LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2023 15:15

Βρετανία: Τον βιασμό 12 γυναικών ομολόγησε αξιωματικός της Αστυνομίας

Αξιωματικός της αστυνομίας του Λονδίνου ομολόγησε ότι είναι κατά συρροήν βιαστής, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους χειρότερους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων στην ιστορία της χώρας

Βρετανία - Αξιωματικός της Αστυνομίας - βιαστής

Ένας εν ενεργεία αξιωματικός της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ένοχος για πολλές κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών εις βάρος 12 γυναικών σε μια περίοδο 18 ετών, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους χειρότερους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων στην ιστορία της Βρετανίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ζήτησε σήμερα συγγνώμη λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει εντοπίσει την κακοποιητική συμπεριφορά του 48χρονου Ντέιβιντ Κάρικ, ο οποίος δήλωσε ένοχος για 49 κατηγορίες, ανάμεσά τους και 24 βιασμοί, κατά το διάστημα 2003 έως 2020.

Ο Κάρικ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη θέση του ένοπλου αξιωματικού της αστυνομίας όταν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2021.

Βρετανία - Αξιωματικός της Αστυνομίας - βιαστής

Τα εγκλήματά του διαπράχτηκαν από το 2003 ως το 2020 και τα περισσότερα στον τόπο της κατοικίας του, το Χέρτφορντσαϊρ.

Ο Κάρικ, ο οποίος γνώριζε τις γυναίκες σε εφαρμογές για ραντεβού ή σε κοινωνικές περιστάσεις, υπηρετούσε στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας.

Ομολόγησε ότι βίασε 9 γυναίκες, κάποιες μάλιστα πολλές φορές στη διάρκεια μηνών ή ετών, και πολλές από αυτές τις επιθέσεις περιελάμβαναν βία που τους προκάλεσε τραυματισμό.

Έπειτα από την ομολογία του, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέστειλε τη μισθοδοσία του και ξεκίνησε εσωτερική διοικητική έρευνα με την ακροαματική διαδικασία να είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία έχει εφαρμόσει "ειδικά μέτρα" έπειτα από μια σειρά σκανδάλων τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε ότι ο Κάρικ έκανε κατάχρηση εξουσίας ως αξιωματικός της αστυνομίας για να διαπράξει φρικτά εγκλήματα.

Βρετανία - Αξιωματικός της Αστυνομίας - βιαστής

Ο επίτροπος Μαρκ Ρόουλι έχει οριστεί επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Λονδίνου για την εξυγίανση του Σώματος και έχει δεσμευτεί ότι θα απολύονται οι αξιωματικοί που είναι διεφθαρμένοι, ρατσιστές και έχουν παραβιάσει τον νόμο.

Μια ανεξάρτητη έρευνα που διενεργήθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου τον Οκτώβριο αποφάνθηκε ότι απαιτείται "ριζοσπαστική" μεταρρύθμιση σε σχέση με τον τρόπο που το Σώμα διαχειρίζεται τις κατηγορίες για παραπτωματική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες υπάλληλοι και αξιωματικοί της.

Η έρευνα αυτή διατάχθηκε το 2021 μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη ενός αξιωματικού για τον βιασμό και τον φόνο της Σάρα Έβεραρντ.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γιατί δεν παρεβρέθηκε ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ

Οι “Ράδιο Αρβύλα” επιστρέφουν απόψε στον ΑΝΤ1

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσηςΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νέος Υπουργός και ο Μάκης Βορίδης.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο