LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2023 16:51

Ζάκυνθος - Λεπτοσπείρωση: Νεκρός 57χρονος

Μετά από μάχη δύο εβδομάδων ο άτυχος άνδρας κατέληξε. Τι είναι και πώς μεταδίδεεται η λεπτοσπείρωση. 

Κορονοϊός - νοσοκομείο - εντατική

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο θάνατος του 57χρονου, ο οποίος νοσηλεύτηκε για 15 μέρες στη ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου με λεπτοσπείρωση.

Ο άτυχος άνδρας μπήκε στο νοσοκομείο στις 2 Ιανουαρίου και αμέσως διασωληνώθηκε σύμφωνα με το imerazante. Τελικά ο άνθρωπος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία πνοή του την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Όσο ήταν στην Εντατική, έκανε εξειδικευμένες εξετάσεις όπως προβλέπεται και διαπιστώθηκε ότι είχε λεπτοσπείρωση.

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ ενώ είναι πιθανό να γίνουν έλεγχοι στο νησί το επόμενο διάστημα.

Τι είναι η λεπτοσπείρωση

Το αίτιο της λεπτοσπείρωσης είναι το βακτηρίδιο leptospira interrogans σύμφωνα με το wikipedia.

Η ασθένεια μεταδίδεται τόσο από άγρια όσο και από οικόσιτα ζώα. Τα πιο συνηθισμένα ζώα που μεταδίδουν την αρρώστια είναι τα τρωκτικά.

Συνήθως μεταδίδεται από τα ούρα ή από νερό ή χώμα με ούρα ζώων σε περίπτωση επαφής, όταν υπάρχουν σκασίματα στο ανθρώπινο δέρμα, στα μάτια, στο στόμα ή στη μύτη.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η αρρώστια συνήθως προσβάλλει τους αγρότες και τα κατώτερα οικονομικά στρώματα που ζουν στις πόλεις.

Στις ανεπτυγμένες χώρες, συνήθως προσβάλλει άτομα που συμμετέχουν σε δραστηριότητες στη φύση σε ζεστές και υγρές περιοχές.

Πηγή: imerazante.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Μαχαίρωσε τη μητέρα του παιδιού του

Βουλή – Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Ένταση και αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ

Λουτράκι - Ξυλοδαρμός μαθητή: Τα βαριά τραύματα και η καταγγελία για καθηγητές (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο