LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2023 09:20 | Ανανέωση: 09 Φεβρουαρίου 2023 09:58

Σεισμός - ΕΕΣ: 40 τόνοι το πρώτο φορτίο βοήθειας στην Τουρκία (βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την εκστρατεία αλληλεγγύης απο κοινού με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και για την πρώτη αποστολή βοήθειας στην Τουρκία.

ΕΕΣ - Φορτηγά - Αποστολή βοήθειας

Το πρωί της Παρασκευής φεύγουν για τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας τα πρώτα τρία φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία συγκέντρωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που "τρέχει" με τη συμβολή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό, που μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», πρόκειται για 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα φτάσουν σε τρεις ημέρες στο επίκεντρο των πληγουσών περιοχών.

Ευχαριστώντας τον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον πρόεδρό του Ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, εξήγησε ότι, η βοήθεια συγκεντρώθηκε κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Ερυθράς Ημισελήνου, «για να ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζονται».

Καλημέρα Ελλάδα - Ερυθρός Σταυρός - Σεισμός

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για ακόμη μία φορά, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, στέκεται δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος, απευθύνοντας κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν  προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την Συρία, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων πολιτών και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας, για συγκέντρωση  οικονομικής βοήθειας προς ενίσχυσή των πληγέντων.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο, για να συνδράμει τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού.

Καλημέρα Ελλάδα - Ερυθρός Σταυρός - Σεισμός

Ο Ε.Ε.Σ,, με τη στήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, συγκεντρώνει οικονομική ενίσχυση για τους σεισμοπαθείς της γειτονικής χώρας, μέσω δωρεών στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

  • Τράπεζα: EUROBANK,
  •  Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
  • Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, 
  • IBAN: GR2602602400000300201205013
  • Ένδειξη: Σεισμός».

Σημεία Συγκέντρωσης: Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, ΚολωνάκιΚεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, Κολωνός (Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30Τηλ: 210 5147300)».


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα την Πέμπτη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την βορειοανατολική Συρία, κινητοποιεί άμεσα το έμψυχο δυναμικό του αποστέλλοντας οδικώς την Παρασκευή (10/2) το πρωί την πρώτη μεγάλη ανθρωπιστική ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. θα αναχωρήσει την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 9 π.μ., από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στον Κολωνό (Άστρους 111-113), παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού. Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα αποσταλεί στην Τουρκία με τρία (3) φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία θα παραδοθούν απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής. Σημειώνεται ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η επόμενη αποστολή του Ε.Ε.Σ. με προορισμό τη Συρία.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.redcross.gr/ ».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)Σήμερα 16:41 | Ειδήσεις

«Οι ζημιές αυτές είναι αδικαιολόγητες και απρόκλητες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όλα όσα έγιναν μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων.

Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμιΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΣ Καρδίτσας - Μερσίν: Το πρώτο εμπόδιο των φιλοξενούμενων ... τα μπλόκα των αγροτών19:03Ναυάγιο στην Κρήτη - Αγνοούνται 15 μετανάστες18:49ΠΑΕ ΑΕΚ: Η κοροϊδία αποκαλύπτεται και δεν θα διαρκέσει για πολύ18:35Ηράκλειο: Αποχώρησαν από την πίστα οι αγρότες - Θα διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο18:21"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι προϋποθέσεις που ζητά για να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του Παναγιωτάκη18:07Ίλιον: Καταγγελία 12χρονου σε βάρος αστυνομικού για βιαοπραγία - Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ17:53Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωση17:39Ηράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)17:25Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει την πρακτική "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"17:11Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι16:57Super League: Στις 24 Μαρτίου η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ16:43Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις του ο 40χρονος ορειβάτης από το Ηράκλειο16:29Ολυμπιακός: Χωρίς Ρέτσο και στην Αστάνα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ16:15Χανιά: Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο από μπλόκο αγροκτηνοτρόφων16:01Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα πυλώνας στη στρατηγική Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και Τεχνητή Νοημοσύνη15:47Λαμία: Απέσυραν οι αγρότες τα τρακτέρ από τους παραδρόμους στο μπλόκο του Μπράλου15:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού15:19ΔΕΗ: "Quiet Hour" στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της15:10Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστός ο κόμβος Γλαύκου (βίντεο)15:05Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα: Οικοδόμος έπεσε από κτίριο και τραυματίστηκε σοβαρά14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο