LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2023 08:01 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 08:30

ΗΠΑ: Θρίλερ με κινέζικο “κατασκοπευτικό μπαλκόνι” πάνω από στρατιωτικές βάσεις (εικόνες)

Εντοπίστηκε «ύποπτο κινεζικό αερόστατο» επιτήρησης πάνω από τις ΗΠΑ και και τον Καναδά. Τι λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο. 

Ύποπτο αερόστατο - ΗΠΑ

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα με ένα «ύποπτο κινεζικό αερόστατο» επιτήρησης πάνω από τις ΗΠΑ και και τον Καναδά.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν ένα «ύποπτο κινεζικό αερόστατο επιτήρησης» σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τις ηπειρωτική χώρα, δήλωσε την Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος.

Το Πεντάγωνο παρακολουθεί το αερόστατο εδώ και αρκετές ημέρες καθώς περνούσε πάνω από τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρχηγείου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ.

Ύποπτο αερόστατο - ΗΠΑ

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το αερόστατο παρακολούθησης σε μεγάλο υψόμετρο ανήκει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας. «Περιπτώσεις αυτής της δραστηριότητας έχουν παρατηρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια».

«Το αερόστατο ταξιδεύει αυτή τη στιγμή σε υψόμετρο πολύ πάνω από την εμπορική εναέρια κυκλοφορία και δεν αποτελεί στρατιωτική ή φυσική απειλή για τους ανθρώπους στο έδαφος», είπε ο Ράιντερ, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να μην καταρρίψει το «κατασκοπευτικό μπαλόνι» πάνω από τη Μοντάνα, λόγω του πιθανού κινδύνου από τα συντρίμμια που θα έπεφταν στη περιοχή.

Ενώ η τρέχουσα διαδρομή πτήσης του μπαλονιού το μεταφέρει σε «έναν αριθμό ευαίσθητων τοποθεσιών», ο αξιωματούχος είπε ότι δεν παρουσιάζει σημαντικό κίνδυνο συλλογής πληροφοριών. Το μπαλόνι εκτιμάται ότι έχει «περιορισμένη προσθετική αξία» από την άποψη της συλλογής πληροφοριών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για τις κινεζικές προσπάθειες κατασκοπείας και η παρουσία του μπαλονιού στις ΗΠΑ έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να αναμένεται να ταξιδέψει στο Πεκίνο τις επόμενες ημέρες.


Ο Καναδάς κάνει λόγο για «δυνητικό δεύτερο συμβάν»

Η κυβέρνηση του Καναδά αναφέρθηκε σήμερα σε «δυνητικό δεύτερο συμβάν», μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως παρακολουθείται κατασκοπευτικό μπαλόνι που πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την επικράτειά τους εδώ και κάποια 24ωρα.

«Οι Καναδοί είναι ασφαλείς και ο Καναδάς λαμβάνει μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια του εναέριου χώρου του, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης δυνητικού δεύτερου συμβάντος» αυτής της φύσης, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το καναδικό υπουργείο Άμυνας.

Ύποπτο αερόστατο - ΗΠΑ

Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Τρένο παρέσυρε παιδιά (εικόνες)

Κως - Λιμενικό: Καταδίωξη με πυροβολισμούς Τούρκων διακινητών

Καιρός: βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο