LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2023 14:05

Το Ελ Σαλβαδόρ χτίζει φυλακές για 40000 κρατούμενους!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής.

Ελ Σαλβαδόρ - Φυλακές

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, παρουσίασε την Τρίτη «τη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής», που προορίζεται για τον εγκλεισμό ως και 40.000 φερόμενων ως «μαρέρος», μελών συμμοριών, στο πλαίσιο του «πολέμου» κατά του οργανωμένου εγκλήματος τον οποίο κήρυξε την άνοιξη του 2022.

Ο αρχηγός του κράτους δεν διευκρίνισε την ημερομηνία που προγραμματίζεται να γίνουν οι πρώτες μεταγωγές κρατουμένων σε αυτή. Στα χέρια των σαλβαδοριανών αρχών βρίσκονται το τρέχον διάστημα κάπου 63.000 φερόμενα ως μέλη των «μάρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουκέλε, οι γκάνγκστερ που φυλακίζονταν επί προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν πρόσβαση «σε ιερόδουλες, PlayStation, τηλεοπτικές οθόνες, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές».

Οι μέλλοντες έγκλειστοι στο κέντρο κράτησης υπόπτων για «τρομοκρατία» —η κυβέρνησή του προέδρου Μπουκέλε χαρακτήρισε πέρυσι τις μάρας «τρομοκρατικές» οργανώσεις— θα είναι υποχρεωμένοι να «εργάζονται», αντιπαρέβαλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφαλείας Όσιρις Λούνα.

Η γιγαντιαία φυλακή, που οικοδομείται σε απομονωμένη αγροτική περιοχή κοντά στην Τεκολούκα, 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ, θα εκτείνεται σε 1.660 στρέμματα, διευκρίνισε από την πλευρά του ο υπουργός Δημοσίων Έργων Ρομέο Ροδρίγκες.

Το κέντρο κράτησης, «η μεγαλύτερη φυλακή σε όλη την Αμερική», σύμφωνα με τον κ. Ροδρίγκες, θα φυλάσσεται νυχθημερόν από 600 στρατιώτες και 250 αστυνομικούς.

Οι μαζικές συλλήψεις φερόμενων ως κακοποιών από τις αρχές του Ελ Σαλβαδόρ, στο πλαίσιο του «πολέμου» εναντίον των μάρας, επικρίνονται από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κατάσταση εξαίρεσης που έχει επιβληθεί επιτρέπει στις αρχές να συλλαμβάνουν και να προφυλακίζουν υπόπτους χωρίς δικαστικά εντάλματα ή δικαστικές αποφάσεις. Εγκρίθηκε από το σαλβαδοριανό Κογκρέσο έπειτα από κύμα 87 δολοφονιών που αποδόθηκαν σε μαρέρος από την 25η ως την 27η Μαρτίου.

Την περασμένη Παρασκευή, η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηλίτευσε το γεγονός πως ο πλεονάζων πληθυσμός εγκλείστων στις περίπου είκοσι φυλακές της χώρας είναι πελώριος.

Η νέα, γιγάντια φυλακή θα έχει ονομαστική χωρητικότητα 30.000 θέσεων, κατά τις αρχές.

Ο πρόεδρος Μπουκέλε αρχικά υποσχόταν πως το τεράστιο έργο θα ολοκληρωνόταν τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει τους λόγους που η αποπεράτωσή του καθυστερεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Φάντομ - Κηδεία Τουρούτσικα: Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των γονιών του (βίντεο)

Παιδί έπαιζε κρυφτό και βρέθηκε σε άλλη... χώρα

Βαρεμένος - Καραμανλή: το τσαλάκωμα της φωτογραφίας, η ένταση και η “συγγνώμη” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την ΟυκρανίαΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Μετά από τη διμερή συνάντηση των Τραμπ και Ζελένσκι θα υπάρξει κοινή τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεωνΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Από μεσημβρινές ώρες της 26-12-2025, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων, διεξάγεται επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από μία λωρίδα κυκλοφορίας, και προς Αθήνα και προς Λαμία.

Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια ΌρηΣήμερα 20:22 | Ειδήσεις

«Οι ομάδες που συμμετείχαν για την αναζήτηση δεν είχαν ευνοϊκές συνθήκες».

Γκύζη: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που μαχαίρωσε ο άνδρας της πριν αυτοκτονήσειΣήμερα 17:12 | Ειδήσεις

Ο αυτόχειρας άφησε ιδιόχειρο σημείωμα προς συγγενικό του πρόσωπο, στο οποίο έγραφε ότι δεν αντέχει άλλο την κατάσταση στο σπίτι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων19:18Κυρίαρχος στο β' μέρος ο Προμηθέας19:03Μπλόκα αγροτών: Ουρές χιλιομέτρων στη Λαμίας - Αθηνών και στους παραδρόμους (βίντεο)18:49Ηράκλειο: Συνελήφθη 35χρονος για τρεις κλοπές18:35Σουηδία: Φονική η καταιγίδα “Γιοχάνες” που σάρωσε τη χώρα18:21Κίεβο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά μετά το χθεσινό ρωσικό σφυροκόπημα18:07Νέα Αριστερά: Η Κυβέρνηση ρίχνει “μαύρο” στη Βουλή17:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο