LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2023 16:37 | Ανανέωση: 26 Ιανουαρίου 2023 16:45

Σήφης Βαλυράκης: Σε δίκη οι δύο ψαράδες για φόνο εκ προθέσεως

Εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας. Η ανακοίνωση της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη.  

Σύφης Βαλυράκης - λιμενικό
Στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Εύβοιας παραπέμονται για να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη που σημειώθηκε τον Ιανούαριο του 2021 καθώς εκδόθηκε το σχετικό βούλευμα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη αναφέρουν: 

"Με το υπ. αρ. 16/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, το οποίο εκδόθηκε χθες 25/1/2023, αποφασίσθηκε η παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη, που έλαβε χώρα στην Ερέτρια, τις μεσημβρινές ώρες της 24.1.2021.

Το βούλευμα, τα οποίο εκδόθηκε μία ημέρα μετά την Επέτειο της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη  και μας γνωστοποιήθηκε σήμερα, παραπέμπει τους  κατηγορουμένους-δράστες της δολοφονίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα και με την προηγηθείσα επίσης παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση για την ίδια κατηγορία. Στις σκέψεις του βουλεύματος περιέχεται αναλυτική και αιτιολογημένη απόρριψη των ισχυρισμών των 2 κατηγορουμένων με τους οποίους επιχειρούν να αποσείσουν την κατηγορία.

Για άλλη μία φορά επισφραγίζεται δια του παραπεμπτικού βουλεύματος ότι από πλήθος ευρημάτων, αποδείξεων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε εδώ και 2 χρόνια,  στοιχειοθετείται ότι ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε «ατύχημα», αλλά σε δολοφονία, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση και με άμεσο δόλο, με δράστες-φυσικούς αυτουργούς τους 2 κατηγορούμενους, οι οποίοι έδρασαν από κοινού, σε πλήρη συνεννόηση, ενώ εκ των υστέρων επίσης από κοινού προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Με βάση τα στοιχεία αυτά, που περιέχονται στη δικογραφία και επισημαίνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, εγείρονται επιπλέον σοβαρότατα ερωτηματικά για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που είχε επιβληθεί στους κατηγορουμένους, μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της, παρά τη βαρύτητα των στοιχείων και του αδικήματος και παρά την αναδεικνυόμενη επικινδυνότητα της δράσης τους.

Φουσκωτό - Σήφης Βαλυράκης

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού με την δια βουλεύματος παραπομπή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ταυτόχρονα, διατυπώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγρυπνούμε, μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη των υπαιτίων και την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιστάσεων της δολοφονίας και της απόπειρας συγκάλυψής της, δηλαδή μέχρι την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και απόδοση δικαιοσύνης.

Ακριβώς όπως επαναλάβαμε και με την ανακοίνωση της οικογένειας και των συνηγόρων της, που εκδώσαμε προχθές, ανήμερα της Επετείου της δολοφονίας.

Αθήνα, 26/1/2023

Οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας του δολοφονηθέντος Σήφη Βαλυράκη

  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Νίκος Κωνσταντόπουλος
  • Βασίλης Λεμπέσης
  • Κώστας Παπαδάκης
  • Μανώλης Φωτάκης"

Ειδήσεις σήμερα:

Άλκης Καμπανός – Μάρτυρας: Ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι, ήρθαν για να σκοτώσουν

Stern: Ο Ερντογάν είναι “εμπρηστής και αδίστακτος” (εικόνες)

Κορονοϊός - γρίπη - RSV: 185 θάνατοι σε μια εβδομάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αττική: Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 5.000 αλκοτέστ σε 24 ώρες08:56Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο