LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2023 13:03 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 13:09

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για χιόνια και στην Αττική

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ. Πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία "Μπάρμπαρα". Πότε θα "δούμε" χιόνια στο λεκανοπέδιο.

Χιόνια - Πάρνηθα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία «Μπάραμπαρα» που έρχεται τις προσεχείς ημέρες και θα επηρεάσει μεταξύ άλλων και την Αττική.

Αναλυτικά:

Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα ''ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ'' (''BARBARA'') στη χώρα μας από την Κυριακή (05/02/2023). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Χιονοπτώσεις

Α) Την Κυριακή (05/02/2023) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις

1. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική.

2. Πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.

3. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων καθώς και της Κρήτης. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

4. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.

Β) Τη Δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Γ) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή (05/02/2023) αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο το νομό.

Δ) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Χαμηλές θερμοκρασίες

Από την Κυριακή (05/02/2023) αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Από την Κυριακή (05/02/2023) το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη (07/02/2023) στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS). Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα δελτία επικαιροποιούνται τουλάχιστον ανά δωδεκάωρο.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Πατρινό Καρναβάλι για πάντα”: Ο Τάσος Μαραγκός στο “Πρωινό” για την απαγόρευση του τραγουδιού

Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν: Η Λυδία αλλάζει επώνυμο, βάσει νόμου (βίντεο)

Πέλλα: Διευθυντής σχολείου σκοτώθηκε μπροστά στους μαθητές 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα μπαίνει ο καθένας - Ο Τσίπρας δεν θα συνεχίσει την επέκτασηΣήμερα 13:23 | Ειδήσεις

"Η τραγωδία με κάνει ακόμα πιο αποφασισμένο να συγκρουστώ με αυτό το οποίο αποκαλούμε βαθύ κράτος" ανέφερε ο πρωθυπουργός για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Κως: ηλικιωμένος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικεςΣήμερα 12:16 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ηλικιωμένο, μετά από τις καταγγελίες των κοριτσιών.

Τέμπη: Eικονοστάσι στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος (εικόνες)Σήμερα 11:42 | Ειδήσεις

Στον τόπο της τραγωδίας σπεύδουν συμπολίτες και ανάβουν ένα κεράκι για τα θύματα του δυστυχήματος. Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων.

Θεσσαλονίκη: 12χρονος καταγγέλλει βιασμό από 15χρονο με... θεατή έναν 11χρονοΣήμερα 12:14 | Ειδήσεις

Φρίκη στη συμπρωτεύουσα με τη νέα υπόθεση φερόμενου βιασμού 12χρονου από 15χρονο. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κατώτατος μισθός: Νέο Tik Tok Μητσοτάκη για την αύξηση (βίντεο)17:17Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Λίβερπουλ 17:04Δομοκός: Φωτιά στο Νεοχώρι - Στην μάχη και εναέρια μέσα16:50Σεισμός στην Τουρκία16:37Πανιώνιος - “Τρομάρας”: Πέθανε ο Γιάννης Φραγκούλης 16:23Κουγιουμτσίδης: Καλύτερος αθλητής του κόσμου για τον Μάρτιο16:10“ΑΠίΘανοι φοιτητές καινοτομούν”: Εντυπωσιακά αποτελέσματα από τον φοιτητικό διαγωνισμό (εικόνες)15:56Πρωταπριλιά: Τα ψέματα που άφησαν εποχή!15:43Candida Auris: ο μύκητας που "θερίζει" στις ΗΠΑ βρέθηκε και σε ελληνικά νοσοκομεία15:29Ο ρεαλισμός ως εξηγητικό εργαλείο των συγκρούσεων στην περίπτωση της Ρωσίας15:16Προσποιούνταν ότι έμεναν από βενζίνη και “ξάφριζαν” οδηγούς που τους βοηθούσαν15:02Σύλληψη 17χρονων κλεφτών για απόπειρα ένοπλης ληστείας14:49“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: η αλήθεια για την δολοφονία του Άγγελου (εικόνες)14:35Μαρκόπουλο: Πυροβόλησαν οδηγό σε ενέδρα στην μέση του δρόμου14:22Ληστεία στα Εξάρχεια: Σύλληψη φυγόποινου για το “χτύπημα” σε πρατηριούχο14:09Τσίπρας: θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία13:55Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα μπαίνει ο καθένας - Ο Τσίπρας δεν θα συνεχίσει την επέκταση13:42Φράχτης στον Έβρο: η επέκταση άναψε “φωτιές” στον τουρκικό Τύπο (εικόνες)13:28Πάπας Φραγκίσκος: Είμαι ακόμα ζωντανός13:15ΗΠΑ - Ανεμοστρόβιλος: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών13:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο