LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Φεβρουαρίου 2023 17:26

Σεισμός στην Τουρκία: Μωρό ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια (εικόνες)

Ακόμα ένα "θαύμα" στα ερείπια από τον σεισμό στην Τουρκία. Διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα μωρό μόλις δυο μηνών. Συγκλονίζουν οι εικόνες.

Σεισμός - Τουρκία -βρέφος - μωρό - δύο μηνών - συντρίμμια
Διασώστες κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια, να σώσουν ένα μωράκι που είχε εγκλωβιστεί στα χαλάσματα του σπιτιού του, που γκρεμίστηκε μετά τον σεισμό στη Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στο Χατάι, το μόλις 2 μηνών μωρό με το όνομα Mehmet C?nar ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια του σπιτιού του. Οι διασώστες επικοινωνούσαν και οι γονείς του ενώ το μωράκι παρέμενε στα συντρίμμια που άφησε ο σεισμός στην Τουρκία για 29 ώρες.

Ωστότο, και στο Χαλέπι της Συρίας καταγράφηκε μια από τις πλέον συγκλονιστικές στιγμές που ακολούθησαν το μεγάλο σεισμό. Μια ετοιμόγεννη γυναίκα εγκλωβίστηκε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της που κατέρρευσε και λίγη ώρα αργότερα, ενώ συνέχιζε να παραμένει εγκλωβισμένη, γέννησε. Στο βίντεο που ανάρτησε στο twitter δημοσιογράφος, φαίνεται ένας άντρας να μεταφέρει το νεογέννητο μωράκι που ανασύρθηκε κάτω από τα χαλάσματα και να τρέχει για να το μεταφέρει σε ασφαλές μέρος. Δυστυχώς η μητέρα του ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα κάτω από τα χαλάσματα.

Ο αριθμός των νεκρών από τους δύο μεγάλους σεισμούς που σημειώθηκαν χθες Δευτέρα σε μια μεγάλη περιοχή της Τουρκίας και στη Συρία ξεπέρασε τους 5.000, καθώς οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως περίπου 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν σε μια περιοχή που εκτείνεται περίπου 450 χλμ. από τα Άδανα στη δύση μέχρι το Ντιγιάρμπακιρ στην ανατολή, και 300 χλμ. από τη Μαλάτια στον βορρά μέχρι τη Χατάι στον νότο.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας ανέφερε πως 5.775 κτίρια καταστράφηκαν στον σεισμό και πως 20.426 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος 13χρονης στην Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία

Μητέρα και αδερφή Τσιάρτα: Η οικογένεια μας δεν έχει ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις

FIBA - Μήτογλου: Βαριά “καμπάνα” για ντόπινγκ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο