LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2023 16:37 | Ανανέωση: 26 Ιανουαρίου 2023 16:45

Σήφης Βαλυράκης: Σε δίκη οι δύο ψαράδες για φόνο εκ προθέσεως

Εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας. Η ανακοίνωση της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη.  

Σύφης Βαλυράκης - λιμενικό
Στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Εύβοιας παραπέμονται για να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη που σημειώθηκε τον Ιανούαριο του 2021 καθώς εκδόθηκε το σχετικό βούλευμα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη αναφέρουν: 

"Με το υπ. αρ. 16/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, το οποίο εκδόθηκε χθες 25/1/2023, αποφασίσθηκε η παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη, που έλαβε χώρα στην Ερέτρια, τις μεσημβρινές ώρες της 24.1.2021.

Το βούλευμα, τα οποίο εκδόθηκε μία ημέρα μετά την Επέτειο της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη  και μας γνωστοποιήθηκε σήμερα, παραπέμπει τους  κατηγορουμένους-δράστες της δολοφονίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα και με την προηγηθείσα επίσης παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση για την ίδια κατηγορία. Στις σκέψεις του βουλεύματος περιέχεται αναλυτική και αιτιολογημένη απόρριψη των ισχυρισμών των 2 κατηγορουμένων με τους οποίους επιχειρούν να αποσείσουν την κατηγορία.

Για άλλη μία φορά επισφραγίζεται δια του παραπεμπτικού βουλεύματος ότι από πλήθος ευρημάτων, αποδείξεων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε εδώ και 2 χρόνια,  στοιχειοθετείται ότι ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε «ατύχημα», αλλά σε δολοφονία, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση και με άμεσο δόλο, με δράστες-φυσικούς αυτουργούς τους 2 κατηγορούμενους, οι οποίοι έδρασαν από κοινού, σε πλήρη συνεννόηση, ενώ εκ των υστέρων επίσης από κοινού προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Με βάση τα στοιχεία αυτά, που περιέχονται στη δικογραφία και επισημαίνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, εγείρονται επιπλέον σοβαρότατα ερωτηματικά για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που είχε επιβληθεί στους κατηγορουμένους, μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της, παρά τη βαρύτητα των στοιχείων και του αδικήματος και παρά την αναδεικνυόμενη επικινδυνότητα της δράσης τους.

Φουσκωτό - Σήφης Βαλυράκης

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού με την δια βουλεύματος παραπομπή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ταυτόχρονα, διατυπώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγρυπνούμε, μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη των υπαιτίων και την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιστάσεων της δολοφονίας και της απόπειρας συγκάλυψής της, δηλαδή μέχρι την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και απόδοση δικαιοσύνης.

Ακριβώς όπως επαναλάβαμε και με την ανακοίνωση της οικογένειας και των συνηγόρων της, που εκδώσαμε προχθές, ανήμερα της Επετείου της δολοφονίας.

Αθήνα, 26/1/2023

Οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας του δολοφονηθέντος Σήφη Βαλυράκη

  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Νίκος Κωνσταντόπουλος
  • Βασίλης Λεμπέσης
  • Κώστας Παπαδάκης
  • Μανώλης Φωτάκης"

Ειδήσεις σήμερα:

Άλκης Καμπανός – Μάρτυρας: Ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι, ήρθαν για να σκοτώσουν

Stern: Ο Ερντογάν είναι “εμπρηστής και αδίστακτος” (εικόνες)

Κορονοϊός - γρίπη - RSV: 185 θάνατοι σε μια εβδομάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

«Η ανθρωποφαγία που έγινε δεν υπάρχει. Έχουν γραφτεί τέρατα», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό».

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου δυστυχήματος14:10Ολυμπιακός: «Βροχή» οι προτάσεις για τον Golden Boy Μουζακίτη13:58Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιού του13:44Κιλκίς: 74χρονος παρέσυρε πεζή με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο13:32Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18Δραματική διάσωση ποδηλάτη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης13:07Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:56Πλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου12:43Ηράκλειο: Ανήλικοι έκλεψαν αλκοολούχα ποτά από κατάστημα12:29Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα12:15Λίβανος-Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο12:01Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς11:47Σοβαρό τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγάκι - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο (βίντεο)11:34Γλυφάδα: Συνελήφθη 42χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα11:20Κυπριακό: Την Πέμπτη η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Λευκωσία11:06Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο