LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2023 17:59 | Ανανέωση: 19 Ιανουαρίου 2023 19:42

Πρέσβης ΗΠΑ στην Τουρκία: Υπέρ της πώλησης F-16 η κυβέρνηση Μπάιντεν

Αποσύνδεσε την πώληση των F-16 στην Τουρκία από την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία.

τουρκικά μαχητικά - παραβιάση - υπέρπτηση

Η πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία δεν συνδέεται με τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Φλέικ. Όπως είπε, η κυβέρνηση Μπάιντεν στηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία και συνεργάζονται με το Κογκρέσο για αυτό το θέμα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων στην Άγκυρα, ο Αμερικανός Πρέσβης είπε ότι είναι ευχαριστημένοι από τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών. Όπως είπε, ο Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Τουρκία για Συμφωνία για τον διάδρομο σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας, προσθέτοντας ότι στην ημερήσια διάταξη ήταν θέματα όπως η πώληση F-16 στην Τουρκία, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση εάν η αντίδραση στο Κογκρέσο για την πώληση F16 στην Άγκυρα διασυνδέεται με τη  διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με το Κογκρέσο των ΗΠΑ να αντιτίθεται στην πώληση και τον εκσυγχρονισμό των F-16 στην Τουρκία, ο Αμερικανός Πρέσβης είπε: «Όχι. Δεν υπάρχει καμία διασύνδεση εδώ. Ο υπουργός Μπλίνκεν το κατέστησε σαφές».

Υπενθυμίζοντας ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αντιτίθεται στην πώληση F-16 στην Τουρκία, ο Φλέικ είπε: «Συνεργάστηκα με τον γερουσιαστή Μενέντεζ, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία. Έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την Σουηδία και τη Φινλανδία. Αλλά πρέπει να πω ότι υπάρχει μια καθολική επιθυμία για τη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Το ίδιο και στο  Κογκρέσο».

Ο Φλέικ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει την πώληση των F-16 στην Τουρκία, «το Κογκρέσο είναι ένα νομοθετικό σώμα και ένα ανεξάρτητο όργανο. Αυτό το σώμα πρέπει να εγκρίνει την πώληση όπλων. Επομένως, η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ‘Άντε ας το κάνουμε αυτό΄. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν στηρίζει αυτή την πώληση και εργάζεται με το Κογκρέσο για αυτό το θέμα».

Ο Πρέσβης Φλέικ είπε ότι δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα απαντήσει το Κογκρέσο στην κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

 

Ειδήσεις σήμερα:

“Qatar Gate” - Εύα Καϊλή: η απομόνωση, το κρύο και η αϋπνία

Αρμενία: Δεκάδες στρατιωτικοί νεκροί από φωτιά σε στρατώνα

Ιωάννινα: καταδίωξη δραπέτη στο κέντρο της πόλης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο