LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2023 23:49

ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνεται το ταξίδι Μπλίνκεν στην Τουρκία

Το State Department αρκέστηκε να διαψεύσει τις κατηγορίες Σοϊλού που επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα στις ΗΠΑ.

Μπλίνκεν - Τσαβούσογλου

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποια προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στη Τουρκία αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Όσον αφορά την ερώτησή σας σχετικά με το ταξίδι του υπουργού, δεν έχουμε να επιβεβαιώσουμε κάποιο ταξίδι αυτή τη στιγμή», απάντησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον Άντονι Μπλίνκεν να επισκέπτεται τη γειτονική χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Μόναχο θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ελλάδα μεταξύ 20 και 21 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε και για το λεκτικό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Φλέικ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες που διατύπωσε ο Τούρκος υπουργός. Όπως τόνισε, «οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνένοχη ή υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής. Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ».

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία, η οποία προειδοποιούσε τους Αμερικανούς πολίτες για τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες μετά το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου στη Σουηδία και τη Δανία κατά τη διάρκεια αντιτουρκικών διαδηλώσεων. Οι συγκεκριμένες διαδηλώσεις οδήγησαν τις ΗΠΑ μαζί με οκτώ ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν μέτρα εκδίδοντας ταξιδιωτικές οδηγίες ή κλείνοντας προσωρινά τις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Οι συγκεκριμένες ταξιδιωτικές οδηγίες προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του κ. Σοϊλού, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον Αμερικανό πρέσβη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αττάλεια. «Πάρτε τα βρωμερά χέρια σας από την Τουρκία. Είμαι πολύ σαφής. Ξέρω πολύ καλά πώς θα θέλατε να δημιουργήσετε αλληλοσπαραγμό στην Τουρκία. Σβήστε το πλατύ σας χαμόγελο και κρατείστε το μακριά από την Τουρκία», είπε ο κ. Σοϊλού απευθυνόμενος στον Τζέφρι Φλέικ. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε και τις αμερικανικές πρεσβείες στην Ευρώπη ότι συντονίζονται για να ελέγξουν την ήπειρο.

Στην απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ακόμη πως «το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από τη προστασία και την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό» και «οι πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ στο εξωτερικό εκδίδουν ειδοποιήσεις για να προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες για συγκεκριμένα γεγονότα και αλλαγές που συμβαίνουν τοπικά, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό πραγματοποιείται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διμερείς πολιτικοί ή οικονομικοί παράγοντες».

Ειδήσεις σήμερα: 

Φυλακές Κορυδαλλού: Πήγε επισκεπτήριο και έφυγε με χειροπέδες

Έκλεβε σε εφημερίες νοσοκομείων

Εύβοια - Θάνατος 3χρονου: Συνελήφθη ο θείος και αναζητείται ο παππούς του


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο