LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2023 13:20

Έβρος: Συνάντηση Θεοδωρικάκου με 27 πρέσβεις της ΕΕ

Η συνάντηση, το σχέδιο «Ακρίτας» και οι ασύμμετρες απειλές που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία. 

Φράχτης - Έβρος

Στον Έβρο θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος θα συναντηθεί στην Αλεξανδρούπολη με 27 πρέσβεις κρατών – μελών της ΕΕ, των συνδεδεμένων χωρών με τη συνθήκη Σένγκεν και της Μεγάλη Βρετανίας.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το σχέδιο «Ακρίτας», τις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την επέκταση του Φράχτη στον Έβρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι το εξής:

  • 11:30: Καλωσόρισμα αντιπροσωπείας Πρέσβεων και εκπροσώπων τοπικών αρχών από τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο στο Νομαρχείο
  • 11:45-12:45: Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και παρουσίαση του μεταναστευτικού ζητήματος και των ενεργειών της Ελληνικής Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία των εξωτερικών συνόρων.
Αμέσως μετά θα γίνει παρουσίαση επιχειρησιακών παραμέτρων και ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, από τον επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων, Υποστράτηγο Δ. Μάλλιο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

  • 13:00: Αναχώρηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, περιοχή Φερών Έβρου.
  • 13:20-14:00: Επίσκεψη φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ενημέρωση αντιπροσωπείας για την επέκταση φράχτη και το σχέδιο Ακρίτας, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Π. Συριτούδη.

Η επίσκεψη στον Έβρο θα κλείσει με γεύμα εργασίας, που θα γίνει στις 14:30-16:00.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια το Σάββατο

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

Ρεύμα - ΔΕΗ: Βουτιά στις τιμές τον Φεβρουάριο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο