LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2023 11:30 | Ανανέωση: 01 Φεβρουαρίου 2023 14:29

Πισπιρίγκου - Κούγιας: Ο Δασκαλάκης δεν θα μείνει ατιμώρητος (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τις 7 Φεβρουαρίου, ο συνήγορος της κατηγορούμενης ως παιδοκτόνου. Η άμεση απάντηση του πατέρα των τριών νεκρών κοριτσιών, με αφορμή την κατάθεση του για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Κούγιας - Το Πρωινό

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό», λίγη ώρα μετά από την εμφάνιση του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»,  ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, άφησε να εννοηθεί ότι στις 7 Φεβρουαρίου, οπότε έχει προσδιοριστεί η επόμενη δικάσιμος για την δολοφονία της Τζωρτζίνας, με κατηγορούμενη την μητέρα της, θα υπάρξει «χτύπημα» από την πλευρά της κ. Πισπιρίγκου σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη για όσα είπε στην κατάθεση του στο δικαστήριο.

«Την πραγματικότητα θα την αντιληφθείτε στις 7 του μηνός. Είναι μύθευμα η εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον Δασκαλάκη, το οποίο κατασκεύασε ο Εισαγγελέας της υπόθεσης που πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά γιατί είχε χαρακτηρισμούς, λες και μισούσε την κατηγορούμενη. Έχουμε σημειώσει λέξη προς λέξη όσα είπε ο κ. Δασκαλάκης. Κάποιος που ορκίζεται και λέει άλλα πράγματα, στην συνέχεια ξανά ορκίζεται και λέει άλλα πράγματα, στο δικαστήριο ορκίζεται και λέει άλλα πράγματα, δεν μπορεί να μένει ατιμώρητος. Υπάρχει σεβασμός σε έναν πατέρα που έχει χάσει τρία παιδιά, αλλά κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει να μείνει μια αθώα γυναίκα στην φυλακή».

Σχολιάζοντας όσα είπε την Τρίτη ο Μάνος Δασκαλάκης κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Κούγιας είπε, μεταξύ άλλων, «Τα περιμέναμε όλα. Ακούσαμε ότι αφαίρεσε την ζωή των τριών παιδιών της για να κερδίσει τον σύζυγο της. Αν με όσα ακούσατε χθες, καταλάβατε ότι επαληθεύτηκε… Εγώ νομίζω ότι καταρρακώθηκε η αξιοπιστία του. Ο κ. Δασκαλάκης επιρρίπτει στην κατηγορούμενη την αιτία για την διάλυση της οικογένειας, ότι τον απάτησε και εν συνεχεία είπε ότι ήταν κοντά της λόγω των προβλημάτων των παιδιών. Χθες είπε το αντίθετο».

Συμπλήρωσε ότι ήταν «γεμάτη αντιφάσεις η κατάθεση του κ. Δασκαλάκη, ο οποίος ήταν και ποδοσφαιριστής, αλλά έβαλε πολλά αυτογκόλ στην κατάθεση του. Είπε ότι ήταν εμμονική μαζί του, αλλά ότι δεν ήταν σίγουρος ότι ήταν δικό του το παιδί στην τέταρτη εγκυμοσύνη, γιατί ανακάλυψε μια άλλη σχέση. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται, μια εμμονική γυναίκα δεν μπορεί να πηγαίνει με άλλον»

Στην συνέχεια της εκπομπής, η Κέλλυ Χεινοπώρου, που κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις της πλευράς του Μάνου Δασκαλάκη σε όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας, μετέφερε ως αντίδραση του πατέρα της Τζωρτζίνας ότι «δεν ιδρώνει το αυτί του» και πως «δεν θα υποκύψει στις απειλές του κ. Κούγια».

ΕΣΗΕΑ: Απόπειρα εκφοβισμού δημοσιογράφων από τον Κούγια

Σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕ, καταγγέλλει «νέα απόπειρα εκφοβισμού συναδέλφων εκ μέρους του δικηγόρου Αλέξη Κούγια» και αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει την πρακτική του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να επιτίθεται σε δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, συνοδευόμενους από απειλές και αγωγές.

Τελευταία θύματα της απαράδεκτης αυτής πρακτικής οι δημοσιογραφικές ομάδες του «MEGA» και του «STAR» που ενημερώνουν για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών της Πάτρας. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος δικηγόρος είχε υποβάλει αγωγές κατά δημοσιογράφων, τις οποίες είχε καταγγείλει και πάλι το Δ.Σ.

Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εκφοβιστικών αγωγών. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, πάντα με αυστηρή προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ.

Επειδή η πρακτική του συγκεκριμένου δικηγόρου δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή επ’ άπειρο, η ΕΣΗΕΑ θα θέσει επισήμως το θέμα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ως συναρμόδιο θεσμικό φορέα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Η.Ε.Α.

"Πυρά" εξαπολύει ο Αλέξης Κούγιας στην Ε.Σ.Ε.Α. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

"Αντί το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να κάνει ανακοινώσεις συντεχνιακού επιπέδου, που προσβάλουν την ιστορία της και τον εθνικό της ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσει επιτέλους το πειθαρχικό της όργανο, να καλέσει σε απολογία και να διαγράψει όλες αυτές τις τηελδικαστές και όλους αυτούς τους τηλεδικαστές με ελλιπείς γνώσεις, που έχουν μετατρέψει όλα τα πρωινάδικα, τα μεσημερινάδικα και τα απογευματινάδικα, σε λαϊκά δικαστήρια και έχουν καταστρέψει, μέσα από χαμηλότατου επιπέδου τηλεδίκες, ξεχωριστούς και διακεκριμένους Έλληνες πολίτες και αθώους φτωχούς ανθρώπους, μόνο και μόνο για να πλουτίσουν και να αποκτούν ονοματεπώνυμο αδίστακτοι και ανήθικοι δήθεν δημοσιογράφοι, οι οποίοι δρουν ασύδοτα, καθημερινά, χωρίς κανείς να τους ελέγχει.
   

Θέλω να τους δηλώσω ότι, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι δικαίωμα και υποχρέωση ενός δικηγόρου σαν και εμένα, που έχω επιλεγεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους επί σχεδόν 50 χρόνια, να υπερασπιστώ τα δικαιώματα τους και που η επαγγελματική μου καταξίωση δεν οφείλεται σε καμία κομματική ταυτότητα και σε κανένα μπάρμπα από την Κορώνη.

Αντί να κάνουν ανακοινώσεις εις βάρος μου και να απειλούν με καταγγελίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κάλο θα ήταν να θυμηθούν πόσες δεκάδες συνάδελφοί τους επέλεξαν εμένα να υπερασπιστώ τα δικαιώματά τους, όταν το σύστημα τους σύνθλιβε", συμπληρώνει.


Ειδήσεις σήμερα:

Άλκης Καμπανός: Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ξάνθη: Θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας ο πρόεδρος των Πομάκων (εικόνες)

Βαν Χόλεν: Κυρώσεις και όχι F- 16 στην Τουρκία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠοια αγροτικά μπλόκα "άνοιξαν" και πού θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμωνΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Η αστυνομία συνιστά στους οδηγούς να ακολουθούν τη σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Αυτοψία Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στον ΒοτανικόΣήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο χώρο του εργοταξίου.

Σαρωτικοί έλεγχοι στην Αττική: Κατασχέθηκαν 12 τόνοι αλλοιωμένων τροφίμωνΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Σάπια κρέατα στην αγορά, μαζικές κατασχέσεις και βαριά πρόστιμα.

Άρης Μουγκοπέτρος στο Πρωινό ΑΝΤ1: Με αυτό το χέρι θα δουλέψω στην οικοδομή, για να δώσω στα παιδιά μου όσα θέλουνΣήμερα 11:42 | Ειδήσεις

"Μου στέρησαν τα παιδιά μου", τόνισε ο Άρης Μουγκοπέτρος, στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες - Μπλόκα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα15:06Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι14:52Πάτρα: Οι αγρότες άνοιξαν προσωρινά την μεγάλη περιμετρική οδό της Πάτρας14:38Εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν: Το Κρεμλίνο ζητάει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση14:24Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ14:10Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο13:56Στον Παναθηναϊκό ο Κοντούρης έως το 202913:42Ποια αγροτικά μπλόκα "άνοιξαν" και πού θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμων13:28Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου 202613:14Αυτοψία Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό13:00Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας12:46Χατζηδάκης: Τα highlights του κυβερνητικού έργου για το 202512:32Σαρωτικοί έλεγχοι στην Αττική: Κατασχέθηκαν 12 τόνοι αλλοιωμένων τροφίμων12:18Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι, πρόστιμα και συλλήψεις για παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές12:04Άρης Μουγκοπέτρος στο Πρωινό ΑΝΤ1: Με αυτό το χέρι θα δουλέψω στην οικοδομή, για να δώσω στα παιδιά μου όσα θέλουν11:50Αχαρνές: Επίθεση με πέτρα σε εργαζόμενο καθαριότητας - Αναζητούνται οι δράστες11:36Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες11:22Αχαρνές: Της άρπαξαν την τσάντα και την πέταξαν στο δρόμο - Συνελήφθησαν τρεις 15χρονοι11:08Ο πρόεδρος Τραμπ θα λάβει βραβείο ειρήνης από το Ισραήλ10:54Χωρίς αποκλεισμούς παραμένουν τα μπλόκα σε Μπράλο, Αταλάντη, Κάστρο και Θήβα10:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο