LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2023 13:14 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 13:22

Κηδεία Ευστάθιου Τσιτλακίδη: Συγκλόνισε ο επικήδειος του αδερφού του

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Ρίγη συγκίνησης στο Νευροκόπι.

Δράμα - κηδεία - Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Στη γη της γενέτειράς του, στο ορεινό χωριό Γρανίτη, στο Νευροκόπι της Δράμας, αναπαύεται από το μεσημέρι ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom F4 Ευστάθιος Τσιτλακίδης, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα σκοτώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, κατά τη συντριβή του αεροσκάφους τους, ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Δράμα - κηδεία - Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Δράμα - κηδεία - Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Δράμα - κηδεία - Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία και συνόδευσαν τον άτυχο σμηναγό στην τελευταία του κατοικία, μαζί με τους οικείους του, τους συναδέλφους του και πλήθος κόσμου, που ανέβηκαν στο ορεινό χωριό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ήρωά τους.

Δράμα - κηδεία - Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Δράμα - κηδεία - Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Δράμα - κηδεία - Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Σακελλαροπούλου - Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Βουβός ο πόνος των γονιών του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ενώ ο αδελφός του στον επικήδειο που εκφώνησε στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με τρεμάμενη φωνή, είπε: «Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου που κατάφερε το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι, απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα τις έννοιες της φιλίας, της συντροφικότητας και της οικογένειας». Επικήδειο εκφώνησε κι ένας συνάδελφός του από τη Σχολή Ικάρων, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε: «Είχες ακόμη πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία. Είσαι ο ήρωας μας. Δυστυχώς, έφυγες πολύ νωρίς». Λόγια παρηγοριάς προς την οικογένεια απηύθυνε και ο μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος, ο οποίος χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία μαζί με τον μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο.

Σακελλαροπούλου - Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Τραγικές φιγούρες η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέρφια του πιλότου. Η γυναίκα έφτασε υποβασταζόμενη στην εκκλησία και φώναξε μόνο: «Στάθη μου, ψηλά!».

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία

Η αρραβωνιαστικιά του, επίσης υποβασταζόμενη, έφτασε στην εκκλησία με μία κοινή φωτογραφία τους. Το ζευγάρι σχεδίαζε το γάμο του σε λίγο καιρό. Δεν πρόλαβαν, γι αυτό και στους παραβρισκόμενους μοιράστηκαν 1000 μπουμπουνιέρες και 1000 λευκά τριαντάφυλλα.

Δράμα - κηδεία - Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Ευστάθιος Τσιτλακίδης - κηδεία - Δράμα

Τη σορό του άτυχου πιλότου μετέφεραν οι συνάδελφοί του, σπασμένοι κυριολεκτικά, με δάκρυα στα μάτια τους. Σκεπασμένος με την ελληνική σημαία θα ταφεί στη γενέτειρά του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για χιόνια και στην Αττική

Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν: Η Λυδία αλλάζει επώνυμο, βάσει νόμου (βίντεο)

Πέλλα: Διευθυντής σχολείου σκοτώθηκε μπροστά στους μαθητές 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο