LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Φεβρουαρίου 2023 15:40

Τουρκία - ISIS: Οι συλλήψεις και οι απειλές κατά ξένων πολιτών

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά από την προφυλάκιση υπόπτων, που φέρονται να είχαν “βάλει στο στόχαστρο” δυτικούς στόχους στην Τουρκία.  

Τουρκία - συλλήψεις - δημοσιογράφοι - μέσα μαζικής ενημέρωσης

(εικόνα αρχείου)

H τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε αποδείξεις για οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή κατά ξένων πολιτών μετά από την προφυλάκιση 15 υπόπτων για σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που κατηγορούνται ότι έβαζαν στο στόχαστρο τους προξενεία, αλλά και χώρους μη μουσουλμανικής λατρείας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά ευρωπαϊκά προξενεία στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν επικαλούμενα «λόγους ασφάλειας» και αρκετές δυτικές χώρες προειδοποίησαν τους πολίτες τους για τον υψηλό κίνδυνο επιθέσεων κατά διπλωματικών αποστολών και μη μουσουλμανικών χώρων λατρείας στην Τουρκία, μετά από μια σειρά ακροδεξιών περιστατικών διαμαρτυρίας με την καύση του Κορανίου στην Ευρώπη, κατά τις εβδομάδες που προηγήθηκαν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας «Αναντολού» επικαλούμενο μία ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη μετέδωσε ότι 15 ύποπτοι «είχαν λάβει οδηγίες για ενέργειες στοχοθέτησης προξενείων της Σουηδίας και της Ολλανδίας, όπως επίσης και Χριστιανικών και Εβραϊκών τόπων λατρείας».

Παρά το γεγονός ότι οι δεσμοί των υπόπτων με την τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαιώθηκαν, δεν εντοπίστηκαν συγκεκριμένες απειλές κατά ξένων πολιτών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

AP - Ολλανδικό Προξενείο - Κωνσταντινούπολη

Η Άγκυρα κάλεσε εννέα πρεσβευτές ασκώντας κριτική στη συντονισμένη διακοπή της λειτουργίας των ευρωπαϊκών προξενείων και Τούρκοι αξιωματούχοι αργότερα δήλωσαν ότι οι δυτικές χώρες, δεν διέθεσαν πληροφορίες για την απόδειξη των ισχυρισμών τους σχετικά με την απειλή ασφάλειας.

Η Τουρκία ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μετά από μία διαμαρτυρία στη Στοκχόλμη, στη διάρκεια της οποίας, έγινε καύση ενός αντιγράφου του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων του Κορανίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε χθες τον εκνευρισμό της χώρας του για αυτό που η Άγκυρα χαρακτηρίζει, ως αδράνεια της Σουηδίας αναφορικά με οργανώσεις, τις οποίες, η Τουρκία κατηγορεί για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Η Τουρκία, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέγραψαν μία συμφωνία τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας σχετικά με την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, με τις δύο σκανδιναβικές χώρες να υπόσχονται την υιοθέτηση μιας πιο σκληρής στάσης κυρίως κατά τοπικών μελών του απαγορευμένου Κόμματος των Εργατών του Κουρδιστάν (PKK).


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” - Εύβοια: λεωφορείο “εγκλωβίστηκε” στα χιόνι, με τα πόδια συνέχισαν οι επιβάτες

Super League: το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και τα κρίσιμα ματς της Κυριακής

Καναδάς: 18χρονη έπαιξε για πρώτη φορά λοτταρία και έγινε πολυεκατομμυριούχος!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα το βράδυ λόγω εργασιών13:03Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου12:48Πλοία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ακτοπλοϊκή κίνηση – Τέλος στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών12:34Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις12:19ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις κατά της ICE μετά τον φονικό τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ12:05Ο Βεζένκοφ MVP της 21ης αγωνιστικής στη Euroleague11:50Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση11:36Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν "πρεμιέρα" και έως πότε θα ισχύουν11:22Φωτιά σε μονοκατοικία στην Κοζάνη – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ένας ηλικιωμένος (βίντεο)11:07Μητσοτάκης: Η πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση για το 202610:53Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα10:39Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57Στις φλόγες το Ιράν: Στους δρόμους ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων - Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ09:43Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν09:29Νίκαια: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή κοκαΐνης09:14Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο