LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2023 10:39

Πρωτοψάλτης (ΔΥΠΑ): Εφάπαξ βοήθημα για μακροχρόνια άνεργους - Ευνοϊκά δάνεια για νέους

Τι είπε ο επικεφαλής της ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα με παροχή του μισού επιδόματος ανεργίας σε άτομα που εργάζονται, το εφάπαξ επίδομα σε μακροχρόνια άνεργους και το νέο πρόγραμμα κοινωνικής στέγης

Στούντιο με Θέα - Πρωτοψάλτης

Για την μείωση της ανεργίας στο 11,4% και για την «δυσαρμονία» των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και της ΔΥΠΑ μίλησε ο επικεφαλής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, λέγοντας πως δεν υπάρχει ουσιαστική αναντιστοιχία, αφού η ΔΥΠΑ μετρά τους καταγεγραμμένους και δηλωμένους στα μητρώα της άνεργους και όχι το σύνολο των άνεργων στην χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στις αλλαγές των πολιτικών που αφορούν την στήριξη για την ανεύρεση εργασίας, λέγοντας πως στα νέα προγράμματα προβλέπεται η επιδότηση της εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει πρόγραμμα οι ενταγμένοι στο οποίο εργάζονται και μαζί με την αμοιβή τους, ως κίνητρο και πρόσθετη στήριξη, παίρνουν και το 50% του επιδόματος ανεργίας

Στούντιο με Θέα - Πρωτοψάλτης

Αναφερόμενος στους μακροχρόνια άνεργους, κάλεσε όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ να σπεύσουν να εγγραφούν, λέγοντας πως προβλέπεται να χορηγηθεί εφάπαξ βοήθημα 300 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, δηλαδή άνεργους για πάνω από 5 χρόνια. Το εφάπαξ βοήθημα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια ανάλογα εκείνων που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης, ήτοι σε άγαμους με εισόδημα έως 16.000 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, αυξανόμενου κατά 3.000 για κάθε παιδί.

Απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών και διαμαρτυρίες πως δεν έχουν πληρωθεί σεμινάρια κατάρτισης που έχουν παρακολουθήσει πριν από πάρα πολλούς μήνες, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι αυτοί που είχαν αναλάβει τα σεμινάρια έχουν «εξαφανιστεί» και δεν παρέχουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην ΔΥΠΑ, τονίζοντας ότι «κάνουμε τώρα μια προσπάθεια να πληρώσουμε τους καταρτιζόμενους αυτούς, εκτός συστήματος».

Στούντιο με Θέα - Πρωτοψάλτης

Ο Πρόεδρος της ΔΥΠΑ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κοινωνικής στέγης, με δάνεια σε ζευγάρια νέων, υπενθυμίζοντας ότι αφορά δάνεια σε ζευγάρια όπου τουλάχιστον το ένα μέλος είναι έως 39 ετών, για αγορά πρώτης κατοικίας, εμβαδού έως 150 τετραγωνικών μέτρων, ηλικίας άνω των 15 ετών και κόστους έως 150.000.

Σημείωσε ότι ισχύουν και πάλι εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους, που αφορούν και το περσινό, αλλά και το τρέχον εισόδημα του ζεύγους, ενώ η στήριξη συνίσταται στην επιδότηση του 75% του επιτοκίου από την ΔΥΠΑ για 30 χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψευτογιατρός - Καταγγέλλων: Πήρε 35000 ευρώ, παρουσιάζοντας τα “φάρμακα” με... “χολιγουντιανή παράσταση”

Ενές Καντέρ στον ΑΝΤ1:Ο Ερντογάν είναι ένας βάρβαρος δικτάτορας

Παγασητικός - Λύκος στην θάλασσα: ο ψαράς που τον κατέγραψε μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, κατά την διάρκεια των επισκέψεών του στην πυραυλάκατο “Κρυσταλλίδης” και στο λιμάνι της Μεγίστης.

Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)Σήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Σε ποιον χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε κρυμμένο το όπλο και η γεμιστήρα με τις σφαίρες.

Πάτρα: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνιΣήμερα 16:24 | Τοπικά Νέα

Τραγωδία ανήμερα το Πάσχα, από πτώση αυτοκινήτου στην θάλασσα, στην Πάτρα. 

Δολοφονία Ελλήνων στην Αλβανία: Συνελήφθη 69χρονοςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε το τμήμα του Αργυροκάστρου για την σύλληψη του 69χρονου. Ποιος είναι ο άνδρας που συνελήφθη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: Να είστε μαζί μου όταν “σπάσουμε τα αυγά” (βίντεο) 18:47Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)17:52Λίβανος: Ζευγάρι και ανήλικο παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα17:39Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)17:25Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά17:12Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ (εικόνες)16:58ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου16:45Πάτρα: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι16:31Αντώνης Τουρκογιώργης: “Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός ροκάς16:18Γάζα: Η εκεχειρία αργεί και ο κόσμος λιμοκτονεί 16:04Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα15:51Ολυμπιακή Φλόγα: Η λαμπερή υποδοχή της από τη Μασσαλία 15:37Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος...15:24Φοίβος Ιωαννίδης: “Έφυγε” από τη ζωή ο πολιτικός15:10Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμά του για το Πάσχα των Ορθοδόξων14:56Ιωάννινα – Κακοποίηση ζώου: Έσερνε τον σκύλο με το αγροτικό14:43Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ14:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο