LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2023 14:05

Το Ελ Σαλβαδόρ χτίζει φυλακές για 40000 κρατούμενους!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής.

Ελ Σαλβαδόρ - Φυλακές

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, παρουσίασε την Τρίτη «τη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής», που προορίζεται για τον εγκλεισμό ως και 40.000 φερόμενων ως «μαρέρος», μελών συμμοριών, στο πλαίσιο του «πολέμου» κατά του οργανωμένου εγκλήματος τον οποίο κήρυξε την άνοιξη του 2022.

Ο αρχηγός του κράτους δεν διευκρίνισε την ημερομηνία που προγραμματίζεται να γίνουν οι πρώτες μεταγωγές κρατουμένων σε αυτή. Στα χέρια των σαλβαδοριανών αρχών βρίσκονται το τρέχον διάστημα κάπου 63.000 φερόμενα ως μέλη των «μάρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουκέλε, οι γκάνγκστερ που φυλακίζονταν επί προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν πρόσβαση «σε ιερόδουλες, PlayStation, τηλεοπτικές οθόνες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές».

Οι μέλλοντες έγκλειστοι στο κέντρο κράτησης υπόπτων για «τρομοκρατία» —η κυβέρνησή του προέδρου Μπουκέλε χαρακτήρισε πέρυσι τις μάρας «τρομοκρατικές» οργανώσεις— θα είναι υποχρεωμένοι να «εργάζονται», αντιπαρέβαλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφαλείας Όσιρις Λούνα.

Η γιγαντιαία φυλακή, που οικοδομείται σε απομονωμένη αγροτική περιοχή κοντά στην Τεκολούκα, 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ, θα εκτείνεται σε 1.660 στρέμματα, διευκρίνισε από την πλευρά του ο υπουργός Δημοσίων Έργων Ρομέο Ροδρίγκες.

Το κέντρο κράτησης, «η μεγαλύτερη φυλακή σε όλη την Αμερική», σύμφωνα με τον κ. Ροδρίγκες, θα φυλάσσεται νυχθημερόν από 600 στρατιώτες και 250 αστυνομικούς.

Οι μαζικές συλλήψεις φερόμενων ως κακοποιών από τις αρχές του Ελ Σαλβαδόρ, στο πλαίσιο του «πολέμου» εναντίον των μάρας, επικρίνονται από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κατάσταση εξαίρεσης που έχει επιβληθεί επιτρέπει στις αρχές να συλλαμβάνουν και να προφυλακίζουν υπόπτους χωρίς δικαστικά εντάλματα ή δικαστικές αποφάσεις. Εγκρίθηκε από το σαλβαδοριανό Κογκρέσο έπειτα από κύμα 87 δολοφονιών που αποδόθηκαν σε μαρέρος από την 25η ως την 27η Μαρτίου.

Την περασμένη Παρασκευή, η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηλίτευσε το γεγονός πως ο πλεονάζων πληθυσμός εγκλείστων στις περίπου είκοσι φυλακές της χώρας είναι πελώριος.

Η νέα, γιγάντια φυλακή θα έχει ονομαστική χωρητικότητα 30.000 θέσεων, κατά τις αρχές.

Ο πρόεδρος Μπουκέλε αρχικά υποσχόταν πως το τεράστιο έργο θα ολοκληρωνόταν τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει τους λόγους που η αποπεράτωσή του καθυστερεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Φάντομ - Κηδεία Τουρούτσικα: Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των γονιών του (βίντεο)

Παιδί έπαιζε κρυφτό και βρέθηκε σε άλλη... χώρα

Βαρεμένος - Καραμανλή: το τσαλάκωμα της φωτογραφίας, η ένταση και η “συγγνώμη” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒενεζουέλα: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο ΚαράκαςΣήμερα 08:44 | Ειδήσεις

'Εχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση κοντά σε στρατιωτική βάση.

Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Κηφισιά: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε δέντρο και επτά σταθμευμένα αυτοκίνηταΣήμερα 08:09 | Ειδήσεις

Το αλκοτέστ, στο οποίο υποβλήθηκε, έδειξε πως ήταν περίπου επτά φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ.

Η Ουκρανία υποδέχεται τους συμμάχους της στο ΚίεβοΣήμερα 08:20 | Ειδήσεις

Κύριος στόχος, να συζητηθούν «εγγυήσεις ασφαλείας» που θα μπορούσαν να δοθούν στην Ουκρανία από τους συμμάχους της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βενεζουέλα: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Καράκας08:56Η Ουκρανία υποδέχεται τους συμμάχους της στο Κίεβο08:42Κηφισιά: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε δέντρο και επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα08:28Απαγόρευση ΜΚΟ στη Γάζα: Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί το Ισραήλ να ακυρώσει την απόφαση08:14Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Ιανουαρίου 08:00Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο