LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2023 23:26 | Ανανέωση: 22 Ιανουαρίου 2023 00:00

Βόλος: “Τεράστια αγκαλιά” για το νεογέννητο που χωρίζεται από την μητέρα του

Εκατοντάδες οικογένειες έχει συγκινήσει η δημοσιοποίηση της ιστορίας του “μικρού αγγέλου”, που γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων.

Μωρό - Βρέφος

Η λαχτάρα οικογενειών να αποκτήσουν ένα παιδί που πολλές φορές σκοντάφτει στις χρονοβόρες διαδικασίες για υιοθεσίες και αναδοχές αποτυπώνεται τις τελευταίες μέρες με τον πλέον περίτρανο τρόπο, στην υπόθεση που αφορά στο βρέφος που γεννήθηκε παραμονές Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο Βόλου και φιλοξενείται ακόμη στο Αχιλλοπούλειο.

Η 25χρονη μητέρα του αδυνατεί να το μεγαλώσει και η Εισαγγελία Βόλου σε συνεννόηση με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες ξεκίνησαν τη διαδικασία της αναδοχής. Δηλαδή το βρέφος να αναλάβει να μεγαλώσει προσωρινά μία οικογένεια, η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τις αναδοχές.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του βρέφους έχει προκαλέσει μαζικό ενδιαφέρον. Τα τηλέφωνα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου έχουν πάρει «φωτιά».

«Περισσότερο από 100 άτομα καθημερινά και ρωτούν αν μπορούν να αναλάβουν το παιδί. Η διαδικασία όμως δεν είναι τόσο απλή. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο εθνικό μητρώο στο οποίο εγγράφονται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν ανάδοχοι. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος θα επικοινωνήσει πρώτος ή τελευταίος με τις κοινωνικές υπηρεσίες ότι θα είναι ο «τυχερός»», εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κοινωνική λειτουργός Ρούλα Τζανέτου, διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Αχιλλοπούλειο.

Δεν κρίνει το Νοσοκομείο τον ανάδοχο

Την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιανουαρίου το βρέφος θα κλείσει τον πρώτο μήνα που αντίκρισε το φως της ζωής. Ήρθε στον κόσμο στις 24 Δεκεμβρίου. Η μητέρα του αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Εισαγγελία και έτσι αποφασίστηκε το βρέφος να φιλοξενηθεί στο Νοσοκομείο και παράλληλα να κινηθεί η διαδικασία αναδοχής, Ένα μωρό δεν μπορεί να παραμένει στο Νοσοκομείο. Το περιβάλλον δεν ενδείκνυται και όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μία πιο πρόσφορη λύση, ώστε το μωρό να μεγαλώσει με ασφάλεια και σε καλές συνθήκες.

Το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», μετά τη «βροχή» τηλεφωνημάτων και προκειμένου να μην υπάρχει παρερμηνεία ότι το Νοσοκομείο θα επιλέξει τον ανάδοχο εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι σχετικά με την υιοθεσία – αναδοχή των ανηλίκων πραγματοποιείται κατόπιν εγγραφής των ιδίων των υποψηφίων μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Αναδοχής – Υιοθεσίας (anynet.gr).

«Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση και έπειτα τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ένταξή τους στο Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Ανάδοχων Γονέων. Η διαδικασία θα τηρηθεί και για το συγκεκριμένο νεογνό, εφόσον κριθεί κατόπιν εισαγγελικής απόφασης η τοποθέτησή του σε ανάδοχη οικογένεια από το Εθνικό Μητρώο των ήδη υπαρχόντων υποψηφίων ανάδοχων γονέων».

νεογέννητο μωρό

Σημειώνεται πως η υιοθεσία διαφοροποιείται από την αναδοχή, καθώς στην πρώτη περίπτωση το παιδί που υιοθετείται φεύγει οριστικά από τον χώρο στον οποίο φιλοξενείται νωρίτερα, αποκτά όλα τα δικαιώματα ενός βιολογικού παιδιού, παίρνει το επίθετο των γονέων και μένει μαζί τους.

Αντίθετα, στην αναδοχή, το παιδί τοποθετείται προσωρινά σε μια οικογένεια για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται η βιολογική του οικογένεια ώστε να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα έχει και για τα οποία απομακρύνθηκε το παιδί από κοντά τους, με εισαγγελική παρέμβαση.

Η Κοινωνική Μέριμνα

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από την Περιφερειακή Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας για το ίδιο θέμα. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η κατάθεση αιτήσεων ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα www.anynet.gr γίνεται με απόλυτη διασφάλιση των Προσωπικών Δεδομένων, αλλά και της διαφάνειας της διαδικασίας και ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντα με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και εφόσον εκδοθεί η αντίστοιχη Εισαγγελική Διάταξη με την οποία να ζητείται η αποκατάσταση του εν λόγω βρέφους σε ανάδοχη οικογένεια, θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία από την Υπηρεσία μας που προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία, ήτοι θα τοποθετηθεί σε ανάδοχη οικογένεια που είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο την Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων και προηγείται βάσει αριθμού ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου».

Περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία, στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2413 506293, 2413 506280, 2413 506281.

Πηγή: taxydromos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: 22χρονος σκοτώθηκε στη γιορτή του

Κρήτη: θρήνος για τον 5χρονο που νικήθηκε από τον καρκίνο

Παγασητικός - Λύκος στην θάλασσα: ο ψαράς που τον κατέγραψε μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53Επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Μπέβερλι 19:40Πάτρα: Νταλίκα έπεσε πάνω σε φορτηγάκι και το διέλυσε (εικόνες)19:26Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απέτρεψε κλοπή μηχανών από ανήλικους19:12ΥΠΑΑΤ: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των πληγέντων κτηνοτρόφων18:58Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων - Θεοφανίων: Οι τελετουργίες, τα έθιμα και οι συμβολισμοί18:44Πιερρακάκης: Η πρώτη του συνεδρίαση της G7 ως πρόεδρος του Eurogroup18:31"Αποκαλύψεις": Η εξώδικη απάντηση του επιχειρηματία στον Γιώργο Μαζωνάκη18:17Λάρισα: Γυναίκα ξεψύχησε κάτω από τις ρόδες φορτηγού (εικόνες)18:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο