LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2023 11:33 | Ανανέωση: 09 Φεβρουαρίου 2023 11:32

“Το Πρωινό” - Δημακοπούλου: Αθώα η Πισπιρίγκου, γιατρός έδωσε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα (βίντεο)

Η ιατροδικαστής δήλωσε ότι δεν θα αμειφθεί από την κατηγορούμενη ως τρις παιδοκτόνο. Τι αναφέρει για την κεταμίνη και για τους 9 μήνες πριν πεθάνει το παιδί.

Το Πρωινό - Δημακοπούλου Ουρανία

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε την Πέμπτη η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, για τους οποίους κατηγορείται η μητέρα των παιδιών.

Όπως επεσήμανε η ιατροδικαστής, δεν είναι τεχνική σύμβουλος της κατηγορούμενης και δεν θα αμειφθεί από τον Αλέξη Κούγια ή την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά συμμετέχει στην δημόσια συζήτηση για την υπόθεση και θα πάει να καταθέσει στο δικαστήριο, καθώς από την πρώτη στιγμή, ως έχουσα δημόσιο βήμα, είχε αναφερθεί πολλάκις στην υπόθεση και πλέον αισθάνεται υποχρεωμένη να καταθέσει τις απόψεις του, μετά και την ανάγνωση της δικογραφίας με τις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες.

Σε συνέχεια όσων συζήτησε με τον Γιώργο Λιάγκα την Τετάρτη, πριν από την παρέμβαση του Αλέξη Κούγια, η Ουρανία Δημακοπούλου είπε ότι βάσει των επιστημονικών μαρτυριών και αποδείξεων και μόνο θα μπορέσει η πλευρά της κατηγορούμενης να υποστηρίξει τις όποιες θέσεις της.

Η κ. Δημακοπούλου σημείωσε πως αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας και «με βάση όσα γράφουν η εταιρεία παραγωγής της, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλοι ιατροδικαστές στο εξωτερικό σχετικά με την κεταμίνη, η ποσότητα που έχει βρεθεί στο σώμα του παιδιού είναι σε απόλυτα θεραπευτική συγκέντρωση».

«Έχει δοθεί περίπου 20 -30 λεπτά πριν εκπνεύσει το κορίτσι. Αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα ότι πριν την ανάνηψη, έχει γίνει προσπάθεια να διασωληνωθεί το παιδί, έχει γίνει μυοχαλάρωση και σε αυτό το στάδιο θεωρώ ότι έχει δοθεί η κεταμίνη από τους γιατρούς», είπε η ιατροδικαστής.

Αν και ρωτήθηκε, δεν απάντησε ευθέως στο ερώτημα «γιατί οι γιατροί δεν παραδέχονται ότι έχουν χορηγήσει κεταμίνη;», η κ. Δημακοπούλου ανέφερε ότι «Επί 9 μήνες το παιδί δεν σιτίζεται από το στόμα καθόλου, είναι ένα παιδί σε καχεξία, οι γονείς οι ίδιοι είπαν στους γιατρούς: “κάντε γαστροστομία, βάλτε βηματοδότη ότι χρειαστεί για να μην πεθάνει το παιδί”».

«Έχει χάσει τα δύο αδέλφια του λίγο καιρό πριν, υπάρχει στο σπίτι η κρίση με τους τσακωμούς για τον χωρισμό των γονέων. Το παιδί κάνει κρίση ένα βράδυ και εισάγεται στο νοσοκομείο. Υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις για λοίμωξη, οι γιατροί κάνουν λόγο για γαστρεντερίτιδα και όταν ετοιμάζονται να διώξουν το παιδί, κάνει ένα συγκοπτικό επεισόδιο και δεν ανανίπτει μέσα σε 15 λεπτά, οπότε αμέσως επέρχεται η τοξική εγκεφαλοπάθεια, χάνει οξυγόνο ο εγκέφαλος και επέρχονται τα προβλήματα που είχε», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής, απαντώντας στο ερώτημα «γιατί όλα συμβαίνουν ενώ είναι μόνο του το κορίτσι με την μητέρα του;» και συμπλήρωσε ότι «έπαιρνε βαριά κατασταλτικά το παιδί».

Ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε την άποψη της για το κατά πόσον έχει ή όχι η Ρούλα Πισπιρίγκου για εμπλοκή της στον θάνατο των τριών παιδιών, η Ουρανία Δημακοπούλου είπε ότι «άπαξ και ιατροδικαστικά δεδομένα όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά είναι εναντίον κάθε τέτοιου σεναρίου, δεν έχω δικαίωμα ως άνθρωπος να κρίνω διαφορετικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός - Παπαδόπουλος: Πιθανά τα 6,5 - 7 Ρίχτερ στην Ελλάδα (βίντεο)

Σεισμός στη Συρία: Διάσωση σκύλου από τα χαλάσματα (βίντεο)

“The 2Night Show” - Περγαντά: το “DRAGON’S DEN”, οι τουαλέτες και το μυστικό της επιτυχίας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονηΣήμερα 11:26 | Ειδήσεις

Τα τρίδυμα από τον τρίτο όροφο παραμένουν προληπτικά στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου.

Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μάλγαρα - Μπλόκα: Ανέτρεψαν την απόφασή τους οι αγρότες που είχαν εξαγγείλει 24ωρο αποκλεισμό13:38Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Έβρο13:24Κρεμλίνο: Σύντομα η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Τράμπ13:10Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών επί της Αττικής Οδού, περιοχής Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος12:56Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι - Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο12:42Η εικόνα στα αγροτικά μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας12:30Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ. - Αναποδογύρισε το ένα όχημα (Εικόνες)12:16Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για κλοπή χαλκού και κατοχή όπλων12:02Ολυμπιακός: Εξετάζεται η περίπτωση του περιζήτητου Κέβιν Ροντρίγκες 11:48Φωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονη 11:34Ζελένσκι: Το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφάλειας για 15 χρόνια11:20Τρίκαλα- Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:06Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει ο στόχος των 1000 γκολ καριέρας10:52Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42Συνελήφθη οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ09:28Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης09:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο