LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2023 23:26 | Ανανέωση: 22 Ιανουαρίου 2023 00:00

Βόλος: “Τεράστια αγκαλιά” για το νεογέννητο που χωρίζεται από την μητέρα του

Εκατοντάδες οικογένειες έχει συγκινήσει η δημοσιοποίηση της ιστορίας του “μικρού αγγέλου”, που γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων.

Μωρό - Βρέφος

Η λαχτάρα οικογενειών να αποκτήσουν ένα παιδί που πολλές φορές σκοντάφτει στις χρονοβόρες διαδικασίες για υιοθεσίες και αναδοχές αποτυπώνεται τις τελευταίες μέρες με τον πλέον περίτρανο τρόπο, στην υπόθεση που αφορά στο βρέφος που γεννήθηκε παραμονές Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο Βόλου και φιλοξενείται ακόμη στο Αχιλλοπούλειο.

Η 25χρονη μητέρα του αδυνατεί να το μεγαλώσει και η Εισαγγελία Βόλου σε συνεννόηση με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες ξεκίνησαν τη διαδικασία της αναδοχής. Δηλαδή το βρέφος να αναλάβει να μεγαλώσει προσωρινά μία οικογένεια, η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τις αναδοχές.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του βρέφους έχει προκαλέσει μαζικό ενδιαφέρον. Τα τηλέφωνα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου έχουν πάρει «φωτιά».

«Περισσότερο από 100 άτομα καθημερινά και ρωτούν αν μπορούν να αναλάβουν το παιδί. Η διαδικασία όμως δεν είναι τόσο απλή. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο εθνικό μητρώο στο οποίο εγγράφονται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν ανάδοχοι. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος θα επικοινωνήσει πρώτος ή τελευταίος με τις κοινωνικές υπηρεσίες ότι θα είναι ο «τυχερός»», εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κοινωνική λειτουργός Ρούλα Τζανέτου, διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Αχιλλοπούλειο.

Δεν κρίνει το Νοσοκομείο τον ανάδοχο

Την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιανουαρίου το βρέφος θα κλείσει τον πρώτο μήνα που αντίκρισε το φως της ζωής. Ήρθε στον κόσμο στις 24 Δεκεμβρίου. Η μητέρα του αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Εισαγγελία και έτσι αποφασίστηκε το βρέφος να φιλοξενηθεί στο Νοσοκομείο και παράλληλα να κινηθεί η διαδικασία αναδοχής, Ένα μωρό δεν μπορεί να παραμένει στο Νοσοκομείο. Το περιβάλλον δεν ενδείκνυται και όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μία πιο πρόσφορη λύση, ώστε το μωρό να μεγαλώσει με ασφάλεια και σε καλές συνθήκες.

Το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», μετά τη «βροχή» τηλεφωνημάτων και προκειμένου να μην υπάρχει παρερμηνεία ότι το Νοσοκομείο θα επιλέξει τον ανάδοχο εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι σχετικά με την υιοθεσία – αναδοχή των ανηλίκων πραγματοποιείται κατόπιν εγγραφής των ιδίων των υποψηφίων μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Αναδοχής – Υιοθεσίας (anynet.gr).

«Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση και έπειτα τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ένταξή τους στο Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Ανάδοχων Γονέων. Η διαδικασία θα τηρηθεί και για το συγκεκριμένο νεογνό, εφόσον κριθεί κατόπιν εισαγγελικής απόφασης η τοποθέτησή του σε ανάδοχη οικογένεια από το Εθνικό Μητρώο των ήδη υπαρχόντων υποψηφίων ανάδοχων γονέων».

νεογέννητο μωρό

Σημειώνεται πως η υιοθεσία διαφοροποιείται από την αναδοχή, καθώς στην πρώτη περίπτωση το παιδί που υιοθετείται φεύγει οριστικά από τον χώρο στον οποίο φιλοξενείται νωρίτερα, αποκτά όλα τα δικαιώματα ενός βιολογικού παιδιού, παίρνει το επίθετο των γονέων και μένει μαζί τους.

Αντίθετα, στην αναδοχή, το παιδί τοποθετείται προσωρινά σε μια οικογένεια για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται η βιολογική του οικογένεια ώστε να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα έχει και για τα οποία απομακρύνθηκε το παιδί από κοντά τους, με εισαγγελική παρέμβαση.

Η Κοινωνική Μέριμνα

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από την Περιφερειακή Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας για το ίδιο θέμα. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η κατάθεση αιτήσεων ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα www.anynet.gr γίνεται με απόλυτη διασφάλιση των Προσωπικών Δεδομένων, αλλά και της διαφάνειας της διαδικασίας και ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντα με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και εφόσον εκδοθεί η αντίστοιχη Εισαγγελική Διάταξη με την οποία να ζητείται η αποκατάσταση του εν λόγω βρέφους σε ανάδοχη οικογένεια, θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία από την Υπηρεσία μας που προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία, ήτοι θα τοποθετηθεί σε ανάδοχη οικογένεια που είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο την Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων και προηγείται βάσει αριθμού ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου».

Περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία, στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2413 506293, 2413 506280, 2413 506281.

Πηγή: taxydromos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: 22χρονος σκοτώθηκε στη γιορτή του

Κρήτη: θρήνος για τον 5χρονο που νικήθηκε από τον καρκίνο

Παγασητικός - Λύκος στην θάλασσα: ο ψαράς που τον κατέγραψε μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕντοπισμός 26 αλλοδαπών και μίας σορού στο Αγαθονήσι – Σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη ταχύπλοουΣήμερα 23:21 | Ειδήσεις

Παρά τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Σοκ στο Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη δίπλα σε τρακτέρΣήμερα 20:41 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομο περίπου 60 ετών, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πριν από δύο εβδομάδες.

Αποκλειστικό ΑΝΤ1 - Χίος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πέφτει στη θάλασσα ο κρατούμενοςΣήμερα 19:23 | Ειδήσεις

Ο κρατούμενος ακόμη αγνοείται. Υπό κράτηση παραμένουν οι τέσσερις αστυνομικοί που τον συνόδευαν.

Υεμένη: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τη σύλληψη τουλάχιστον έντεκα εργαζομένων του από τους ΧούθιΣήμερα 22:08 | Ειδήσεις

Οι ένοπλοι συνέλαβαν επτά εργαζόμενους του WFP και τρεις ανθρώπους που εργάζονταν για την UNICEF και τους μετέφεραν σε μια άγνωστη τοποθεσία, σύμφωνα με την πηγή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Παλαιό βλήμα πυροβολικού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ιαλυσού23:59ΠΑΟΚ: Με Πέλκα «λυτρωτή» κατάφερε το 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο23:43Εντοπισμός 26 αλλοδαπών και μίας σορού στο Αγαθονήσι – Σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη ταχύπλοου23:23Χαλκιδική: Άνδρας καταγγέλει ότι σκότωσαν τον σκύλο του μέσα στην αυλή του σπιτιού του23:06Super League: Ο Πιερό σκόραρε μετά από έξι μήνες, 1-0 η ΑΕΚ τον Αστέρα Τρίπολης22:49Πάτρα: Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στον χώρο της πανεπιστημιούπολης22:32Υεμένη: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τη σύλληψη τουλάχιστον έντεκα εργαζομένων του από τους Χούθι22:15Λάρισα: Καυγάς έξω από καφετέρια - Τραυματίστηκε ένας άνδρας21:58ΝΒΑ: Επιστρέφει στους Μπακς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο21:41Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Στην Κεφαλονιά για διακοπές με τα παιδιά τους21:24Ολυμπιακός: Υπέγραψε για δύο χρόνια ο Ταρέμι21:07Σοκ στο Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη δίπλα σε τρακτέρ20:50Υεμένη: Ο αρχηγός των Χούθι υπόσχεται να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ20:33Κοζάνη: Εναέριες προσπάθειες πυρόσβεσης της φωτιάς στη Νέα Νικόπολη (βίντεο)20:16Τροχαίο Θεσσαλονίκη: Η μητέρα της 26χρονης που τραυματίστηκε στον ΑΝΤ1 - «Το παιδί είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση»19:59Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε τη διαδρομή Μηλιές – Άνω Λεχώνια λόγω τεχνικού προβλήματος19:42Αποκλειστικό ΑΝΤ1 - Χίος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πέφτει στη θάλασσα ο κρατούμενος19:25Formula 1: Θρίαμβος Πιάστρι στην Ολλανδία19:08Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Ελλάδα και Ευρώπη (εικόνες)18:51Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» η συμφωνία και φέρνει τον Ντέσερς στην Αθήνα18:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο