LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2023 11:35 | Ανανέωση: 11 Φεβρουαρίου 2023 11:40

Κορυδαλλός: Το γηροκομείο - “κολαστήριο” σε καραντίνα μετά τις αποκαλύψεις

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο, όπου ηλικιωμένοι βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. 

Γηροκομείο - ηλικιωμένοι

(εικόνα αρχείου)

Σε καραντίνα βρίσκεται το ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έφτασαν την Παρασκευή έξω από το γηροκομείο, όμως για να μπορέσουν να μπουν και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο αναγκάστηκαν να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία ήταν σφραγισμένη η είσοδος.

Το πρωί του Σαββάτου ειδική ιατρική ομάδα με πρωτοβουλία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετέβη στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό για να εξετάσει τους ηλικιωμένους. Αποφασίστηκε μάλιστα να τεθεί σε καραντίνα η δομή, καθώς ένας από τους ηλικιωμένους βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ κάποιοι άλλοι φιλοξενούμενοι είχαν ψώρα.

Απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως έχει γίνει γνωστό περίπου 38 ηλικιωμένοι βρέθηκαν υποσιτισμένοι.

Περιφέρεια Αττικής: Από το 2020 έχουμε ζητήσει το κλείσιμο της δομής

Σε ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρει τα εξής. «Με αφορμή το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την παράνομη λειτουργία   Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό, που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και ζωή δεκάδων ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Α.  Η Περιφέρεια Αττικής από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ και έχει εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας στον Κορυδαλλό.  

Β. Η Μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Γ. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Αττικής να προχωρά και σε σφράγιση των ακατάλληλων αντίστοιχων δομών. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Αστυνομίας.  

Τέσσερις αλήθειες για το  ιστορικό χειρισμού της συγκεκριμένης περίπτωσης

1η Αλήθεια:  Η Περιφέρεια Αττικής, από το 2020 και κατόπιν σχετικών ελέγχων έχει προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες ευρώ και έχει προχωρήσει στην έκδοση τριών αποφάσεων ανάκλησης της άδειας καθώς και σφράγισης της μονάδας, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της και της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου. Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό.

2η Αλήθεια: Σύμφωνα με το Νόμο 2345/1995, στην περίπτωση απόφασης διακοπής λειτουργίας από τις υπηρεσίας της Περιφέρειας, η απόφαση εκτελείται από την οικεία αστυνομική αρχή. Ωστόσο στις 23/9/20  υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων 29/4/20, 23/7/20 και 10/9/20, της Αντιπεριφερειάρχη για ανάκληση διακοπή και σφράγιση της μονάδας.  

3η Αλήθεια: Σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επικοινώνησε τόσο με τον Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη όσο και με την Αν. Υπ. Υγείας Μ. Γκάγκα, προκειμένου να συντονιστεί η ασφαλής μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομεία για την εξέταση της κλινικής τους κατάστασης.  

4η Αλήθεια:  Όλο το προηγούμενο το διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο Ενεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και η χωρική αντιπεριφεριάρχης με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής  έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και υπουργεία για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων. Σημειώνεται  πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας,  η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επανειλημμένα ζητούσε με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών από τη μονάδα φροντίδας τα  στοιχεία των ηλικιωμένων και των συγγενών τους. Ωστόσο η μονάδα ουδέποτε τα προσκόμισε.

Τέλος, όλες οι αποφάσεις της Περιφέρειας έχουν κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, την αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία - Λέκκας: Ακούγαμε φωνές εγκλωβισμένων, έπρεπε να επιλέξουμε ποιον θα σώσουμε

Κερατσίνι: 29χρονος πέθανε ενώ δούλευε

Βία ανηλίκων: 15χρονοι ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης: Η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και πυλώνα πολιτικής, δημοσιονομικής και περιφερειακής σταθερότητας.Χθες 15:43 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα παρευρεθεί στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσηςΣήμερα 08:46 | Ειδήσεις

Σημαντικά χαμηλότερη η τιμή από πέρυσι.

Αεροφέφυρα ζωής από τη Ρόδο στο Ηράκλειο για το κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίναςΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

Μεταφέρθηκε με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ από τη Ρόδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέραςΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Οι ειδήσεις που έχουν προσελκύσει το αυξημένο ενδιαφέρον χρηστών των social media, το πρωί της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθήνα: Συνελήφθησαν για παράνομες διαδικτυακές κοινότητες10:31Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:17Θεσσαλονίκη: Συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε10:02Η Χαμάς θα παραδώσει στο Ισραήλ τα λείψανα άλλων 4 ομήρων09:48Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης09:34Τσάρλι Κερκ: Παρασημοφορήθηκε μεταθανάτια από τον Αμερικανό πρόεδρο09:20Θεσσαλονίκη: Ξυλοφόρτωσε το γείτονα του για τον τρόπο που πάρκαρε09:06Αεροφέφυρα ζωής από τη Ρόδο στο Ηράκλειο για το κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας08:52Φωτιά ξέσπασε σε καφετέρια στα Λιόσια08:38Ουκρανία: Ρωσική επίθεση κατά πομπής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ08:24Θεοδωρικάκος: Θετική για την κοινωνία η μείωση τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα08:10Θεσσαλονίκη: Τοποθέτησαν γκαζάκια σε δημοτικό κτήριο07:55Τροχαίο Ατύχημα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο07:40Τραμπ: Υπεραμύνεται της νέας πολιτικής του Πενταγώνου έναντι των ΜΜΕ07:25Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και πυλώνα πολιτικής, δημοσιονομικής και περιφερειακής σταθερότητας07:10Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Γαύδου06:55Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης σε οκτώ περιφέρειες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Οκτωβρίου06:25Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:10Euroleague: Η Εφές "πλήγωσε" τους ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο