LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2023 16:02

Πάπας Φραγκίσκος: Έκκληση να σταματήσει “το σπιράλ του θανάτου” στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι (συμπεριλαμβανομένων δραστών επιθέσεων, μαχητών και πολιτών) έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

πάπας Φραγκίσκος - ομιλία - μπαλκόνι - Βατικανό

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα έκκληση στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν διάλογο σε αναζήτηση της ειρήνης αποδοκιμάζοντας την πρόσφατη έκρηξη βίας στην περιοχή.

Μιλώντας από την Ρώμη μετά την κυριακάτικη προσευχή, ο πάπας είπε ότι λυπήθηκε πολύ από την είδηση για τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινών αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων καθώς και από τους θανάτους εβραίων Ισραηλινών σε επίθεση με σφαίρες σε συναγωγή την Παρασκευή.

"Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορούμαι τα νέα από τους Άγιους Τόπους...Το σπιράλ του θανάτου που μεγαλώνει καθημερινά δεν κάνει τίποτ'άλλο από το να σκοτώνει την λιγοστή εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στους δύο αυτούς λαούς. Κάνω έκκληση στις δύο αυτές κυβερνήσεις και στη διεθνή κοινότητα και τους ζητώ να βρουν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, άλλη πορεία που θα περιλαμβάνει τον διάλογο και την ειλικρινή αναζήτηση της ειρήνης", είπε ο ποντίφικας.

Τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι (συμπεριλαμβανομένων δραστών επιθέσεων, μαχητών και πολιτών) έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίζεται σε επίσημες πηγές.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε για "ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας" απάντηση από το Ισραήλ μετά τις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν προχθές, Παρασκευή, και χθες, Σάββατο, από δύο Παλαιστίνιους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Την Παρασκευή το βράδυ, 21χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ κατά των περαστικών κοντά σε συναγωγή στη συνοικία ισραηλινών εποίκων Νέβε Γιαακόβ, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Το Σάββατο το πρωί ένας 13χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο Ισραηλινούς στην Σιλωάμ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το 2022 ήταν ήδη η πιο φονική χρονιά στη Δυτική Όχθη από το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντα (η παλαιστινιακή εξέγερση από το 2000 ως το 2005).

Σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, η σύγκρουση προκάλεσε πέρυσι τον θάνατο πάνω από 200 Παλαιστινίων και τουλάχιστον 26 Ισραηλινών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: Είναι ο σπουδαιότερος που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα

Βόλος: Ιερόσυλοι διέρρηξαν το ναό του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου

Βρετανία - Σούνακ: Απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Αποχαιρετάμε με θλίψη τον πρώην υπουργό και αντιναύαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρο Παπαδόγγονα14:26Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με αεροσκάφος - 11 οι επιβαίνοντες14:12Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών για ειρήνη13:58Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο