LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Φεβρουαρίου 2023 13:00

Εκλογές: Ο Οικονόμου για Καραμανλή και Καρατζαφέρη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Εκλογές 2015 - Σεπτέμβριος - Εκλογικά Κέντρα - κάλπη - παραβάν - ψηφοδέλτια

Ο Κυβερνητικός Εκπροσωπος Γιάννης Οικονόμου, μίλησε μεταξύ άλλων στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τις υποψηφιότητες στα χηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου, απάντησε σε δημοσιεύματα και αναφορές που έκαναν λόγο για συμμετοχή του πρώην προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει τέτοιου είδους σκέψη ή πρόθεση".

Σε ερώτηση ακόμη για το αν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι αυτό είναι ένα προσωπικό του ζήτημα και θα συζητηθεί ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακόμα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σύνολο της Κ.Ο. της ΝΔ «θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις λίστες. Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί κάποιοι υποψήφιοι και, όσο πλησιάζουμε στις εκλογικές διαδικασίες, θα ανακοινώνονται τα ονόματα των υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια».

Τη θλίψη και τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία μετέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα προσφέρθηκε πρώτη και παράσχει ήδη βοήθεια», με αποστολή στις περιοχές που επλήγησαν διασωστών και ειδικών στην αντιμετώπιση των σεισμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε επίσης και τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα, αναφερόμενος στο κόστος τους με συγκεκριμένα ποσά ανά εξαγγελία και ανά έτος κάνοντας λόγο για «εύκολες υποσχέσεις» και «τσιπρανόμικς» και για «μονολόγους» χωρίς τεκμηρίωση, ενώ αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης, στην ψηφιακή εφαρμογή έγκαιρης προειδοποίηση παγετού για τους αγρότες και στην τροπολογία για τον αποκλεισμό, από τον 'Αρειο Πάγο, συμμετοχής στις εκλογές εγκληματικών οργανώσεων, που ενδύονται τον μανδύα πολιτικών κομμάτων.

Γιάννης Οικονόμου

Για τους σεισμούς στην Τουρκία, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Τ. Ερντογάν χθες το απόγευμα και του εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την ανθρωπιστική καταστροφή από του σεισμούς στη γειτονική χώρα. Υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε στον πρόεδρο Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, επαναλαμβάνοντας την «ετοιμότητα» της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα και με κάθε δυνατό τρόπο. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε, ότι ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια που παρέχει η χώρα μας».

«Η Ελλάδα προσφέρθηκε πρώτη και παράσχει βοήθεια, ήδη βρίσκονται εκεί 21 έλληνες πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, μαζί με ειδικό διασωστικό όχημα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός μηχανικός του πυροσβεστικού σώματος ειδικός στις υποστυλώσεις κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ καθώς και ο επικεφαλής της αντισεισμικής προστασίας».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο «εθνικό σχέδιο για τη αντιμετώπιση της αστεγίας», λέγοντας ότι «σε πρώτη φάση από το πρόγραμμα, ωφελημένα θα είναι 5.700 νοικοκυριά και το συνολικό κόστος της πρωτοβουλίας εκτιμάται στα 72 εκ. ευρώ» και πρόσθεσε: «Μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος αυτού είναι η καθολική και μόνιμη των στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο του πληθυσμού της χώρας».

Στέγη - δάνεια - νέοι

Το σχέδιο αναπτύσσεται σε επτά άξονες , τρεις εκ των οποίων της πρώτης φάσης είναι α)το πιλοτικό πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης, β) επέκταση του και στην υπόλοιπη χώρα με το ΕΣΠΑ και γ) το πρόγραμμα «Κάλυψη» με στόχο τη διάθεση τουλάχιστον χιλίων ιδιωτικών κατοικιών σε τρεις χιλιάδες νέους 25-39 ετών, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με συμπερίληψη κατ' αρχάς των κατοικιών του προγράμματος «Εστία» που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο. Τα ενοίκια και οι επισκευές θα χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το πρόγραμμα θα τρέξει και σε συνεργασία με τους δήμους.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην «εφαρμογή έγκαιρης προειδοποίησης παγετού» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΕΜΥ και τον ΕΛΓΑ και θα είναι διαθέσιμη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στο τέλος του μήνα και στα κινητά.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ στο διάστημα 2000-2009 ο παγετός ήταν υπεύθυνος για το 36% των συνολικών καταστροφών από φυσικά φαινόμενα στη χώρα μας. Τα τελευταία 23 χρόνια το κόστος των αποζημιώσεων που έχει καταβληθεί εξαιτίας καταστροφών είτε στην παραγωγή είτε στο φυτικό κεφάλαιο από παγετό, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 1,25 δις ευρώ».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην τροπολογία που ψηφίζεται αύριο και προβλέπει να μην ανακηρύσσονται, από τον Άρειο Πάγο, ως κόμματα που μετέχουν στις εκλογές, εγκληματικές οργανώσεις.

«Η δημοκρατία ως πολίτευμα είναι πολίτευμα ανοχής, δεν πρέπει όμως να είναι αφελής» είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι μια στιγμή κατά την οποία το σύνολο του πολιτικού συστήματος οφείλει συντεταγμένα να σταθεί απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται τη δημοκρατία χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις. Και δε χωρούν ούτε εξαιρέσεις ούτε προσχηματικές διαφωνίες. Η δημοκρατία χρειάζεται θεσμική οχύρωση για να παραμείνει ακμαία και ισχυρή απέναντι σε κάθε επιβουλή».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ξαφνικά 8χρονος γιός ποδοσφαιριστή 

Σεισμός στη Συρία: Γέννησε κάτω από τα χαλάσματα και ξεψύχησε (εικόνες) 

Καταγγελία: Βιασμός 26χρονης μετά από γνωριμία το Facebook 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκλογές 2023: Κόντρα για την ακρίβεια και τον φράχτη στον Έβρο (βίντεο)Σήμερα 09:26 | Ειδήσεις

Υπουργοί και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1.

Κατώτατος μισθός: Σε ισχύ από 1η Απριλίου η νέα αύξησηΣήμερα 08:20 | Ειδήσεις

Από σήμερα, 1η Απριλίου 2023, τίθεται σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος "παρασύρει" προς τα πάνω μια σειρά από επιδόματα.

Τιφλίδα: Φωτιά σε ξενοδοχείο - Πηδούσαν από τα μπαλκόνια οι ένοικοι (βίντεο)Σήμερα 09:01 | Ειδήσεις

Μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου τυλίχθηκε στις φλόγες και αρκετοί ένοικοι του χρησιμοποίησαν τα μπαλκόνια για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Ανησυχία για το τιγράκι που αφέθηκε στο Αττικό Ζωολογικό ΠάρκοΣήμερα 09:01 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι ειδικοί για την κατάσταση της υγείας του ζώου και για τον άμεσο κίνδυνο μόλυνσης που απειλεί την ζωή του. Ομάδα 12 κτηνιάτρων αναλαμβάνει την φροντίδα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυλλήνη: Σύγκρουση επιβατηγών πλοίων στο λιμάνι (εικόνες)10:19Τιφλίδα: Φωτιά σε ξενοδοχείο - Πηδούσαν από τα μπαλκόνια οι ένοικοι (βίντεο)10:05Formula 1 - Grand Prix Αυστραλίας: ο Φερστάπεν στην pole position09:51Εκλογές 2023: Κόντρα για την ακρίβεια και τον φράχτη στον Έβρο (βίντεο)09:37Χαλκίδα: Φωτιά σε πολυκατοικία 09:24Ανησυχία για το τιγράκι που αφέθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο09:10Κατώτατος μισθός: Σε ισχύ από 1η Απριλίου η νέα αύξηση 08:56“Υγεία πάνω απ’ όλα”: αυτισμός, ψυχοθεραπεία, “θεωρία του νου” και κύηση08:42Ράπτη: Δημιουργούμε Κέντρα Ημέρας για παιδιά - έφηβους και άτομα με άνοια (βίντεο)08:29Ελβετία: Δεκάδες τραυματίες από τον εκτροχιασμό δύο τρένων (εικόνες)08:16Χάλκη: Οι κάτοικοι δεν πληρώνουν ούτε 1 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα! (βίντεο)08:02“Είμαστε Μαζί”: Οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου (εικόνες)07:48NATO: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποψήφια για νέα γενική γραμματέας;07:35ΗΠΑ: Νεκροί από ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη Λιτλ Ροκ (εικόνες)07:21Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Παραιτήθηκε μέλος της Επιτροπής του Βατικανού που ερευνά τις υποθέσεις07:07Ισημερινός - Κατολίσθηση: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών και των αγνοουμένων06:52Πρωταπριλιά: Σημεία για δωρεάν rapid test06:38Μετρό - Γραμμή 3: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω έργων 06:23Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές βροχές το Σάββατο06:09Πάσχα 2023: Με το χτένισμα που έκανε η Ζέτα Μακρυπούλια θα κλέψεις την παράσταση23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο