LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2023 10:54 | Ανανέωση: 20 Ιανουαρίου 2023 12:29

Economist: Η Τουρκία στα πρόθυρα δικτατορίας

Το εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού και η οργισμένη ανάρτηση του Φαχρεντίν Αλτούν για "κραυγελέα προπαγάνδα".

Ερντογάν - Τσεχία - Πράγα - συνεδρίαση Ευρωπαίων ηγετών

Με ένα κατακόκκινο εξώφυλλο και μία λευκή ημισέλινο (που παραπέμπει στην τουρκική σημαία) και με τίτλο: «Η υφέρπουσα δικτατορία στην Τουρκία», το βρετανικό περιοδικό Economist φιλοξενεί στο νέο του τεύχος «Ένα ειδικό αφιέρωμα στην αυτοκρατορία Ερντογάν».

Ο Φαχρετίν Αλτούν με ανάρτησή του στο twitter κατηγορεί το βρετανικό περιοδικό για φτηνή κραυγαλέα προπαγάνδα με στόχο τον Τούρκο πρόεδρο και τη Δημοκρατία της Τουρκίας, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

«Πάλι τα ίδια! Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά νωθρή, ανιαρή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναγγείλουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας αναμασώντας κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα.

Οι εξωφρενικοί τίτλοι και οι προκλητικές εικόνες μπορεί να τους βοηθήσουν να πουλήσουν το λεγόμενο περιοδικό τους, οπότε τους συγχαίρουμε για τις έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ που εφαρμόζουν! Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για εντυπωσιακή δημοσιογραφία που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι και συντάκτες του Economist προφανώς δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να προσφέρουν αξιοπρεπή δημοσιογραφία για τον αγώνα του λαού μας για τη δημοκρατία μας.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ανεξήγητο και συνεχιζόμενο μίσος τους εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου μας, ο οποίος έχει κερδίσει όλες τις εκλογές στις οποίες συμμετείχε. Αν δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να ερευνήσετε πώς και γιατί το τουρκικό κοινό εμπιστεύεται τον Ερντογάν, γιατί να σας πάρει κανείς στα σοβαρά;!

Η χώρα μας οδεύει προς μια ακόμη προεκλογική περίοδο, με μια ζωντανή συζήτηση για το πώς θα λύσουμε τις προκλήσεις μας.
Είμαι πεπεισμένος ότι ο Economist δεν θα μπει ποτέ στον κόπο να αναφερθεί στο τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία. Θέλω απλώς να προειδοποιήσω τους ανυποψίαστους αναγνώστες για τη θλιβερή κατάστασή τους!», αναφέρει ο Φαχρετίν Αλτούν.

Economist - εξώφυλλο - Τουρκία - δικτατορία

Αντιδράσεις έρχονται και από τον Αντιπρόεδρο της Ομάδας του AK Party, Μπουλέντ Τουράν, ο οποίος αναφέρει: "Ο Ερντογάν γι αυτούς είναι ρίσκο... Είμαστε περήφανοι που δεν μας αγαπά αυτό το περιοδικό. Δείτε την κριτική γιαΕρντογάν, τόσο μέσα όσο και έξω, λένε το ίδιο πράγμα. Υπάρχει ένα σύστημα στην Τουρκία που αντικατοπτρίζει τις απόψεις του λαού στο σύστημα. Άσε τη δικτατορία, αντίθετα, υπάρχει ένα σύστημα που βαδίζει μαζί με τον λαό στην Τουρκία."

Συνεχίζει τονίζοντας ότι: "Οι εκλογές θα γίνουν πιθανότατα στις 14 Μαΐου. Θα θέλαμε η απόφαση να βγει από το Κοινοβούλιο. Το IYI Party και το CHP έκλεισαν τον δρόμο. Αναμένουμε από τον Πρόεδρο να λάβει την ημερομηνία εκλογών. Η απόφαση μπορεί θα ανακοινωθεί στις 9-10 Μαρτίου."


Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Ο αρχηγός της Μαφίας και η αφίσα του “Νονού”

Australian Open - Ζβέρεφ: Πουλί τον κουτσούλησε στο κεφάλι (βίντεο)

Ρόδος: Έταξαν σεξ σε 90χρονο και τον “έγδυσαν”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο