LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2023 18:56

Μεταμόσχευση καρδιάς: Επείγουσα μεταφορά 18μηνου βρέφους στην Ιταλία

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για το βρέφος, αλλά και την συνεργασία με συγκεκριμένο κέντρο μεταμοσχεύσεων στην Μπολόνια.

Πάτρα- Θωμάς - μεταμόσχευση

(εικόνα αρχείου)

Σε ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, αναφέρονται τα εξής:

«Χθες, 23.01.2023, με επείγουσα επιχείρηση αεροδιακομιδής, που οργανώθηκε με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), βρέφος 18 μηνών, το οποίο νοσηλευόταν στο ΩΚΚ, με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, μεταφέρθηκε στο μεταμοσχευτικό κέντρο της Μπολόνιας της Ιταλίας, όπου και θα αναμένει συμβατό καρδιακό μόσχευμα.

Στο συγκεκριμένο μεταμοσχευτικό κέντρο, έχουν ήδη μεταμοσχευτεί επιτυχώς μικροί ασθενείς από την Ελλάδα, βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, με σκοπό την βέλτιστη και έγκαιρη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης.

Οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων αποτελούν έναν ιδιαίτερο και ευαίσθητο τομέα του συστήματος μεταμοσχεύσεων κάθε χώρας, η ανάπτυξη του οποίου συνδέεται άρρηκτα με το πληθυσμιακό της μέγεθος. Οι μικροί ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης καρδιάς, πνευμόνων ή ήπατος στην Ελλάδα, εξυπηρετούνται άμεσα και με άριστα αποτελέσματα από μεταμοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας, τα οποία λόγω πολλαπλάσιου πληθυσμού, συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό παιδιατρικών μοσχευμάτων. Στην ουσία, μέσω της συμφωνίας αυτής, δημιουργείται ένα κοινό μητρώο αναμονής για Ιταλούς και Έλληνες παιδιατρικούς ασθενείς και για το λόγο αυτό παιδιατρικά μοσχεύματα από δότες της Ελλάδας, προσφέρονται και μεταμοσχεύονται στην Ιταλία.

Ο ΕΟΜ ευχαριστεί θερμά τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και το ΩΚΚ για την επίτευξη της έγκαιρης και ασφαλούς μετάβασης του βρέφους στην Ιταλία, όπως και κάθε παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της χώρας μας, που, μέσω της δωρεάς οργάνων, υποστηρίζει έμπρακτα τη συνεργασία αυτή και ως εκ τούτου τη θεραπεία των μικρών ασθενών».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Η κατάθεση της μητέρας που βρέθηκε αφυδατωμένη και ξυπόλητη

Κακοκαιρία - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες, βοριάδες και χιόνια

Νίκος Ξανθόπουλος – Κηδεία: Η “τελευταία παράσταση” για τον ηθοποιό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο