LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2023 11:48 | Ανανέωση: 04 Φεβρουαρίου 2023 16:21

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου - Πλεύρης: Οι δράσεις για πρόληψη και θεραπεία (βίντεο)

Επίσκεψη του Θάνου Πλεύρη στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας κατά του καρκίνου. 

Σχέδιο κατά του καρκίνου - παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε σήμερα, 4 Φεβρουαρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μαζί με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, το Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Άγιος Σάββας".

Ο Υπουργός και η Γενική Γραμματέας συναντήθηκαν με τη διοίκηση, τους γιατρούς, αλλά και εκπροσώπους της Νοσηλευτικής, Ιατρικής και Διοικητικής υπηρεσίας και των Κλινικών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ευχαρίστησαν τον Υπουργό Υγείας για την επίσκεψη του.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργος Υγείας Θάνος Πλεύρης "η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επένδυσε στην πρόληψη και συνεχίζουμε τις δράσεις για την πρόληψη, τη θεραπεία και τη φροντίδα των πολιτών. Ήδη άνω των 5.200 γυναικών έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με ευρήματα και ξεκινούν άμεσα τις θεραπείες τους. Η πρόληψη σώζει. Η χώρα μας πλέον διαθέτει οργανωμένα Προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου και για πρώτη η Πολιτεία προσεγγίζει τους πολίτες για να κάνουν τις βασικές εξετάσεις ώστε αν υπάρχει κάτι να εντοπιστεί".

Θάνος Πλεύρης - Αντικαρκινικό νοσοκομείο - Άγιο Σάββας

Δράσεις του Υπουργείου Υγείας που υλοποιούνται και έργα που έχουν δρομολογηθεί κατά του καρκίνου:

  • Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για τον καρκίνο του μαστού. Ήδη έχουν γίνει περίπου 85.000 μαστογραφίες και περίπου 5.200 γυναίκες έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο.
  • Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων παχέος εντέρου
  • Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων καρκίνου της μήτρας
  • Μείωση του καπνίσματος μέσω αντικαπνιστικού νόμου και δράσεων για τη διακοπή του καπνίσματος.
  • Εμβολιασμός HPV και στα αγόρια

Σχέδιο κατά του καρκίνου - παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

  • Καινοτόμες θεραπείες με ενίσχυση των κλινικών δοκιμών στα φάρμακα
  • Ενίσχυση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω του προσωπικού γιατρού που θα παρακολουθεί την υγεία του πολίτη για έγκαιρη διάγνωση
  • Οργανωμένο πλαίσιο για την κατ οίκον νοσηλεία για ογκολογικούς ασθενείς
  • Ανακουφιστική Φροντίδα για πρώτη φορά στη χώρα μας
Σχέδιο κατά του καρκίνου - παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Υποδομές για την υποστήριξη του σχεδίου κατά του καρκίνου στα Νοσοκομεία της Χώρας

  • Ανέγερση Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη και μεταστέγαση του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου.
  • Ανέγερση νέου κτιρίου για την επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής και την ένταξη του Νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Σχέδιο κατά του καρκίνου - παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

  • Ίδρυση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «H Σωτηρία»
  • Προσθήκη νέας πτέρυγας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας Α.Π.Θ. στο Γ.Ν.Θ. "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"
  • Κατασκευή του κτιρίου Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»
  • Δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο Γ’ κτήριο των κλινικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης
  • Λειτουργεί Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Θεσσαλονίκης Δωρεά του Κοινωφελούς Ίδρυματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Σχέδιο κατά του καρκίνου - παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο