LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Φεβρουαρίου 2023 21:32

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 1.000 παιδιά μεταναστών δεν έχουν επανενωθεί με τους γονείς τους

Η κυβέρνηση του Τραμπ την άνοιξη του 2018 χώρισε χιλιάδες οικογένειες μεταναστών

AP - φωτογραφία παιδιού - σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό

(εικόνα αρχείου)

Σχεδόν 1.000 παιδιά μεταναστών που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν ακόμη επανενωθεί με τους γονείς τους, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, από αυτά τα 998 παιδιά, μόνο τα 148 είναι στη διαδικασία της επανένωσης με τους συγγενείς τους.

Ο Μπάιντεν, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021, εξέδωσε μια εκτελεστική εντολή με την οποία ιδρύθηκε μια ειδική επιχειρησιακή μονάδα, αρμοδιότητα της οποίας ήταν να εντοπίσει και να επανενώσει τις οικογένειες. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος είχε μάλιστα χαρακτηρίσει «ανθρώπινη τραγωδία» τον χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους.

Η κυβέρνηση του Τραμπ την άνοιξη του 2018 χώρισε χιλιάδες οικογένειες μεταναστών, εφαρμόζοντας την πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους μετανάστες, με την οποία, διώκονταν όλοι όσοι περνούσαν παράνομα τα σύνορα. Επιτροπές ελέγχου και εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι οι χωρισμοί αυτοί ξεκίνησαν προτού ακόμη να τεθεί επισήμως σε ισχύ αυτή η πολιτική.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ειδική μονάδα, αφού ερεύνησε εξονυχιστικά τα «πρόχειρα» αρχεία που τηρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, διαπίστωσε ότι 3.924 παιδιά, κυρίως από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, χωρίστηκαν από τους δικούς τους στα σύνορα. Πολλά εντοπίστηκαν και επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους προτού να αναλάβει την προεδρία ο Μπάιντεν, χάρη σε μια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε όταν η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατέθεσε μήνυση για να σταματήσει αυτή η πολιτική.

«Ο αριθμός των νέων οικογενειών που εντοπίζονται συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς πολλές εμφανίζονται από μόνες τους», ανέφερε το υπουργείο. Μέχρι σήμερα, η ειδική μονάδα έχει επανενώσει 600 οικογένειες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιτσιπάς στον ΑΝΤ1: έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι θα γίνουν μεγάλα πράγματα φέτος (βίντεο)

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Πως κρίνουν οι πολίτες το “καλάθι του νοικοκυριού” και τα μέτρα στήριξης

Εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι: Απεργία για την “αξιολόγηση”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Χθες 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο