LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2023 10:48

Το δίκτυο French Tech στην Αθήνα είναι γεγονός

Πύλη εισόδου για γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν διεθνώς μέσω της ελληνικής αγοράς.

French Tech Athens

Η κοινότητα French Tech Athens είναι πλέον γεγονός. Ο Γάλλος αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη ψηφιακή μετάβαση και τις τηλεπικοινωνίες, Ζαν – Νοέλ Μπαρό ανακοίνωσε την ένταξή της στο δίκτυο French Tech.

Η κοινότητα French Tech Athens θα περιλαμβάνει start-ups, επιχειρηματίες, καινοτόμες επιχειρήσεις, αλλά και επενδυτές που συνδράμουν στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος και την πρόοδο του ψηφιακού επιχειρείν. Υπό την ηγεσία του Προέδρου της, κυρίου Guy Krief, η κοινότητα θα στηρίξει τις συνέργειες μεταξύ των τεχνολογικών οικοσυστημάτων Ελλάδας και Γαλλίας, λειτουργώντας ως πύλη εισόδου για τις γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν διεθνώς μέσω της ελληνικής αγοράς.

Η δημιουργία της κοινότητας French Tech στην Αθήνα συντελείται σε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης του τεχνολογικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, με την κεφαλαιοποίηση της βιομηχανίας να εκτιμάται στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, ενώ το 2012 βρισκόταν ακόμη στο μηδέν. Η ελκυστικότητα της χώρας αναδεικνύεται με σαφήνεια χάρη στην ανάδυση των πρώτων ελληνικών «μονόκερων», καθώς και μέσω των επενδύσεων μεγάλων πολυεθνικών στο cloud και στις τηλεπικοινωνίες, ή ακόμη της εξαγοράς του 49% της Viva Wallet από την JP Morgan. Η γέννηση της κοινότητας French Tech Athens εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο και ενσαρκώνει παράλληλα τη φιλοδοξία της Γαλλίας να γίνει μια από τις ηγέτιδες ψηφιακές χώρες σε παγκόσμια κλίμακα.

French Tech Athens

Την ώρα που ο κλάδος της τεχνολογίας στην Ελλάδα επωφελείται από την ισχυρή στήριξη των δημοσίων αρχών, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave, ευχαρίστησε τη Mission French Tech, ομάδα υπεύθυνη για τη στήριξη του γαλλικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, για την έγκριση της υποψηφιότητας της κοινότητας French Tech στην Αθήνα. Ακόμη, ο Πρέσβης υπογράμμισε την ακλόνητη βούληση των επιχειρηματιών, καθώς και την αδιάκοπη υποστήριξη των υπηρεσιών της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, που εργάστηκαν επί δύο έτη για τη σύσταση αυτής της κοινότητας, νέας μεν, δυναμικής και έτοιμης να αναπτυχθεί δε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες διαμέρισμα από μαγειρικό σκεύος

Συμμορίες ανηλίκων: Μάστιγα οι αιματηρές συμπλοκές στην Αττική

Βούλα: Τροχαίο ατύχημα με σχολικό λεωφορείο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο