LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2023 08:01 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 08:30

ΗΠΑ: Θρίλερ με κινέζικο “κατασκοπευτικό μπαλκόνι” πάνω από στρατιωτικές βάσεις (εικόνες)

Εντοπίστηκε «ύποπτο κινεζικό αερόστατο» επιτήρησης πάνω από τις ΗΠΑ και και τον Καναδά. Τι λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο. 

Ύποπτο αερόστατο - ΗΠΑ

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα με ένα «ύποπτο κινεζικό αερόστατο» επιτήρησης πάνω από τις ΗΠΑ και και τον Καναδά.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν ένα «ύποπτο κινεζικό αερόστατο επιτήρησης» σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τις ηπειρωτική χώρα, δήλωσε την Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος.

Το Πεντάγωνο παρακολουθεί το αερόστατο εδώ και αρκετές ημέρες καθώς περνούσε πάνω από τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρχηγείου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ.

Ύποπτο αερόστατο - ΗΠΑ

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το αερόστατο παρακολούθησης σε μεγάλο υψόμετρο ανήκει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας. «Περιπτώσεις αυτής της δραστηριότητας έχουν παρατηρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια».

«Το αερόστατο ταξιδεύει αυτή τη στιγμή σε υψόμετρο πολύ πάνω από την εμπορική εναέρια κυκλοφορία και δεν αποτελεί στρατιωτική ή φυσική απειλή για τους ανθρώπους στο έδαφος», είπε ο Ράιντερ, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να μην καταρρίψει το «κατασκοπευτικό μπαλόνι» πάνω από τη Μοντάνα, λόγω του πιθανού κινδύνου από τα συντρίμμια που θα έπεφταν στη περιοχή.

Ενώ η τρέχουσα διαδρομή πτήσης του μπαλονιού το μεταφέρει σε «έναν αριθμό ευαίσθητων τοποθεσιών», ο αξιωματούχος είπε ότι δεν παρουσιάζει σημαντικό κίνδυνο συλλογής πληροφοριών. Το μπαλόνι εκτιμάται ότι έχει «περιορισμένη προσθετική αξία» από την άποψη της συλλογής πληροφοριών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για τις κινεζικές προσπάθειες κατασκοπείας και η παρουσία του μπαλονιού στις ΗΠΑ έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να αναμένεται να ταξιδέψει στο Πεκίνο τις επόμενες ημέρες.


Ο Καναδάς κάνει λόγο για «δυνητικό δεύτερο συμβάν»

Η κυβέρνηση του Καναδά αναφέρθηκε σήμερα σε «δυνητικό δεύτερο συμβάν», μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως παρακολουθείται κατασκοπευτικό μπαλόνι που πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την επικράτειά τους εδώ και κάποια 24ωρα.

«Οι Καναδοί είναι ασφαλείς και ο Καναδάς λαμβάνει μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια του εναέριου χώρου του, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης δυνητικού δεύτερου συμβάντος» αυτής της φύσης, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το καναδικό υπουργείο Άμυνας.

Ύποπτο αερόστατο - ΗΠΑ

Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Τρένο παρέσυρε παιδιά (εικόνες)

Κως - Λιμενικό: Καταδίωξη με πυροβολισμούς Τούρκων διακινητών

Καιρός: βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

«Το αυξημένο κόστος ζωής πολιορκεί όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εκτός από την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών πρέπει να συζητήσουμε για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη ώστε η ανάπτυξη να μην αφήνει κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)Σήμερα 14:43 | Ειδήσεις

Μείνετε ενημερωμένοι για τις ειδήσεις που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον χρηστών των social media σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέο 10ετές ομόλογο βγαίνει το ελληνικό δημόσιο19:18Παναθηναϊκός: Την Τρίτη επιστρέφει στην Αθήνα ο Λαφόν19:04Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι θέλουν να ενισχύσουν την μεσαία γραμμή τους με τον Κραλ της Ουνιόν Βερολίνου18:50EE: Αν οι ΗΠΑ καταλάβουν την Γροιλανδία, θα είναι το τέλος του ΝΑΤΟ18:36Χανιά: Στην εντατική 33χρονος μετά από τροχαίο (εικόνες)18:22Ασπρόπυργος: Άγνωστοι έβαλαν φωτιές και επιτέθηκαν με πέτρες σε αστικό λεωφορείο18:08Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:54"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του Παναγιωτάκη17:44Αλεξανδρούπολη: Στις 68 οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταιγίδα 17:34Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν17:24Σάντσεθ σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα πέρασε από την κρίση του ευρώ και έφτασε στο να προεδρεύει στο Eurogroup17:14Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση 116 κρατουμένων17:04Μητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ16:54AirBnB: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εισοδήματα - Μπαράζ διασταυρώσεων16:44Θεσσαλονίκη: Δράση υποστήριξης αστέγων από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών16:34Πιερρακάκης- Τασούλας: Στόχος μας είναι το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι16:24Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον16:14Τένις - WTA: Η Μαρία Σάκκαρη στην 52η θέση - Αποκλείσθηκε στην Αδελαΐδα16:04Ο πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο15:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο