LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2023 15:14 | Ανανέωση: 01 Φεβρουαρίου 2023 18:06

Ανδραβίδα - Phantom: τα μηνύματα των πολιτικών για τον θάνατο του Τσιτλακίδη

Η συλλυπητήρια μηνύματα έστειλε ο πολιτικός κόσμος, μετά την επιβεβαίωση θανάτου και του δεύτερου πιλότου του Phantom, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Βαρύ το κλίμα και στον πολιτικό κόσμο μετά την τραγική είδηση για τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής αεροπορίας, μετά τη συντριβή του Phantom στην Ανδραβίδα.

«Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του πιλότου του μοιραίου Φάντομ, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έκανε την εξής ανάρτηση για την απώλεια του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη:

«Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα. Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν».

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη έστειλε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 της πολεμικής μας αεροπορίας, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που έφυγε στην ώρα του καθήκοντος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους», έγραψε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσα από ανάρτησή της έστειλε το δικό της μήνυμα για τους δύο ήρωες πιλότους. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή της:

Πενθούμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο, εν ώρα καθήκοντος, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης.
Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος.
Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας."

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, έστειλε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό και του δεύτερου πιλότου. Χαρακτηριστικά ανέφερε στην ανάρτησή του:

"Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σμηναγού (Ι), Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Τιμούμε τη μνήμη των δυο αεροπόρων μας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος."

«Βαρύ το τίμημα του να θέλεις να είσαι καλύτερος», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε ενώ ήταν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την επιβεβαίωση του θανάτου και του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Ο υπουργός, ανέφερε πως «είναι βαρύς ο φόρος αίματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Στους πλέον των 160 νεκρών, μετράμε και άλλους δύο, την ώρα που προσπαθούσαν να γίνουν καλύτεροι. Αυτό είναι το τίμημα όταν θες να είσαι καλύτερος. Να αναπαυθούν εν ειρήνη. Και εμείς, πάντα, θα τιμούμε την μνήμη τους».

Στην κηδεία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, την Παρασκευή, στο Νευροκόπι, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κυρύχθηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις έως τις 2 Φεβρουαρίου, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί της Δευτέρας, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας συγκυβερνήτης του διθέσιου αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Ελληνική Λύση: ο Σμηναγός Τσιτλακίδης στο Πάνθεον των Ηρώων της Πατρίδας

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, δηλώνει τα συλλυπητήριά της για τον τραγικό θάνατο του Ευστάθιου Τσικλατίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος μαζί με τον Υποσμηναγό Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα, θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος.

Η Ελλάδα δεν θα λησμονήσει ποτέ τον ηρωισμό και την θυσία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Το κράτος οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους οικείους των ηρώων του Ελληνισμού."

Το ΜέΡΑ25, σε ανακοίνωση του για τον αδικοχαμένο κυβερνήτη του Phantom F-4, αναφέρει τα εξής, «Ο άδικος χαμός και του νεαρού κυβερνήτη στην πτήση του Phantom F-4 μας πλημμυρίζει θλίψη και οργή. Είναι δυνατόν δυο νέοι να πετούν με αεροπλάνο 60 ετών -μεγαλύτερο από το άθροισμα των ηλικιών τους- την ώρα που δαπανώνται τόσα δις για εξοπλισμούς; Συλλυπητήρια στους οικείους του».


Ειδήσεις σήμερα:

Πισπιρίγκου - Κούγιας: Ο Δασκαλάκης δεν θα μείνει ατιμώρητος (βίντεο)

Γερμανία: δολοφόνησε τη σωσία της για να γλιτώσει από τους συγγενείς της (βίντεο)

Άλκης Κομπανός: Τρισάγιο, λουλούδια και κεριά στο σημείο της δολοφονίας (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο οικογενειακό επεισόδιο πάνω από τάφοΧθες 17:53 | Ειδήσεις

Άνδρας άρπαξε μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και χτύπησε την χήρα – και νύφη του – στο κεφάλι. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση20:22Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)20:09Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη19:55“Our Ocean Conference” – Γεραπετρίτης: Τα παρόντα κράτη δεσμεύτηκαν για μέτρα κόστους 11,5 δις δολαρίων, υπέρ της θάλασσας (εικόνες)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο