος, όλες οι αποφάσεις της Περιφέρειας έχουν κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, την αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία - Λέκκας: Ακούγαμε φωνές εγκλωβισμένων, έπρεπε να επιλέξουμε ποιον θα σώσουμε

Κερατσίνι: 29χρονος πέθανε ενώ δούλευε

Βία ανηλίκων: 15χρονοι ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο