LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 02 Φεβρουαρίου 2023 16:12

Super League 2: Διακοπή του πρωταθλήματος επ' αόριστον

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο λόγος που προέβησαν στην ενέργεια αυτή οι ΠΑΕ.

Super League 2 - Διοικητικό Συμβούλιο

Την επ΄ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, στη σημερινή του συνεδρίαση. Οι ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας, προέβησαν σε αυτή την κίνηση, διαμαρτυρόμενες για την πρόθεση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, να μειώσει το μερίδιό τους από το μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος.

Οι ομάδες της Super League 2 ζητούν από την Πολιτεία να τους αποδοθεί ποσό 8,5 εκατ. ευρώ, κατ΄εφαρμογήν της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2021, το οποίο επισημαίνουν ότι έχει προϋπολογιστεί και είναι απαραίτητο για τη βιωσιμότητά τους. Παράλληλα, δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται του δικαιώματος να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, «... καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ».

Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, παρέστησαν οι εκπρόσωποι των κατωτέρω αναφερομένων ΠΑΕ ΑΕΚ Β, ΠΑΕ ΑΕΛ, ΠΑΕ Athens Kallithea, ΠΑΕ Αιγάλεω, ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΕ Βέροια ΝΠΣ, ΠΑΕ Διαγόρας, ΠΑΕ Επισκοπή, ΠΑΕ Ηλιούπολη, ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΕ Ηρόδοτος ΠΑΣΑ, ΠΑΕ Θεσπρωτός, ΠΑΕ Κηφισιά, ΠΑΕ Μακεδονικός, ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ΠΑΕ Ολυμπιακός Β, ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΑΕ Παναχαϊκή, ΠΑΕ ΠΑΟ Ρουφ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β, ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β, ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, ΠΑΕ Προοδευτική, ΠΑΕ Χανιά, οι οποίες ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν:

Αναστέλλεται επ΄ αόριστον η διεξαγωγή των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Betsson Super League 2 και της Κ19 λόγω ανωτέρας βίας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί η υπ΄ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79 και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.

Η Super League 2 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και να προσφύγει αρμοδίως για την προάσπιση των συμφερόντων της στα αστικά και ποινικά δικαστήρια καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ».

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Φάντομ - Κηδεία Τουρούτσικα: Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των γονιών του (βίντεο)

Βαρεμένος - Καραμανλή: η φωτογραφία και το τσαλάκωμα που προκάλεσε αντιδράσεις (βίντεο)

Παιδί έπαιζε κρυφτό και βρέθηκε σε άλλη... χώρα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο