LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2023 11:30 | Ανανέωση: 01 Φεβρουαρίου 2023 14:29

Πισπιρίγκου - Κούγιας: Ο Δασκαλάκης δεν θα μείνει ατιμώρητος (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τις 7 Φεβρουαρίου, ο συνήγορος της κατηγορούμενης ως παιδοκτόνου. Η άμεση απάντηση του πατέρα των τριών νεκρών κοριτσιών, με αφορμή την κατάθεση του για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Κούγιας - Το Πρωινό

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό», λίγη ώρα μετά από την εμφάνιση του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»,  ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, άφησε να εννοηθεί ότι στις 7 Φεβρουαρίου, οπότε έχει προσδιοριστεί η επόμενη δικάσιμος για την δολοφονία της Τζωρτζίνας, με κατηγορούμενη την μητέρα της, θα υπάρξει «χτύπημα» από την πλευρά της κ. Πισπιρίγκου σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη για όσα είπε στην κατάθεση του στο δικαστήριο.

«Την πραγματικότητα θα την αντιληφθείτε στις 7 του μηνός. Είναι μύθευμα η εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον Δασκαλάκη, το οποίο κατασκεύασε ο Εισαγγελέας της υπόθεσης που πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά γιατί είχε χαρακτηρισμούς, λες και μισούσε την κατηγορούμενη. Έχουμε σημειώσει λέξη προς λέξη όσα είπε ο κ. Δασκαλάκης. Κάποιος που ορκίζεται και λέει άλλα πράγματα, στην συνέχεια ξανά ορκίζεται και λέει άλλα πράγματα, στο δικαστήριο ορκίζεται και λέει άλλα πράγματα, δεν μπορεί να μένει ατιμώρητος. Υπάρχει σεβασμός σε έναν πατέρα που έχει χάσει τρία παιδιά, αλλά κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει να μείνει μια αθώα γυναίκα στην φυλακή».

Σχολιάζοντας όσα είπε την Τρίτη ο Μάνος Δασκαλάκης κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Κούγιας είπε, μεταξύ άλλων, «Τα περιμέναμε όλα. Ακούσαμε ότι αφαίρεσε την ζωή των τριών παιδιών της για να κερδίσει τον σύζυγο της. Αν με όσα ακούσατε χθες, καταλάβατε ότι επαληθεύτηκε… Εγώ νομίζω ότι καταρρακώθηκε η αξιοπιστία του. Ο κ. Δασκαλάκης επιρρίπτει στην κατηγορούμενη την αιτία για την διάλυση της οικογένειας, ότι τον απάτησε και εν συνεχεία είπε ότι ήταν κοντά της λόγω των προβλημάτων των παιδιών. Χθες είπε το αντίθετο».

Συμπλήρωσε ότι ήταν «γεμάτη αντιφάσεις η κατάθεση του κ. Δασκαλάκη, ο οποίος ήταν και ποδοσφαιριστής, αλλά έβαλε πολλά αυτογκόλ στην κατάθεση του. Είπε ότι ήταν εμμονική μαζί του, αλλά ότι δεν ήταν σίγουρος ότι ήταν δικό του το παιδί στην τέταρτη εγκυμοσύνη, γιατί ανακάλυψε μια άλλη σχέση. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται, μια εμμονική γυναίκα δεν μπορεί να πηγαίνει με άλλον»

Στην συνέχεια της εκπομπής, η Κέλλυ Χεινοπώρου, που κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις της πλευράς του Μάνου Δασκαλάκη σε όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας, μετέφερε ως αντίδραση του πατέρα της Τζωρτζίνας ότι «δεν ιδρώνει το αυτί του» και πως «δεν θα υποκύψει στις απειλές του κ. Κούγια».

ΕΣΗΕΑ: Απόπειρα εκφοβισμού δημοσιογράφων από τον Κούγια

Σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕ, καταγγέλλει «νέα απόπειρα εκφοβισμού συναδέλφων εκ μέρους του δικηγόρου Αλέξη Κούγια» και αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει την πρακτική του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να επιτίθεται σε δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, συνοδευόμενους από απειλές και αγωγές.

Τελευταία θύματα της απαράδεκτης αυτής πρακτικής οι δημοσιογραφικές ομάδες του «MEGA» και του «STAR» που ενημερώνουν για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών της Πάτρας. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος δικηγόρος είχε υποβάλει αγωγές κατά δημοσιογράφων, τις οποίες είχε καταγγείλει και πάλι το Δ.Σ.

Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εκφοβιστικών αγωγών. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, πάντα με αυστηρή προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ.

Επειδή η πρακτική του συγκεκριμένου δικηγόρου δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή επ’ άπειρο, η ΕΣΗΕΑ θα θέσει επισήμως το θέμα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ως συναρμόδιο θεσμικό φορέα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Η.Ε.Α.

"Πυρά" εξαπολύει ο Αλέξης Κούγιας στην Ε.Σ.Ε.Α. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

"Αντί το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να κάνει ανακοινώσεις συντεχνιακού επιπέδου, που προσβάλουν την ιστορία της και τον εθνικό της ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσει επιτέλους το πειθαρχικό της όργανο, να καλέσει σε απολογία και να διαγράψει όλες αυτές τις τηελδικαστές και όλους αυτούς τους τηλεδικαστές με ελλιπείς γνώσεις, που έχουν μετατρέψει όλα τα πρωινάδικα, τα μεσημερινάδικα και τα απογευματινάδικα, σε λαϊκά δικαστήρια και έχουν καταστρέψει, μέσα από χαμηλότατου επιπέδου τηλεδίκες, ξεχωριστούς και διακεκριμένους Έλληνες πολίτες και αθώους φτωχούς ανθρώπους, μόνο και μόνο για να πλουτίσουν και να αποκτούν ονοματεπώνυμο αδίστακτοι και ανήθικοι δήθεν δημοσιογράφοι, οι οποίοι δρουν ασύδοτα, καθημερινά, χωρίς κανείς να τους ελέγχει.
   

Θέλω να τους δηλώσω ότι, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι δικαίωμα και υποχρέωση ενός δικηγόρου σαν και εμένα, που έχω επιλεγεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους επί σχεδόν 50 χρόνια, να υπερασπιστώ τα δικαιώματα τους και που η επαγγελματική μου καταξίωση δεν οφείλεται σε καμία κομματική ταυτότητα και σε κανένα μπάρμπα από την Κορώνη.

Αντί να κάνουν ανακοινώσεις εις βάρος μου και να απειλούν με καταγγελίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κάλο θα ήταν να θυμηθούν πόσες δεκάδες συνάδελφοί τους επέλεξαν εμένα να υπερασπιστώ τα δικαιώματά τους, όταν το σύστημα τους σύνθλιβε", συμπληρώνει.


Ειδήσεις σήμερα:

Άλκης Καμπανός: Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ξάνθη: Θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας ο πρόεδρος των Πομάκων (εικόνες)

Βαν Χόλεν: Κυρώσεις και όχι F- 16 στην Τουρκία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο