LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2023 12:40

Χοιρινό με σέλινο αβγολέμονο από την Αργυρό Μπαρμπαρίγου

Μια από τις πιο ωραίες ελληνικές συνταγές κατσαρόλας, μαμαδίστικη και χειμωνιάτικη, ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.


Μια παραδοσιακή συνταγή για χοιρινό με σέλινο αβγολέμονο ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό".

Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι μια από τις πιο ωραίες ελληνικές συνταγές κατσαρόλας, μαμαδίστικη και χειμωνιάτικη.

Υλικά

  • 2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ kg χοιρινός λαιμός
  • 4 μέτριες σελινόριζες (ή 2 μεγάλες)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3-4 καρότα
  • 2 πατάτες κομμένες στα 4
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλων. άνηθο
  • 1 ματσ. φρέσκο σέλινο


Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 2 μέτρια λεμόνια (χυμό)
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κορν φλάουρ (προαιρετικά)
Χοιρινό με σέλινο αβγολέμονο - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Συνταγή - Το Πρωινό

Για το χοιρινό με σέλινο 

  • Ταμπονάρουμε πρώτα τις μερίδες του χοιρινού με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, για 6-7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο σε φέτες. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ώστε να εξατμιστεί τελείως.
  • Προσθέτουμε νερό ζεστό να σκεπάζει το χοιρινό και βράζουμε για 1,5 ώρα να μισομαλακώσει.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σελινόριζα κομμένη σε χοντρά κομμάτια. Η σελινόριζα όταν σοτάρεται βγάζει όλα τα μοναδικά αρώματά της.
  • Προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο σε κομμάτια.
  • Τα σοτάρουμε όλα για 3-4 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χοιρινό.
  • Προσθέτουμε τα κοτσάνια του άνηθου και το σέλινο χοντροκομμένο.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30? επιπλέον να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει το κρέας λουκούμι.
  • Αφού βράσει, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Το χοιρινό με σελινόριζα και σέλινο σερβίρεται και χωρίς αυγολέμονο. Απλά με τη σάλτσα αυγολέμονο απογειώνεται η γεύση του.

Για το αυγολέμονο

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό, για να αραιώσουμε το αυγολέμονο, και περιχύνουμε το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια.
  • Αν θέλουμε πυκνότερη σάλτσα προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ στο αυγολέμονο.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου07:38Tραμπ: Απειλεί την Ισπανία με δασμούς για την άρνηση της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες07:24'Ηττα του Τσιτσιπά από τον Σίνερ στο Six Kings Slam07:10Το Ισραήλ απειλεί πως θα ξαναρχίσει τον πόλεμο06:56Επαγγελματική νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Βιλερμπάν 06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Οκτωβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Βουλή: Λιποθύμησε η Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης23:58Βόλος: Δωδεκάχρονος απείλησε συμμαθητή του με σουγιά για να τον ληστέψει23:43Εννιά εταιρείες στη «φάκα» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ23:28Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 35 τραυματίες από τις εκρήξεις στην Καμπούλ23:13Κιλκίς: Πυροβολισμοί έξω από ξενοδοχείο – Ένας νεκρός22:58Πύργος: Κτίριο κατέρρευσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:43Βρετανία: Προσγειώθηκε εκτάκτως το αεροπλάνο του Πιτ Χέγκσεθ λόγω ρωγμής22:28Βόλος: Κλοπή τσάντας στο κέντρο της πόλης από άνδρα πάνω σε ποδήλατο22:13Γάζα: Αύριο ανοίγει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα21:58Συλλήψεις για ομάδες στο διαδίκτυο που “κάρφωναν” τα αστυνομικά μπλόκα21:43Ισραήλ: Η Χαμάς θα παραδώσει δύο σορούς ομήρων απόψε21:28Κρήτη: Αγοραπωλησία αεροβόλου σε σχολείο 21:13Διπλό έγκλημα στη Φοινικούντα: Το παζλ που συνδέει τα πρόσωπα20:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο