LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2023 09:20 | Ανανέωση: 09 Φεβρουαρίου 2023 09:58

Σεισμός - ΕΕΣ: 40 τόνοι το πρώτο φορτίο βοήθειας στην Τουρκία (βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την εκστρατεία αλληλεγγύης απο κοινού με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και για την πρώτη αποστολή βοήθειας στην Τουρκία.

ΕΕΣ - Φορτηγά - Αποστολή βοήθειας

Το πρωί της Παρασκευής φεύγουν για τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας τα πρώτα τρία φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία συγκέντρωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που "τρέχει" με τη συμβολή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό, που μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», πρόκειται για 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα φτάσουν σε τρεις ημέρες στο επίκεντρο των πληγουσών περιοχών.

Ευχαριστώντας τον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον πρόεδρό του Ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, εξήγησε ότι, η βοήθεια συγκεντρώθηκε κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Ερυθράς Ημισελήνου, «για να ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζονται».

Καλημέρα Ελλάδα - Ερυθρός Σταυρός - Σεισμός

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για ακόμη μία φορά, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, στέκεται δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος, απευθύνοντας κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν  προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την Συρία, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων πολιτών και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας, για συγκέντρωση  οικονομικής βοήθειας προς ενίσχυσή των πληγέντων.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο, για να συνδράμει τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού.

Καλημέρα Ελλάδα - Ερυθρός Σταυρός - Σεισμός

Ο Ε.Ε.Σ,, με τη στήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, συγκεντρώνει οικονομική ενίσχυση για τους σεισμοπαθείς της γειτονικής χώρας, μέσω δωρεών στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

  • Τράπεζα: EUROBANK,
  •  Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
  • Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, 
  • IBAN: GR2602602400000300201205013
  • Ένδειξη: Σεισμός».

Σημεία Συγκέντρωσης: Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, ΚολωνάκιΚεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, Κολωνός (Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30Τηλ: 210 5147300)».


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα την Πέμπτη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την βορειοανατολική Συρία, κινητοποιεί άμεσα το έμψυχο δυναμικό του αποστέλλοντας οδικώς την Παρασκευή (10/2) το πρωί την πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα αναχωρήσει την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 9 π.μ., από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στον Κολωνό (Άστρους 111-113), παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού. Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα αποσταλεί στην Τουρκία με τρία (3) φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία θα παραδοθούν απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής. Σημειώνεται ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η επόμενη αποστολή του Ε.Ε.Σ. με προορισμό τη Συρία.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.redcross.gr/ ».


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Super League: Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ 23:14"Νυχτερινός Ποιμήν": Εντοπίστηκαν ανήλικα άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα23:00Λίβανος: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση του Ισραήλ22:44Ακριβότερο της τελευταίας πενταετίας θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι22:30Πόλεμος στην Ουκρανία: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, δηλώνει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ22:16Δύο τραυματίες από μαχαιρώματα στην Αχαρνών22:02ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους Θεσσαλονικείς στην Τούμπα21:48Είδος πολυτελείας...το νερό21:34Λαμία: Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας 21:20Super League: Το απόλυτο... μηδέν στη Λάρισα21:06Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:52ANT1 Sports: Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν με ισοπαλία το 202520:38Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου20:24Διπλός σεισμός ανοικτά της Ραφήνας20:10Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 - Στηρίζει το σωματείο "Ελίζα" που μάχεται ενάντια στην κακοποίηση παιδιών19:56Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτικής Θεσσαλίας19:42Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια19:28ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο των Τεμπών: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου19:14ΟΠΕΚΕΠΕ - Αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων: Κατασκευασμένα τα δημοσιεύματα για εμπλοκή μου σε παράνομες επιδοτήσεις19:00Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς από ένα χωριό στο Σούμι18:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο