LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2023 14:05

Το Ελ Σαλβαδόρ χτίζει φυλακές για 40000 κρατούμενους!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής.

Ελ Σαλβαδόρ - Φυλακές

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, παρουσίασε την Τρίτη «τη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής», που προορίζεται για τον εγκλεισμό ως και 40.000 φερόμενων ως «μαρέρος», μελών συμμοριών, στο πλαίσιο του «πολέμου» κατά του οργανωμένου εγκλήματος τον οποίο κήρυξε την άνοιξη του 2022.

Ο αρχηγός του κράτους δεν διευκρίνισε την ημερομηνία που προγραμματίζεται να γίνουν οι πρώτες μεταγωγές κρατουμένων σε αυτή. Στα χέρια των σαλβαδοριανών αρχών βρίσκονται το τρέχον διάστημα κάπου 63.000 φερόμενα ως μέλη των «μάρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουκέλε, οι γκάνγκστερ που φυλακίζονταν επί προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν πρόσβαση «σε ιερόδουλες, PlayStation, τηλεοπτικές οθόνες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές».

Οι μέλλοντες έγκλειστοι στο κέντρο κράτησης υπόπτων για «τρομοκρατία» —η κυβέρνησή του προέδρου Μπουκέλε χαρακτήρισε πέρυσι τις μάρας «τρομοκρατικές» οργανώσεις— θα είναι υποχρεωμένοι να «εργάζονται», αντιπαρέβαλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφαλείας Όσιρις Λούνα.

Η γιγαντιαία φυλακή, που οικοδομείται σε απομονωμένη αγροτική περιοχή κοντά στην Τεκολούκα, 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ, θα εκτείνεται σε 1.660 στρέμματα, διευκρίνισε από την πλευρά του ο υπουργός Δημοσίων Έργων Ρομέο Ροδρίγκες.

Το κέντρο κράτησης, «η μεγαλύτερη φυλακή σε όλη την Αμερική», σύμφωνα με τον κ. Ροδρίγκες, θα φυλάσσεται νυχθημερόν από 600 στρατιώτες και 250 αστυνομικούς.

Οι μαζικές συλλήψεις φερόμενων ως κακοποιών από τις αρχές του Ελ Σαλβαδόρ, στο πλαίσιο του «πολέμου» εναντίον των μάρας, επικρίνονται από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κατάσταση εξαίρεσης που έχει επιβληθεί επιτρέπει στις αρχές να συλλαμβάνουν και να προφυλακίζουν υπόπτους χωρίς δικαστικά εντάλματα ή δικαστικές αποφάσεις. Εγκρίθηκε από το σαλβαδοριανό Κογκρέσο έπειτα από κύμα 87 δολοφονιών που αποδόθηκαν σε μαρέρος από την 25η ως την 27η Μαρτίου.

Την περασμένη Παρασκευή, η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηλίτευσε το γεγονός πως ο πλεονάζων πληθυσμός εγκλείστων στις περίπου είκοσι φυλακές της χώρας είναι πελώριος.

Η νέα, γιγάντια φυλακή θα έχει ονομαστική χωρητικότητα 30.000 θέσεων, κατά τις αρχές.

Ο πρόεδρος Μπουκέλε αρχικά υποσχόταν πως το τεράστιο έργο θα ολοκληρωνόταν τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει τους λόγους που η αποπεράτωσή του καθυστερεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Φάντομ - Κηδεία Τουρούτσικα: Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των γονιών του (βίντεο)

Παιδί έπαιζε κρυφτό και βρέθηκε σε άλλη... χώρα

Βαρεμένος - Καραμανλή: το τσαλάκωμα της φωτογραφίας, η ένταση και η “συγγνώμη” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο