LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 06 Φεβρουαρίου 2023 21:12

Σεισμός στην Τουρκία: “Η ισχύς του ήταν ίση με 130 ατομικές βόμβες”

Τι λέει Τούρκος σεισμολόγος για το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.

Τουρκία - σεισμός - 7,8 ρίχτερ
Συγκλονίζει το στοιχείο που έδωσε ο διάσημος Τούρκος σεισμολόγος Εβγκιούν Αχμέτ Ερτσάν για τον πρώτο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. 

«Η ισχύς του υπολογίζεται ότι είναι ισοδύναμη με 130 ατομικές βόμβες. Ήταν ένας σεισμός που περιμέναμε εδώ και αιώνες στη συγκεκριμένη περιοχή» τόνισε ο καθηγητής Ερτσάν.

«Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη συμβολή τεσσάρων μεγάλων ρηγμάτων –της Νεκράς Θάλασσας, της Ανατολικής Ανατολίας, της Αραβικής τεκτονικής πλάκας και του Τόξου της Κύπρου», αναφέρει ο Τούρκος καθηγητής. Προσθέτει μάλιστα ότι ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που θα μπορούσε να δώσει η συγκεκριμένη περιοχή, εξάντλησε με άλλα λόγια το προβλεπόμενο δυναμικό της.

Καθώς μάλιστα η προέκταση του ρήγματος που έδωσε τον ισχυρότατο σεισμό βρίσκεται κοντά στην περιοχή του «Ακούγιου», όπου η Ρωσία κατασκευάζει πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, ήταν εύλογο να δημιουργηθεί ανησυχία για την τύχη του εγχειρήματος.

Από ρωσικής πλευράς υπήρξε καθησυχαστική ανακοίνωση ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάσθηκαν από τον μεγάλο σεισμό. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει πόσο κινδυνεύει η ευρύτερη περιοχή από ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό στο σκέλος του ρήγματος που περνά κοντά από την περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία – Τσελέντης: Η μετασεισμική ακολουθία θα κρατήσει μήνες

Ιωάννινα: Νταλίκα σφήνωσε στο τούνελ του αεροδρομίου (εικόνες)

Άλκης Καμπανός: Ο διάλογος των δραστών πριν τον σκοτώσουν

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο