LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2023 20:03

Ειδικό Δικαστήριο - Παπαγγελόπουλος: Είμαι θύμα της διαπλοκής (βίντεο)

Ως θύμα πανίσχυρων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων εμφάνισε τον εαυτό του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απολογούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ειδικό δικαστήριο - Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη

Της Λίας Κοντοπούλου

Δεν έκανε ποτέ παρεμβάσεις σε εισαγγελείς ούτε δέχθηκε παρεμβάσεις από κανέναν, υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απολογούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος επί χρόνια διετέλεσε Εισαγγελέας σε καίριες θέσεις, απέδωσε τη δικαστική του εμπλοκή σε πανίσχυρα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, τα οποία ενοχλήθηκαν - όπως είπε - από τις έρευνες που διενεργούνταν για την υπόθεση Novartis και τις λίστες φοροδιαφυγής.

«Δεν τους φοβήθηκα και δεν τους φοβάμαι. Όποια απόφαση κι αν πάρετε, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, οι πολιτικοί διώκτες μου είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τη διαπλοκή», είπε κατά την απολογία του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ειδικό δικαστήριο - Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη

Ειδικό δικαστήριο - Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη

Ο κατηγορούμενος πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης είπε ακόμη ότι ο ίδιος είναι το θύμα στην υπόθεση και πως τα τελευταία πέντε χρόνια ο ίδιος και η οικογένειά του ζουν έναν εφιάλτη.

Όπως υποστήριξε «Για έναν Εισαγγελέα είναι εφιάλτης το εδώλιο. Για εμένα που σε όλη τη ζωή μου ήθελα να υπηρετήσω τη Δικαιοσύνη και την πατρίδα μου, η δοκιμασία είναι εφιάλτης. Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα κι εγώ και η οικογένειά μου. Ένα πανίσχυρο σύστημα με πολλά χρήματα και λαμογιές, με άκρες στη Δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει».

Αναφορικά με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι δεν έχουν καμία βάση.

Επέμεινε πως οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου λόγω των καταγγελιών τριών εισαγγελέων για παρεμβάσεις, οι οποίοι, όπως είπε εκείνος, ψεύδονται ασύστολα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αναπροσαρμογή στις εισφορές τους

“Το Πρωινό” - Πισπιρίγκου: Ο Δασκαλάκης έκανε πρόταση γάμου στη νέα του σύντροφο (βίντεο)

Greek Mafia και αστυνομικοί: οι διάλογοι, η "σύνδεση" και η πολιτική κόντρα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο