LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 07 Φεβρουαρίου 2023 23:03

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: “Πράσινο” προβάδισμα για τον τελικό του Challenge Cup

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά είχαν τις λύσεις κι έναν σπουδαίο Κόβαρ που ηγήθηκε της αντεπίθεσης του «τριφυλλιού».

Βόλεϊ - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής με 3-1 από το «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη απέναντι στον Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς στο Challenge Cup Ανδρών κι έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης για τον τελικό της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τον βασικό διαγώνιό τους, Φερνάντο Ερνάντεζ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά είχαν τις λύσεις κι έναν σπουδαίο Κόβαρ που ηγήθηκε της αντεπίθεσης του «τριφυλλιού».

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά την Τετάρτη 15/02, στις 19:00. Ο Παναθηναϊκός προκρίνεται με νίκη ή με δύο κερδισμένα σετ, ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο νίκη με 3-0 ή 3-1 για να διεκδικήσει τη συνέχεια την πρόκριση στο «χρυσό» σετ.

Τα σετ: 25-21, 21-25, 23-25, 24-26.

Βόλεϊ - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Σε ένα κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη» οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι πνευματικά για τις απαιτήσεις ενός αγώνα με τέτοιο διακύβευμα και παρότι είχαν μαζί τους την έδρα και προηγήθηκαν εμφάνισαν μεγάλη αδυναμία στην υποδοχή, όπου Ιντάλγκο κατά κύριο λόγο και Κουμεντάκης δεν κατόρθωσαν να σηκώσουν το βάρος.

Η υποδοχή αποτέλεσε αχίλλειο πτέρνα και για την επίθεση για μια ομάδα που δεν είχε διακριθέντα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έβγαλε πάθος και πίστεψε στην ανατροπή. Απόντος του Ερνάντεζ στη διαγώνιο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος παράταξε τρεις ακραίους με υποδοχή τους Φράγκο, Σάντερς και Κόβαρ, με τον τελευταίο να είναι ο καταλύτης στη δίκαιη νίκη της ομάδας του.

«Ήμασταν νευρικοί και αγχωμένοι και κάναμε πολλά λάθη, ειδικά στην άμυνα. Τα λάθη στο σερβίς δεν ήταν το πρόβλημα, αλλά δεν παίζαμε καλά στην επίθεση και στην άμυνα. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι που πρέπει να κάνουμε την ανατροπή. Η πίεση θα είναι στη πλευρά του Παναθηναϊκού και θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, ειδικά στην άμυνα και να αποβάλλουμε τη πίεση από πάνω μας. Αυτό είναι το κλειδί», σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι.

Βόλεϊ - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο ομόλογός του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, κράτησε χαμηλούς τόνους. «Ήταν δυνατό, σκληρό και κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλους και έμπειρους παίκτες που μπορούν να κάνουν ανατροπές υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Κάναμε μία νίκη, αλλά ο νικητής του δεύτερου αγώνα θα πάρει τη πρόκριση. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και προσηλωμένοι και καθημερινά να προσπαθούμε για το καλύτερο», υπογράμμισε.

Όσο για τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, ο Γίρι Κόβαρ δήλωσε: «Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο αλλά είχαμε όλους τους αθλητές έτοιμους. Δεν περίμενα νίκη με 3-1 αλλά ήταν δίκαιη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα αλλά πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Θέλω να δω το γήπεδο του Αγίου Θωμά γεμάτο και θα παλέψουμε για την πρόκριση».

Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 49 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού από 9 άσσους, 53 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.

Βόλεϊ - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 9 (5/11 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Στερν 25 (23/38 επ., 2 μπλοκ), Γκουσταβάο 5 (2/6 επ., 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 11 (10/20 επ., 1 άσσος, 55% υπ. - 47% άριστες), Τράβιτσα 2 (2/4 επ.), Ιντάλγκο 10 (7/18 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 25% υπ. - 20% άριστες) / Τζιάβρας (λ, 67% υπ. - 40% άριστες), Δαλακούρας, Λινάρδος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κόβαρ 26 (19/36 επ., 5 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 41% άριστες), Σάντερ 16 (15/26 επ., 1 άσσος, 56% υπ. - 56% άριστες), Πετρέας 9 (4/9 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Γιάκομπσεν 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 6 (3/6 επ., 3 μπλοκ), Φράγκος 11 (10/27 επ., 1 μπλοκ, 41% υπ. - 32% άριστες) / Ζήσης (λ, 37% υπ. - 16% άριστες), Μπάσης.

Ειδήσεις σήμερα:

FIBA - Μήτογλου: Βαριά “καμπάνα” για ντόπινγκ

Σεισμός στη Συρία: Το μωρό που γεννήθηκε στα συντρίμμια έχασε την οικογένειά του (εικόνες)

Θάνατος 13χρονης στην Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισανΧθες 20:26 | Ειδήσεις

Ο πατέρας της ανήλικης συνοδηγού που επέζησε μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριοΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας εργαζομένων από θερμική καταπόνηση στον ιδιωτικό τομέα, με παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους και δυνατότητα τηλεργασίας

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεσηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο του 2024.

Τρόμος στο Αγρίνιο: Πυροβολούσε με αεροβόλο πάνω από τα κεφάλια παιδιώνΧθες 15:42 | Ειδήσεις

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο άνδρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετά τον καύσωνα, χαλάζι και νεροποντή στο Μιλάνο: Γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο (βίντεο)23:59Χανιά: 22χρονος νοσηλεύεται μετά από ηλεκτροπληξία 23:50Κέρκυρα: Κάλεσαν για βοήθεια στο Λιμενικό και κατέληξαν να... συλλαμβάνονται23:37Γεραπετρίτης: Στην Κορυτσά ο ΥΠΕΞ για τα εγκαίνια του κτηρίου "Σεφέρη" του Γενικού Προξενείου23:23Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία23:09Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεση22:53Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex22:38Αισιόδοξος ο Νετανιάχου για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Θα βοηθήσει στη συμφωνία για τη Γάζα22:22ΠΑΟΚ: Κλείνει στην Κοπεγχάγη ο Κοτάρσκι με 5 εκατ. ευρώ22:05O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ21:51Αλυκή Βοιωτίας: Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά21:36Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριο21:22Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ANT1: Ο Τραμπ βλέπει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα21:05Τροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν20:51Άφησσος: Εργαζόμενος κατέρρευσε εν ώρα εργασίας – Τον επανέφεραν με απινιδωτή20:34Formula 1: Θρίαμβος της McLaren και του Νόρις20:20Σοβαρό ένοπλο επεισόδιο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα - Επίθεση σε πλοίο υπο ελληνική διαχείριση20:02Καύσωνας: Επείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΠΑ - Τι να προσέξουμε19:48Φαράγγι Βουραϊκού: Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου και 56χρονης που έκαναν πεζοπορία19:34Χαλκιδική: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο